Is het gods plan om Drake de Devel Sixteen te geven?

Auteur: , 18 Reacties

The budget for this video was $996,631.90. We spent it all and more on a Devel Sixteen. Don't tell the label.

Een van de grootste enigma’s in de autowereld is op dit moment de Devel Sixteen. De bizarre hypercar uit de zandbak heeft op papier specs waar Ferrari en kornuiten een rode kop van krijgen alsof ze net een te pittig gerecht hebben gegeten bij een Indiaas restaurant. Onder de kap ligt een 12.3 liter grote V16 die er maximaal 5.007 pk uitgooit, althans, volgens zijn makers. Ondanks de inhoud van de motor zou dat een feitelijk ongeloofeloos specifiek vermogen van 407 pk per liter betekenen. Misschien als ze trinitrotolueen in de tank gooien…

Devel-Sixteen

Enfin, zelfs als we de claim van 5.007 pk beschouwen als een slim staaltje zandbakiaanse bragadocio, is de Devel een indrukwekkend ding, mits het project tenminste serieus van de grond komt. Voor dat laatste heb je wat klanten en exposure nodig. Het lijkt alsof Devel beide gevonden heeft in rapper Drake.

Driving-emotions

De ietwat melodramatische woordkunstenaar uit de Six (Toronto, Canada) heeft namelijk de eerste Sixteen in ontvangst genomen, zo heet het. Een zekere Tony Bet van Driving Emotions Toronto zette de auto op de gramz als bewijs dat ‘ie in Canuckistan is aangekomen, via Turkish Airlines. Tevens komt de auto samen met de Laffe van de rapper ook voor in Drakes nieuwe clip I’m upset. Zeiden we al dat Drizzy soms de neiging heeft een beetje melodramatisch te doen?18 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Er is al veel geschreven over deze auto, vooral dat specs zwaar overdreven worden. Ik weet wel, als je tegenwoordig naar motorblokken kijkt die uit 1 stuk speciaal aluminium worden gefreesd dan zijn haalbare pk’s ronduit spectaculair. Met een waanzinnige turbodruk is meer dan 800pk per liter haalbaar gebleken. Of je daarmee rond kunt rijden is een tweede, want als je berekend hoeveel brandstof er dan gepompt moet worden per minuut moet er een tankwagen achter je rijden :-)
@rickknows: dat is een snelle tankwagen mijn vriend
@mcaa: tankvliegtuig
Een man zonder smaak koopt een kinderachtige auto
Hier is een leuk stukje leesvoer van de bouwer van het motorblok.
https://www.roadandtrack.com/new-cars/a27580/devel-sixteen-5000-hp-quad-turbo-v16-steve-morris-engines/
Het lijkt dus wel haalbaar om die vermogens te halen. Maar zoals je al zegt, je krijgt wel een beetje een binair gaspedaal. Of je daarmee op de openbare weg wilt rijden moet je zelf maar bepalen.
Het is een bizare auto om te zien, positief. Betwijfel alleen of deze auto een bocht kan nemen.
@goodfellar1: het is geen Amerikaan.
Heb nog nooit een nummer van draak gehoord waarin de stemvervormer niet het gehele nummer nodig was om een “hit” te worden. Bestaat die vent echt of is het een robot die muziek maakt?
@rammillius: true that!
Gaat Drake binnenkort de geschiedenisboeken in als die gast die met zijn 3800pk sterke bolide het ravijn in knalde?
@gulli: Drake the type of dude…
@jaapiyo: doug the type of guy…
Oh wacht verkeerde plek
@gulli: ‘James Drake’
@gulli: wishful thinking:)
Wat een bizar apparaat
@jaapiyo ‘zandbakiaans’ mag van mij regelrecht de Van Dale in! 🤣
Ik heb nog nooit een filmpje gezien waarin ze deze auto goed op zijn donder geven op een circuit.
Jay and Silent Bob!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).