Rösti! Kop-staart botsing claimt een zwik normale auto’s

Auteur: , 16 Reacties

...waaronder deze oranje Aston Martin.

Hoezo is dat een normale auto dan? Wel, omdat de botsing zich afspeelde in het beloofde land. Nee, niet Israël of Amerika, maar het beloofde land van Europa. Hoewel, het maakt dan weer geen deel uit van de EU. Misschien is het daarom ook wel zo rijk. Dat zou Geert tenminste zeggen. Enfin, we hebben het inderdaad over Zwitserland!

In de Wahlheimat van Sebastian Vettel en enkele AB-lezers zitten velen er ondanks het koele klimaat in de bergen warmpjes bij. Ondanks snoeiharde verkeersregels vertaalt zich dat in een prettig wagenpark. Vergeet Citroën C1’s en Daihatsu selderij’s, de auto’s waar ‘CH’ opgeplakt wordt zijn niet zelden dik.

Dat wil ook zeggen dat er regelmatig dure bakken crashen, zoals te zien valt in de gallery. Na een doorsnee kop-staart botsing staan er zomaar een Aston Martin, Audi RS6 en een dikke BMW in de kreukels. En ja, zelfs de Nissan Murano werd daadwerkelijk verkocht in Zwitserland. Ze doen er namelijk niet moeilijk over grammetjes CO2.

Naast het feit dat niemand ernstig gewond is geraakt is het enige goede nieuws aan de botsing dat de BMW in kwestie zo te zien een 5-serie GT is. Hoe minder er daarvan rondrijden, hoe beter. Nog beter zou het zijn geweest als het een X4, 3-serie GT, 2-serie AT of 2-serie GT was geweest, maar je kan niet alles hebben in het leven, zelfs niet in Zwitserland.

Bedankt Kevin voor de tip!
Image-Credit: Polizei Schweiz via Facebook16 reacties

Jammer van die Aston… Poets je er niet zomaar uit denk ik
@duckmefaddy: binnenkort bij een zekere autohandelaar, in een zekere stad, in een zeker noord-Europees land? 50,- voor de velgen, anders 16″ staal.
@duckmefaddy: nieuw hokje op het chassis en je bent weer helemaal het mannetje..
@duckmefaddy: beetje commandant doet wonderen! Gelijk de hele auto pakken, wordt het oranje ook weer mooi rood
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Talrijk omdat bankgeheim. Oh ja, pas in 1991 algemeen stemrecht overal ingevoerd. Scheelt een hoop meningen.
@pomoek: talrijk: rijk
@pomoek: Bankgeheim is volgens mij deels afgeschaft. Alleen Liechtenstein en San Marino hebben geloof ik nog een volledig bankgeheim.
@granlusso: In Europa.
Slecht voorbeeld, juist in Zwitserland deden Daihatsu’s het erg goed. De 4wd versies van oa de Charade en Sirion waren geliefd als boodschappenauto.
@dondeboer: verder natuurlijk zonde van die Aston.
@dondeboer: en 4WD versies van Toyota doen het ook goed!
Zal wel de schuld van die Audi zijn.
Het beloofde land voor de witteboordencriminelen.
Zo, alleen maar dikke bakken; zeker allemaal lopen bumperkleven en piemel-vergelijken ?
Ik vind anders de BMW 6 GT een behoorlijke verbetering… Niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).