Rolls-Royce neemt de Sweptail mogelijk in productie

Auteur: , 22 Reacties

Het zou goed kunnen dat we deze fraaie billen binnen enkele jaren vaker op de openbare wegen gaan zien.

Wil Rolls-Royce de Sweptail in productie nemen?

Vorig jaar, rond deze tijd, debuteerde de Rolls-Royce Sweptail tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. De fenomenale, unieke straatkoets kostte naar verluidt zo’n 12 miljoen euro en ging naar een ‘speciale eigenaar‘. Hoewel de man erover kan opscheppen dat zijn wagen voor eeuwig en altijd ‘de enige’ zal zijn, lijkt Rolls-Royce toch te zijn gevallen voor de charmes van de Sweptail.

Dit heeft alles te maken met het feit dat BMW recentelijk een handelsmerk heeft aangevraagd bij de European Union Intellectual Property Office voor de term ‘Boat Tail’. Goed, de iconische Boat Tail is niets dat Rolls-Royce zelf heeft uitgevonden, daar vooral de Amerikanen het plaatwerk graag op die wijze vervormden, halverwege de vorige eeuw.

Wil Rolls-Royce de Sweptail in productie nemen?

Nu is het op zich helemaal niet logisch dat BMW die term zou willen vastleggen, aangezien haar huidige line-up geen auto’s bevat die een dergelijk achterwerk aankunnen. Daarbij kunnen we ons ook niet voorstellen dat BMW een auto zal onthullen die met de Boat Tail overweg kan.

Nee, het zou in onze ogen veel logischer zijn als Rolls-Royce, de extreem luxe tak van het BMW concern, binnenkort met een project op de proppen komt waar de Boat Tail een optreden maakt. Aan de andere kant, BMW heeft er wel een handje van om merknamen vast te leggen en er niet direct iets mee te doen, dus kan het nog járen duren voordat we überhaupt maar een schets van de wagen te zien krijgen. Mocht Rolls-Royce er nu daadwerkelijk iets mee willen doen, dan verwelkomen wij de bolide met open armen. (Bron: Auto Guide)

Wil Rolls-Royce de Sweptail in productie nemen?22 reacties

Een beetje uit proporties, maar ziet er zeker niet verkeerd uit van achteren & bovenaf gezien, en profil ben ik er nog niet helemaal over uit… Van mij mogen er meer van dit soort ‘achterwerken’ rond rijden!
Timed exclusives doen nu ook hun intrede in de automotive wereld. Tot zo ver je exclusiviteitscontract met BMW…
Wat een lelijk ding bah doet pijn aan mijn ogen
Zo van boven en achter gezien ziet het er zeer fraai uit. Zo en profil zouden ze nog wat meer tijd moeten nemen voor de verhoudingen.
@Rick-dos: Ze zijn letterlijk jaren bezig geweest met het design, ze hebben er lang over nagedacht dus dit is allemaal zeer bewust gekozen.
Bijzonder gave auto wel. Misschien aan de voorkant iets teveel chroom, verder wel tof om als gelimiteerde oplage uit te brengen.

Overigens is de basis een Wraith I guess, maar dan met de neus van de Phantom en de achterkant die in verste verte doet lijken op de Maybach Exelero.
@granlusso:
Nope, ze hebben een Phantom als basis genomen. Kapitale fout natuurlijk, want de Wraith heeft in de basis wel de juiste verhoudingen.
@Rob: Ja, nu zie ik het ook. Heb het bijgaande artikel over de onthulling van deze auto ook nog niet gelezen, dus wellicht dat het daar ook ij staat.
Van achteren en van boven vind ik het prachtig, van opzij niet om aan te gluren…
@phevtreb: oké, toen ik begon met typen was er nog geen reactie gegeven door een ander. 5sec later een stuk of 7 met allemaal dezelfde strekking..
Leuke poging, maar een geweldig mislukt project.. Ziet er werkelijk niet uit. De verhouding kloppen gewoon niet. En als iets belangrijk is bij een boat tail, dan is dat het wel.
Moet natuurlijk ook een godsvermogen kosten, Rolls Royce kenende. Terwijl dit juweeltje voor ‘slechts’ 130 duizend dollar afgehamerd werd:
https://azure.barrett-jackson.com/Events/Event/Details/1938-ROLLS-ROYCE-25/30-CUSTOM-BOATTAIL-SPEEDSTER-201945
Het schoolvoorbeeld een boat tail, in 2011 gebouwd / ontworpen door iemand die er wél verstand van heeft
@rob: wow, dat is een beauty!
@Rob: en welke skills heb jij in de designwereld opgebouwd om je mening hier keihard neer te zetten als een feit?
Ach, als een Buick Rivièra het kan hebben…
Heel gaaf, maar Boat tail klinkt toch echt beter in het Italiaans
@shibby: zeker! Boati i Tailini klinkt een stuk beter!
Gooi dat ding maar in het water.
Als m’n wederhelft zo’n reet zou hebben, dan was ‘t snel over…
Wel mooi als je zo’n ding laat bouwen als investering en dat hij later in productie wordt genomen..
Ik kan niet wachten of de Cullinan ook met zo’n kont komt.
Met zo’n kont kan je zeker zeilen!
Sinds RR jaren geleden ineens moderner ogende auto’s ismgaan produceren zijn ze volgens mij (of in elk geval naar mijn mening) de weg kwijtgeraakt. Die onooglijke koplamoen en nu dit weer. Van de andere kant zal het de kopers veelal een worst zijn hoe die auto’s eruit zien. Dat het overduidelijk een RR is waar ze in zitten is het belangrijkste

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).