Saleen maakt brute Mustang met 640 angstaanjagende pk’s

Auteur: , 10 Reacties

Als er een nieuwe Ford Mustang op de markt komt, dan kun je er je klok op gelijk zetten: vroeg of laat komt Saleen met een eigen versie.

Saleen S302 Mustang

Dat is ook bij de zesde generatie het geval en inmiddels hebben we ook alvast kunnen zien hoe het brute monster eruit gaat zien. Saleen introduceert drie versies: White Label, Yellow Label en Black Label. De White Label-versie is de instapper en krijgt 450 pk, ietsje meer dan de 435 pk in de standaard Mustang GT.

Het feest begint pas echt als je voor Yellow of Black gaat. Dan krijg je namelijk een flink gepeperd blok met liefst 640 pk, net als het vorige model. Saleen voegt niet alleen een supercharger toe, maar zorgt er ook voor dat het blok makkelijker benzine kan slurpen. Echt zuinig zullen de Saleen-Mustangs dus niet worden, maar daar koop je ook geen Amerikaan voor.

De Black Label-auto’s zijn op motorisch vlak gelijk aan de Yellow Label-bolides, maar krijgen op andere gebieden de nodige updates. Zo vindt je overal koolstofvezel elementen terug, is de wielophanging aangepast en is de Mustang voorzien van een nieuwe voorbumper. Je kunt de bolides overigens al bestellen, al is nog niet bekend hoeveel Saleen er uiteindelijk voor zal vragen.10 reacties

Blubberdik! Hebb0n!
Ze zouden hem een ducktail moeten geven.
Heb gelukkig nog een parkeervak voor de deur over, zet maar neer.
dat wordt burning rubber, echt dik!
Deze vind ik minder, maar de Ford Mustang F-35 Lightning is gewoon super supergeil. Mijn One-off zou er ook zou eruit zien wat een bak met die gele accenten en spoilers.
In tegenstelling tot de Vorsteiner bmw moeten we het nu doen met slechts één foto! Hier wil ik wel wat meer van zien.
@ablogjunk: ja en nog een fotoshopje ook
Dikke shizzle
Heel interessant te noemen, maar ik ben eens benieuwd of hij op-kan tegen de BMW M6 Gran Coupe van G-Power : http://www.g-power.com , daar wil ik wel eens race mee zien.
Jullie cijfers kloppen niet. Ik had het geluk om bij de onthulling te zijn, en deze wagen heeft 730pk, en is daarmee de snelste productie Mustang ooit gebouwd. Volgens Steve zelf is de wagen met race brandstof zelfs goed voor 750 pk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).