Rolls-Royce Phantom Coupé Chicane zit bomvol carbon

Auteur: , 13 Reacties

Grauwgrijs van buiten, en bordeelrood van binnen. Nee, deze Rolls gaat het bij lange na niet halen op het lijstje 'mooi uitgevoerde Bespoke-Rollers' van ondergetekende.

Van Rolls-Royce’s Bespoke-afdeling wordt dermate veel gebruik gemaakt, dat je wel kunt stellen dat praktisch elk model dat Goodwood verlaat wel uniek is. Als ze zouden willen, dan konden ze in Engeland een veerdienst naar de Emiraten laten varen, want bijna alles wat er de deur uit rolt wordt geabsorbeerd door nieuw Arabisch geld.

Dit specifieke model, een Phantom Coupé die de naam Chicane heeft meegekregen, is gemodelleerd op ‘de geest van het circuit van Goodwood’. Aha, dat verklaart al het carbon in plaats van het traditionele hout. Erg racy.

Om de affiniteit met het circuit verder te onderstrepen is het motief van een finishvlag in de stoelen gestikt, en zit er een mooie plaque met hierop de contouren van het circuit in het dashboardkastje.

Bijna het gehele exterieur, inclusief de velgen, is in Gunmetal uitgevoerd, alleen de motorkap en de A-stijl hebben een matzwart verfje gekregen.

Zoals je kunt zien op de foto’s in de gallery gaat ook dit exemplaar naar de Emiraten, naar Dubai om precies te zijn. De lokale BMW-dealer AGMC (het kleinere zusje van de grootste Bimmerdealer ter wereld in buur-Emiraat Abu Dhabi) bestelde de wagen, ongetwijfeld naar klantspecificatie.

Als gezegd, ik heb ze wel eens mooier gezien. Vooral het rode leer is iets dat ik van mijn levensdagen niet in een auto zou bestellen, maar smaak is persoonlijk natuurlijk. Wordt jij er enthousiaster van?13 reacties

Pre facelift was toch wel dikker, met die led koplampen
Zo zie je maar hoe smaken verschillen… Ik vind dit net een geweldig geslaagde creatie!
Iets te kleine velgen.. Voor de rest prachtige wagen!
Grijs met rood is altijd een mooie combo, maar carbon… Dat gaat toch niet in een RR.
Wat minder statig, wat meer vet. Mocht ook wel.
Over het exterieur hoor je mij zeker niet klagen! Alleen het interieur is niet naar mijn smaak. Maar dat vind ik zelden, want vind t phantom interieur sowieso niet heel mooi ofzo haha
Better bad taste than no taste… like it!
Laten we iets wat helemaal niet sportief is, niet sportief bedoeld is en niet sportief zal worden toch eens sportief aankleden. Als een chique dikke operazangeres in een trainingspak. Raar.
ik ga naar Dubaiiiiii
@beiersmeisje: mag ik mee ;)
ik kan er niets aan doen maar ik vind al die RR’s toch lekker en dat voor iemand die is opgegroeid met RR als vergaande (silver shadow) glory.
Ik wist altijd al dat als ik de loterij ging winnen dat er een ferrari f40 of 288gto, delta evo en een rangerover moest komen maar de lijst is aangevuld met een RR Phantom
Prachtig ding, al het carbon vervangen voor pianolak hout en hij is af.
ik ben niet zo kapot van dat rode interieur, ik zou zelf voor wit gaan. Buitenkant vind ik best geslaagd eigenlijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).