Rotterdamse tankstations geveild voor miljoenen euro’s

Auteur: , 19 Reacties

Booming business, die tankstations.

Rotterdamse tankstations geveild voor miljoenen euro's

Vorige week werd er een zogenaamde tankstationveiling georganiseerd. Weer eens wat anders dan die veilingen waar Ford GT’s en LaFerrari’s van de hand worden gedaan. Bij dit soort veilingen mogen er dan geen exotische auto’s in het spel zijn, de bedragen zijn er niet minder om.

Afgelopen maand werd al duidelijk dat tankstations gewild zijn. Oliemaatschappijen betaalden meer dan 100 miljoen euro voor diverse in Nederland gestationeerde pompen. Bij deze nieuwe tankstationveiling ging het om drie pompen in Rotterdam. De veiling werd georganiseerd vanuit de Gemeente Rotterdam. De gemeente legt de huurrechten vast en na een bepaalde periode komen die rechten op de markt. De hoogste bieder gaat er vervolgens met de rechten vandoor.

De rechten voor de drie tankstations waren in handen van de EG Group en dat zal zo blijven. Tijdens de online veiling bood deze exploitant van tankstations het meeste geld. In totaal betaalde de EG Group meer dan 11 miljoen euro voor de tankstations. Voor de Esso-tankstation aan de Molenlaan in Hillegersberg betaalde het bedrijf 3,2 miljoen euro. De Esso aan de Vredenoordkade in Kralingen-Crooswijk leverde 3.175.000 op en de Texaco aan de Vaanweg in Rotterdam-Zuid blijft in handen van de EG Group voor maar liefst 4,75 miljoen euro.

Voor deze investering heeft de EG Group de komende 15 jaar de rechten in handen van deze drie pompen. Wel moet het bedrijf een brandstofvergoeding betalen aan de Gemeente Rotterdam. Dat komt neer op 1,11 euro per 100 liter.

Foto: Esso aan de Vredenoordkade via Google Streetview, met dank aan Paul voor de tip!19 reacties

Links lullen door illegale milieuzones in te stellen waar mensen die MRB betalen met oudere voor de Nederlandse wet goedgekeurde auto’s niet mogen komen, maar als we miljoenen kunnen ‘verdienen’ door tankstation locaties te veilen staan we vooraan om onze zakken te vullen! Jammer dat het benzinekartel zich zo laat pakken.
@desjonnies: fantastisch toch? De burger betaalt al genoeg voor de brandstof, op deze manier vloeit er wat van de woekerwinsten van de brandstofmaatschappijen in de staatskas waardoor die zielige burgers net wat minder belasting hoeven op te hoesten. En dat “benzinekartel” kan heel goed uitrekenen welk bedrag ze wel en niet willen betalen.Blijkbaar is er voor de (veelal jammerende) tankstations dus nog flink geld te verdienen, met hen heb ik geen medelijden.
@mashell: woekerwinsten op benzine ? Echt niet. Belastingen wel. Overheid pakt dubbel nu dwz accijnzen en veilingopbrengsten. Rara wie dit eigenlijk betalen? Wij dus
@gokartmozart: heb je de winstcijfers van Shell al eens gezien? Hoe hoger de olieprijs hoe hoger hun winst. Je kunt jammeren over de accijnzen, maar dat zijn belastingen. Als die niet via accijnzen gbinnekomen dan gaan die wel wel via BTW of inkomstenbelastingen.
@mashell: De tankstations zijn minder dan een procent van de van Shell, die verdienen hun geld voornamelijk met het uit de grond halen van gas en olie.
@mashell: Dat zou tenminste eerlijk zijn…
@lekbak: hoezo? Ik vind BTW echt de meest oneerlijke belasting ooit. De universele belasting op alles. Waarom? Die moet juist zo laag mogelijk zijn. Ook moet de belasting op arbeid zo laag mogelijk zijn, om werken aantrekkelijk te maken. Belastingen op dingen waar niet echt een maatschappelijke tegenprestatie voor geleverd is, zoals vermogens rendementen (rente, dividenden) en zaken als erfenissen en bedrijfsoverdrachten zouden juist hoog moeten zijn. Onder het motto daar waar voor gewerkt is belasten we weinig, is er niks voor gedaan dan belasten we het hoog. 180 graad gedraaid ten opzichte van het huidige regeringsbeleid maar veel eerlijker.
@mashell: Wowwowow. Voor vermogen is ook gewerkt, en nergens is al zoveel belasting over betaald als erfbelasting. Wat in mijn ogen de meest oneerlijke belasting is die ik me voor kan stellen.

