Vergeet rijles, koop je roze pasje gewoon in China

Auteur: , 29 Reacties

'De volgende links' en aanverwante commando's; iedereen met een rijbewijs heeft er ooit mee te maken gehad. Nadeel van rijlessen is natuurlijk dat 't alles bij elkaar klauwen met geld (en tijd) kost, maar gelukkig kan het ook goedkoper.

Amerikaanse rijbewijzen uit China

Volgens CBS wordt de markt in onder meer Chicago namelijk overspoeld met neppe rijbewijzen die afkomstig zijn uit China. De dingen worden via internet verkocht voor ongeveer 150 USD en vervolgens verscheept in kisten met juwelen en theedozen. De vervalste rijbewijzen schijnen gretig aftrek te vinden, want de customs hebben honderden dozen staan waar de pasjes in werden verscheept.

Ondanks de lage prijs schijnen de vervalsingen aardig in de buurt te komen bij the real thing. Wel blijft het volgens de duane gewoon mogelijk om de nagemaakte exemplaren van legale rijbewijzen te onderscheiden, want ze komen (nog) niet door tests met laser- en uv-licht heen. Voor het overige is het wel een vrij pittige klus om een echt en een nep pasje op het oog uit elkaar te houden, net als met de valse vrachtwagenrijbewijzen uit Litouwen.

De reden achter de grote vraag naar deze Chinese namaak, heeft natuurlijk te maken met het Amerikaanse drankverbod voor personen onder de 21 jaar. Het zal je dan ook niet verbazen dat er enige tijd terug een doos werd opengemaakt waarin de neppe rijbewijzen voor maar liefst 20 studenten van één en dezelfde onderwijsinstelling zaten verstopt. (Via: CBS.com)29 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Toen ik 14-15 ook me id vervalst , ingescand , jaartal gewijzigd , uitgeprint , en ik kreeg altijd sigaretten mee :D
@johanhummer9: dat is wel hard man
@johanhummer9: Dat je dat durft, stoer man!
@motoragent: waarom zo neerbuigend hij zegt toch gewoon dat het zo makkelijk is om je pasje te vervalsen
@johanhummer9: en hoe oud ben je nu? 16…? Doe je zeker hetzelfde voor de alcohol…?
@e1000bmw523i: eeh nee
@johanhummer9: Oh nee, ik vergat dat je dat bij de 21+ feesten doet en 18+ sites…
@e1000bmw523i: denk je dat je stoer bent ofzo omdat je 30+ bent ofzo en dat je het allemaal beter weet en dat graag wil laten blijken?
@johanhummer9: nice man roken op je 14e. Mensen die dat bij mij op school doen worden uitgelachen
@supersim200: probeer ik stoer te doen? Nee , dus hou je bek dan
@johanhummer9: Stoer man…
@supersim200: dan zit je zeker op de Lom school.
Levensgevaarlijk en idioot, je zal maar iemand dood rijden met je schitterende roze pasje zonder ook maar enige rij-ervaring…
Net als die Afrikaanse rijbewijzen een paar jaar geleden
Krijg je gratis als je een Chinese auto koopt
‘merica, waar je van je 16 al met een 1000kg-plus wegend moordwapen op de baan mag, maar geen pilsje achterover mag kappen!
@breakingpoint: Nederland, waar je wel wiet mag verkopen maar niet mag inkopen. Waar je een grotere boete krijgt voor door rood licht rijden dan voor een treinconducteur een schop geven. Waar je wel als 16-jarige met een tractor van tig ton rond mag scheuren maar geen pepperspray mag hebben om jezelf te verdedigen.
@breakingpoint: zouden we hier ook moeten invoeren, 0% alcohol tot 21 jaar, zal een hoop schelen!
@spykerboy: In het verkeer, of in het algemeen? Een algemeen alcoholverbod tot 21 gaat hier niet werken, simpelweg omdat jeugd wil drinken en toch wel aan alcohol kan komen.

In het verkeer moeten ze het meteen invoeren, en dan niet alleen voor diegene onder de 21. Alcohol op = inleveren rijbewijs. Levensgevaarlijk, je zou verdorie maar het ziekenhuis in gereden worden door zo’n malloot. Zoals breakingpoint al zegt, auto’s zijn leuk, maar ook 1000kg wegende moordwapens als je even niet alert bent…
@motoragent: 0 promille geeft weer gedoe bij mensen die al van nature een hoog niveau in hun bloed hebben, fruiteters ofzo.
@mashell: dan 0.2 promil zit je altijd goed alles er boven dag dag rijbewijs
@spykerboy: nou, ik weet dat jullie jeugd nu alle onze landsgrenzen oversteekt met volle bussen omdat je hier wel mag drinken vanaf 16, dus denk ik dat dat weinig zin heeft om de wet nog te verstrengen. En ja, wij steken massaal de grens over om gras in zakjes te kopen, het lijkt wel een grap. O ja, ons beider landen zijn gewoon een grap…
@spykerboy: juist niet. Komen er veel meer zuipketen en papa en mama halen wel voor je. Ben nu zelf 17, ik vraag mam gewoon als ze pils kan halen ofzo. En zijn genoeg zuipketen dus kunnen ze beter terug gooien naar 16. Klopt of klopt niet?
@ronaldddvos: helemaal waar
Welkom in Azië… Zes manden in Indonesië gewoond. Medestudent had geen rijbewijs, werd simpelweg doorverwezen naar het politiebureau: voor IDR 350.000 (destijds €20,-) een Indonesisch rijbewijs en de zaak was afgedaan. Verklaart misschien ook het hoge aantal verkeersdoden in Indonesië en de bijna dagelijkse zo-dat-ging-maar-net-goed situaties.

Tevens was daar de benzine IDR 5.000 per liter en smog waar je u tegen zegt. En wij maar rijden in muesli gebakjes om het milieu te ontkrachten.

Verbeter de wereld, start in Azië.
Zo’n roze pasje heeft hier totaal geen nut.Het CBS weet toch of je wel of geen rijbewijs hebt behaald
@Alfarobert: als de politie je aanhoud en gewoon vraagt om je rijbewijs heeft het cbs niks te zeggen. Pas als ze het gaan checken en dat doen ze niet altijd
@Alfarobert: Wat? Het centraal buro statistiek doet tegenwoordig ook in rijbewijzen? Hmm…
Ik woon sinds een paar maanden in de VS in ik heb ook net zo’n chinees ding besteld, iedereen doet dat hier als je onder de 21 bent. Het heeft niets te maken met rijden want dat is hier ook een grote grap (35 dollar, simpel theorie toetsje, en als je niemand dood rijdt zit je wel goed). Iedereen die wil rijden heeft al een rijbewijs dus rijvaardigheid komt niet in gevaar, bovendien hebben vrijwel alle bedrijven een beleid dat je op je ID niet ouder dan 22 jaar kan zijn, en je dus geen “serieus foute” dingen mee kan doen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).