Rotterdammers betalen het meest voor WA-verzekering

Auteur: , 32 Reacties

Woon je in Rotterdam en zoek je een goedkope WA-verzekering, dan is het de overweging waard om te verhuizen naar Friesland.

Schade in Rotterdam

Rotterdammers betalen gemiddeld namelijk 540 euro per jaar voor hun WA-autoverzekering en zijn daarmee duurder uit dan de rest van Nederland. Dat concludeert verzekeringsvergelijker Independer, dat keek naar ruim 96.000 aanvragen in de periode mei tot en met juli 2014. Uit dat onderzoek blijkt ook dat er in Rotterdam geen ontkomen aan is: de stad is in alle gewichtsklassen de duurste.

De cijfers zijn opvallend, omdat uit een ander onderzoek nog bleek dat juist Brabanders veel schade rijden en dus duur zijn voor verzekeraars. Nu kan het natuurlijk dat Rotterdammers het gemiddelde in ‘hun’ Zuid-Holland flink omhoog halen, maar die vlieger gaat niet helemaal op, omdat ook Den Haag hoog scoort met gemiddeld 528 euro aan premie per jaar.

Mocht je liever wat goedkoper uit zijn, dan kun je flink besparen door te verhuizen naar de noordelijke provincies. In Zuidhorn betaal je gemiddeld slechts 311 euro, terwijl je in Franekeradeel en Sudwest Fryslan met 342 en 362 euro ook goed weg komt. Waarom? Heel simpel: er rijden nu eenmaal minder auto’s in deze gemeenten, dus is de kans op schades ook minder groot.

We zijn benieuwd wat jullie als Autoblog-lezers jaarlijks kwijt zijn aan je autoverzekering. Rijden jullie netjes en besparen jullie flink door een serie schadevrije jaren of val je eerder onder het kopje brokkenpiloot?

Duurste gemeentes

Pos.
Gemeente
Gemiddelde premie per jaar
1.Rotterdam540 euro
2.Den Haag528 euro
3.Amsterdam526 euro

Goedkoopste gemeentes

Pos.
Gemeente
Gemiddelde premie per jaar
1.Zuidhorn311 euro
2.Franereradeel342 euro
3.Zuidwest-Friesland362 euro

