Is zoon van Michael Schumacher wereldkampioen in de dop?

Auteur: , 18 Reacties

Het zou zomaar kunnen dat Max Verstappen binnen een paar jaar gezelschap krijgt van een andere zoon van een voormalig F1-coureur. Mick Schumacher timmert namelijk flink aan de weg in de kartsport.

Mick Schumacher als vice-wereldkampioen karting

Mick is de 15-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen F1 Michael Schumacher. De Duitser deed afgelopen weekend van zich spreken door in het Franse Essay tweede te eindigen tijdens het WK Karting in de KF-klasse. De karter reed tot vorig jaar onder de naam van zijn moeder (Betsch), maar richt zich nu als Mick Junior op een toekomst in de autosport.

Dat Schumi Jr. talent heeft, bewees hij niet alleen met zijn tweede plek in Essay. Voorafgaand aan de finale won hij namelijk vier heats, terwijl hij qua zelfverzekerdheid nu al niet onderdoet voor zijn vader. “Natuurlijk ben ik trots op dit resultaat. Maar dit is nog maar het begin, want het is absoluut mijn doel om wereldkampioen te worden.”

In het wedstrijdverslag hieronder check je hoe Mick Jr. zich naar de tweede plek knokte.18 reacties

Ik zou Richard Verschoor in de gaten gaan houden als ik jullie was!
Hieruit blijkt (weer) dat talent geen kont met topsport te maken heeft… Zelfde met voetbal: ik geloof dat je ieder willekeurig jongetje dat je van de straat plukt een topper kan maken . Deze kids zijn simpelweg van jongs af aan bezig met hun sport, zoals zo veel ‘zoontjes van’. Thats’s all it takes!!
@svenska_aeroplan_ab: Een gemiddelde voetballee misschien geen wereldtop. Omdat autosport zo hoogdrempelig is lopen we veel talenten mis. Ieder jongetje komt in de gelegenheid om tegen een balletje trappen.
@svenska_aeroplan_ab: M’n vader zei altijd: talent bestaat niet, hard werken wel.
@svenska_aeroplan_ab:

Niet met je eens,
Je moet het wel in je hebben,
Kijk Bruno senna geen schim van zijn oom ayrton senna
En zo zijn er zoveel voorbeelden
Hoe dan ook respect voor deze jongen
En kijken wat de toekomst brengt
Het zal niet makkelijk worden met de naam schumacher toch hoge verwachtingen
En komt/kan der Michael er ooit nog bij zijn? En hoe?
Dus zet m op mick over 10 jaar in een Ferrari!
@joshua85: Ik moest het ook even nazoeken hoor, maar Bruno Senna is de zoon van de zus van Ayrton. Dat is een derdegraads verwantschap ten opzichte van het ‘zoon van’ eerstegraads verwantschap in het geval van Schumacher jr. Met andere woorden, deze appel ligt aanzienlijk dichter bij de boom dan bij Bruno Senna het geval is. Verder gaat het mijns inziens ook vooral om keihard willen werken, een vleugje talent en de kans krijgen dat te ontplooien. Met name dat laatste is in de autosport voor weinigen weggelegd.
@joshua85: Bullshit, je hoeft niks ‘in je te hebben’. Ja doorzettingsvermogen ja, maar dat slaan die papa’s er wel in…
@Svenska_Aeroplan_AB: Lang niet iedereen (er komen volgens mij echt wel bepaalde fysieke en mentale talenten bij kijken om het ver te schoppen in die werelden)…maar wel veel meer mensen dan er uiteindelijk de kans krijgen uiteraard. Tsja, zo werkt het nu eenmaal.
Ja als je een peuter van drie op een kart zet met tips van papa de wereldkampioen, wordt het vanzelf wat. Iets met paplepels enzo.
@peugeotgti: ik heb NIET het idee dat papa veel tips kan geven…..
@roppp: Ik heb NIET het idee dat jij grappig bent…..
@FG: dat was helaas ook NIET grappig bedoeld.
@roppp:
Moet ik je nu serieus voor gaan rekenen hoeveel jaar Schumi jr. WEL tips heeft gehad voordat papsi in coma raakte..?
@PeugeotGTI: als je daar tijd voor hebt…..
En wie werd er eerste?
@casey: achmed the suïcide terrorist
Kijk Jordy Cruijf, of Ralf Schumi en nog wel meer.
Resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Verder: Waarom slaat die Colombiaan rechts op podium een bosje blommen in het snoetje van de pitspoes? En Mick als in afkorting van Michael? