Saaie Mercedes? Wacht maar tot je de prijs ziet

Auteur: , 25 Reacties

Vragen kan altijd.

Sommige klassieke Mercedes-Benz modellen hebben een scherp oog nodig om te weten met wat voor soort auto we hebben te maken. Dat is bij deze klassieker niet anders. Op het eerste oog lijkt dit misschien een niet al te bijzondere SL 300. Een blauw kleurtje, saaie wielen. Toch vraagt de adverteerder maar liefst 125.000 euro voor deze auto.

Dat heeft een aantal redenen. Zo stelt de verkopende partij dat dit de allerlaatste SL type 107 is die in 1989 van de band rolde. Bovendien is er bijna niet gereden met de Mercedes. Er staat slechts 8.002 kilometer op de teller. Verder kent de Mercedes één vorige eigenaar.

Hoewel er een Nederlandse kentekenplaat op de auto zit, heeft de SL weinig Hollandse wegen verkent. De APK is acht jaar geleden verlopen en de cabrio kwam in 2004 naar ons land. Wie deze auto koopt moet wel een hekel hebben aan geld, want rijden betekent verliezen. Überhaupt is de vraag of iemand ooit deze SL gaat kopen voor een dergelijk bedrag. Je checkt de advertentie op Autotrack.25 reacties

Voor een liefhebber met teveel geld zeker de moeite waard! Ik koop als ik er een wil wel een 8e hands op marktplaats voor een tiende van de prijs
Speciale auto’s staan meestal bij speciale autobedrijven; Dit lijkt wel een Jet Cars. Als autokoper loop ik met een boog om zulke bedrijven
In nog geen 125.000 jaar.
te weinig vragen is luiigheid,
Inderdaad een wat louche autobedrijf uit Rotterdam, staan de meest bijzondere wagens.
Voor dit type SL heb ik echt een zwak, doet me altijd denken aan tijden van de oude penoze, Klaas Bruinsma reedt volgens mij een SEC uit die tijd. Laatst zag ik er een wegrijden bij het verkeerslicht, viel me op dat de neus ver omhoog komt tijdens het wegrijden.
@milanomt: Elke benz met een beetje power gooit de neus omhoog bij accelereren. Machtig gevoel.
Km-stand van 8.000 (gewoon wel vrij veel) en nergens een plaque o.i.d. wat bewijst dat dit echt de laatste is, dan lijkt het me sterk dat je hier daadwerkelijk meer dan 1.2 ton voor gaat vangen. Maar zoals Ruben al zei, vragen kan altijd.
@720s: Ja zeker bij import is dat natuurlijk één groot vraagteken. Ik denk dat de kans groter is dat hij meer gereden heeft dan niet. Maar ja mensen worden graag gefopt, als ze maar een mooi verhaal te vertellen hebben in de kroeg… Wat dat betreft koop je voor 125.000 wel lekker veel ‘bragging rights’.
@airc: dat koop je volgens velen ook als je een Porsche Macan Diesel koopt. ‘Ja maar er zit een Porsche logo op!’
Een SL met handbak. Ken mensen die ze vroeger nieuw kochten maar oweee als het geen automaat was.
Staat al lang te koopt, maar blijft prachtig, zeker met die handbak!
Even gekeken naar wat oude SL’s op de internet. Prijzen zijn sowieso vrij hoog als ik eerlijk ben. Afgetrapte bakjes voor 15.000, met rotte dorpels voor 25.000 en een beetje een net exemplaar voor nog net geen 40.000 euro. Dan is 125.000 nog steeds te veel maar, gezien de eerder genoemde prijzen, is een ton niet een gek bedrag om te vragen?
@pomoek: R107 worden langzaam aan duurder.
@pomoek: op Bring a trailer komen wekelijks 1 owner R107 langs (bijna altijd de 560!) met weinig kilometers, die niet in de buurt komen van deze prijs.
Een droom op wielen, maar 125.000 is niet normaal.
Iets met geld witwassen ?
Eerste eigenaar.. ingevoerd in 2004..
@pa045: kan toch? Als de eigenaar in 2004 naar hier verhuisd is vanuit het buitenland en zijn geliefde Mercedes heeft meegenomen.
@vroaaar: ja. Alles kan. Geloof het maar.
Voor € 5000,00 haal ik hem wel op, veel meer zou het zeker niet moeten worden.
Smaken verschillen, doch ik kan jullie wel mededelen dat hij fantastisch rijdt.
ik heb een 08/1988 gekocht met 85.000 op de teller. Zeker geen sportwagen maar een zacht bollende cruiser. Rij je zonder problemen mee tot in het Zuiden.
Kwestie onderhoud vallen de prijzen wel mee. Maar 125 k is volgens me veel te veel. Ook zou ik toch maar opletten met deze km stand. Voor dit budget ga ik een model terug in de tijd, hiervoor kan je je een heel mooie Pagode aanschaffen, net iets leuker om naar te kijken. Enkel rijdt de Pagode minder soepel dan deze 107.
Binnenkort te koop bij leitner voor € 195.000,-…..
Zeker in de war met een 300 SL Gullwing. Ook al veel proefritten geweest, km stand op de foto’s staat stuk lager dan geadverteerd :-)
Erg duur maar wel een heel fraai exemplaar. Dit model gaat nog wel in waarde stijgen. Over vijf tot tien jaar klopt de prijs 😄
211 km aan testritjes gemaakt sinds hij in de verkoop is?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).