Image credit: Peter Hilton32 reacties

Ik betaal iets minder dan 600 Euro per jaar voor WA
@joel_d: ohnee, dat is MRB. Ik betaal iets van 350 Euro per jaar WA . 3 jaar schadevrij, omgeving van Haarlem.
Woon 15km van Amsterdam, betaal ongeveer 360 per jaar, WA+.
Heb gelukkig ook maar een goedkoop autootje
Ja dat ligt natuurlijk ook aan de schadevrije jaren, die onder sommigen, en niet per se jongeren, aan de hoge kant zijn.
In Brabant valt het best mee. Ben 21 met 3 schadevrije jaren en betaal ongeveer 250,- per jaar. Maar de waarde van n Mini uit 1980 ligt ook niet heel hoog.
Ongeveer 20 km onder Amsterdam. Premie WA € 145 per jaar. Maximale korting en gewicht van 1360kg.
Ik rij al 14 jaar in demo’s maar voor mijn eerste eigen auto, 206,nieuw,99′ 21jr,Amsterdam Centrum betaalde ik volgens mij iets van €80 p/m Maar het is inmiddels al een paar dagen geleden dus ik er wat naast zitten,maar ik weet nog dat het me meeviel.
@sydney: All-risk that is.
Eindhoven, 5 schadevrije jaren (opgebouwd met motor, aanrader!), auto €450 WA pj, motor WA €42 pj ;)
Ik vind het sowieso duur, woon al even niet meer in NL maar betaal maar £500 voor all risk hier in het VK. Ook Belgie waar ik voorheen woonde betaalde ik maar 600 voor all risk en dat was in Antwerpen ook niet bepaald een dorp tussen de weilanden.
Breda, 9 schadevrije jaren, 1600 per jaar allrisk
@draadloos: Pfff dat is serieus veel geld met 8 schade vrije jaren, zou independer eens checken, dat moet gegarandeerd goedkoper kunnen.
Ik betaal amper 300 euro allrisk met 8 schade vrije jaren, Noorden van het land, dat weer wel dan.
Rotterdam, 2 schadevrije jaren. Alleen WA € 960-, per jaar. Ik heb al 6 aanrijdingen gehad in Rotterdam, gelukkig niet eigen schuld!
Rotterdam, 2 schadevrije jaren, met 4 jaar ervaring. Alleen WA € 960-, per jaar. Ik heb al 6 aanrijdingen gehad in Rotterdam, gelukkig niet eigen schuld!
Woon je in Rotterdam, dan is het de overweging waard om te verhuizen naar Friesland.
Is mijn bescheiden mening.
@koeberg: ja als je geen leven heb dan kan je in the middle of nowhere gaan wonen, kunnen we nog wat nietsnutten die kant op sturen ?
Klinkt heel logisch, de kans dat je betrokken raakt bij een ongeval is in Den Haag 30% hoger dan in Rotterdam, dus betaal je in 010 meer dan in 070….
Gelukkig zit ik onder het gemiddelde voor 010 en dan ben ik nog WA+ verzekerd.
@jrk68: er rijden er hier in R’dam nog al veel rond die uit een land komen waar niet meer dan 1km asfalt ligt dus dat is niet zo raar, tenminste dat denk ik want ze liggen plat in de auto en je ziet dus vaak niets boven het stuur uit komen.
geld ook voor rijschool houders, drama is dat met die gasten
@thierryvth:
Klopt, maar ik kom dagelijks in Den Haag en daar is het nog wel even erger.
Uit een onderzoek is gebleken dat de kans dat je buiten je eigen schuld betrokken raakt bij een ongeval in Rotterdam 7% is, in Den Haag is dat 12,5%, mijn schatting van 30% meer risico was dus nog aan de voorzichtige kant.
http://www.autoblog.nl/nieuws/top-10-in-deze-gemeenten-word-je-het-meest-aangereden-67066
Vandaar dat ik het vreemd vind dat de WA premie in Rotterdam hoger is dan in Den Haag.
Wij betalen dus voor het gestuntel daar….
720 euro per jaar wa in ede
528 euro per jaar, All Risks, 3 jaar nieuwwaarde vergoeding.
Wel maximale korting vanwege 25 jaar schadevrij, dat scheelt een slok.
In Amsterdam, was ik nog vergeten te vermelden.
Ik woon in Rotterdam, met 1 schade vrij jaar en een lichte auto uit ’96. Heb met mazzel vorig jaar een WA kunnen afsluiten voor 39 per maand toen ik nog nul schade vrije jaren had, want alle andere maatschappijen waren minimaal 25 euro duurder per maand. Tevens is mijn verzekeringsmaatschappij er ook van terug gekomen, want als ik nu opnieuw de zelfde verzekering wil afsluiten ben ik ook 20 per maand meer kwijt. Zou gekkenwerk zijn.
@kartmans: op dit moment negentien jaren jong.
Als je in Rotterdam woont verhuis je nooit meer
@thierryvth: Mee eens!
@thierryvth:
Ik ben anders een aantal keer verkast, om de een of andere vage rede kom ik wel elke keer weer terug….
@thierryvth: Lijkt me sterk ;)
Utrecht, 15 euro per maand voor WA. Dat is wel met 80% no-claim bij een leeftijd van 25 jaar. En een lichte auto van maar 4 jaar oud.
€129 per maand, 1 schade vrij jaar, all risk. Hobby mag wat kosten… ;’)
Hier €50,00 WA per maand voor een Fiat Seicento. Wel pas 18 jaar oud, omgeving Nijmegen.

Het is me wel opgevallen dat je nergens op kunt geven dat je je rijbewijs al met 17 jaar gehaald hebt als je een offerte voor een verzekering opvraagt. Dat kan toch een jaar rij-ervaring en dus wat premie schelen…
Hier in Limbabwe betaal ik € 264,60 voor de Mondeo en € 296,64 voor de S80. Per jaar! Beide WA+. Maar ja, 27 schadevrije jaren. Beetje voorzichtig zijn kan nou eenmaal niet schaden…….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).