Rolls-Royce van Drake heeft een uniek boegbeeld

Auteur: , 15 Reacties

Kijkt de rapper te veel naar de Fabeltjeskrant?

675LT

Elk merk heeft een logo. Een manier om te kunnen tonen dat een auto jouw naam achterop heeft staan. Het daadwerkelijke logo van Rolls-Royce is twee letters R in elkaar, maar het embleem wat je voorop een Rolls-Royce aantreft is bekender. De zogenaamde Spirit of Ecstacy, de mascotte dan wel het symbool van Rolls-Royce, prijkt voorop de Rolls-Royces. Dat stamt uit de tijd dat auto’s enorme radiatorgrilles hadden en een embleem daarop het ‘logo’ was. De gevleugelde dame is sindsdien altijd bij Rolls-Royce gebleven, ook nadat het niet meer ‘nodig’ was. Toen heeft Rolls-Royce bedacht dat er een motortje onder het embleem komt te zitten, zodat je hem kan in- en uitklappen. Altijd leuk om te vermelden: je kunt de SoE niet zomaar van de motorkap af jatten. Check het filmpje hieronder:

Maar wat nou als je helemaal geen zin hebt om naar een gevleugelde dame te staren? Dan kun je doen wat bijvoorbeeld Odell Beckham Jr. met zijn Cullinan deed. Op de motorkap van zijn Rolls prijkt een mannetje wat op hem zelf gebaseerd is. Kortom: zelfs het motorkapembleem van een Rolls-Royce is speciaal genoeg om naar te kijken.

We treffen onderstaande video aan op Instagram. Iemand die van de Canadese tuningwinkel Driving Emotions Motorcar is: een bedrijf wat zich zo te zien specialiseert in exclusieve auto’s nog exclusiever maken. Hun laatste project is het aanpakken van een Spirit of Ecstacy: de gevleugelde dame werd vervangen door een uil.

Voor wie wordt de auto dan: voor Drake. Je weet wel, die nummer één-rapper die een Devel Sixteen wel ziet zitten en wiens hits ideaal zijn om uit je auto te stappen terwijl hij rijdt. Hij heeft een Rolls-Royce besteld bij DEM en vooral het boegbeeld is uniek. Overigens zal de uil misschien niet het belangrijkste zijn. De materialen zien er namelijk eveneens uit alsof ze ‘hoogwaardig’ zijn. Diamanten, goud enzo. De uil staat symbool voor de platenmaatschappij van Drake.

View this post on Instagram

I’m trying to do better than good enough #levels

A post shared by Tony Bet (@tonybet) on

Bovenstaand zie je de rest van de auto. Uitgedost in een Mansory-setje. Een nogal bijzondere look, maar je moet wat, met een hoop geld.15 reacties

Wat een Drake van een auto
@pechweg: En een druiloor dat ie de Spirit of Ectasy vervangt door zo’n lelijk gedrocht… Smaak is overduidelijk niet te koop.
@dawwg: smaak is iets subjectief maar smaakvol vind ik het ook niet. Ik vind het zelfs afschuwelijk.
@pechweg: En een uil die erin zit.
Occulte symbool.
Really? Nog altijd van die kerstboomledjes in de bumpers?
Uil???

Dat is een gouden witte duif, dat zie je meteen.

Heeft ie vast gedaan om zijn nieuwe gangstarap te promoten:

https://youtu.be/gQK9k42ongU

Is even wennen, want het is heel anders dan we gewend zijn van Drake. Moet wel zeggen dat dat lange haar hem echt vet staat.
@moveyourmind: verkeerde link, deze is het; https://youtu.be/dQw4w9WgXcQ
Zijn bolide is net zo smaakvol als zijn muziek….
Das niet nieuw, das oud! Vroegâh werden vele Rollsen verfraaid door kristallen beeldjes van o.a. René Lalique.
Die uil is het symbool van zijn eigen platenlabel OVO records.

Ik vind het er alleen niet heel veel mooier door geworden.
Onderweg naar Fabeltjesland
@faalhaas: één keer door het Braamstruiksebinnenpad en het ding zit vol met krassen. Maar gelukkig hebben Ed en Willem Bever met hun waterpomptang, nijptang en combinatietang om de boel weer te repareren, en kan juffrouw Mier de boel daarna nog even poetsen.
Ah ik had een minderjarig meisje verwacht, maar dit kan ook.
Het merk gaat naar de knoppen door dat sjabbe volk. Rolls Royce ontwaardig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).