Maargoed, btw. Er zijn een hele hoop dingen waar elke burger en elk bedrijf gebruik van maakt. Het is dan ook eerlijk dat iedereen er aan mee betaalt. Rijken meer dan armen, maar rijke mensen kopen ook meer dus die betalen meer btw (en meer inkomstenbelasting). Belasting op vermogen, rendement (!) en andere rijke mensen dingen vind ik prima, maar laat het wel binnen het redelijke. En bedrijven mogen van mij best belasting betalen over verbruiksartikelen die niet doorverkocht worden aan een ander bedrijf.

Erfbelasting mag van mij helemaal afgeschaft worden. Daar is al belasting over betaald toen het vermogen verdient is en er is al elk jaar belasting over betaald omdat ze het hadden (zogenaamd omdat ze rendement hebben, maar belast dan gewoon het werkelijke rendement…). En als ze vervolgens dood gaan wil de staat al hun geld om te kunnen verdelen onder mensen die minder goed hun best hebben gedaan. Gun dat lekker aan de mensen waaraan de overledene het geld gegund heeft. Doen die niet hun best dan vloeit het geld alsnog de economie in (omdat ze het domweg uitgeven) en doen ze hun best dan hebben ze het verdiend om door te sluizen naar hun nabestaanden.

Oh, en schaf gelijk ook het overgrote deel van de toeslagen maar af en maak arbeid de eerste ~25k belastingvrij. Ik ontvang net zoveel aan toeslagen als wat ik aan inkomstenbelasting betaal en ik ben lang niet de enige. Het gaat overigens al bijna gelijk op vanaf dat ik nog 22k bruto verdiende tot modaal wat ik nu doe. Gewoon een paar basis dingen voor alleen de echte armsten is genoeg.
@mashell: grond in steden als Rotterdam zijn heel erg gewild. Bedrijven als Shell willen denk ook veel investeren in tankstations in steden waar ze in de toekomst elektrische auto’s kunnen gaan laden.
@bmwe81: deze pompen zijn in handen van EG Group, een joekel van een bedrijf, gevestigd in het VK.
@amghans: ja precies, ik denk er zulke bedrijven graag willen investeren is steden als Rotterdam
@bmwe81: Waterstof pompen is de toekomst. Heb je pompstations voor nodig.
@mashell:

Shell heeft een goede 4% netto winstmarge, dus zo’n woekerwinsten zijn het nou ook weer niet.

Bron: https://nos.nl/artikel/2214797-het-loopt-gesmeerd-bij-shell-bijna-drie-keer-meer-winst.html
@mashell: man man man wat ben jij dom zeg, lees eerst eens iets over een onderwerp voor je dom gaat roepen.
@desjonnies: Arme arme oliecartel. Zullen we een inzamelingsactie voor ze houden? Kijken of we giro 555 kunnen gebruiken.
Het arme olie kartel welke zo goed bezig is voor de burger met hun goudmijn.
@desjonnies: die oude auto’s zijn nu dus niet meer bij wet overal toegestaan.

Daarnaast moeten 99% van de moderne auto’s en scooters ook nog steeds tanken. Waarom niet verhuren aan de gene die het meeste betaald?
Leuk hoor, maar zijn er nog plekken vrij op die Land Rover Offroad Tour dan? Kreeg berichtje dat ze vol zitten. @autoblogger
Toch zo een ruim 20k aan huur per maand. Zal wel genoeg brandstof verkocht worden.
@leandro: en broodjes, en snacks, en koffie plus andere onzin. Verdien model is al lang niet meer gebaseerd op verkopen van wat diversiteit aan koolwaterstoffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).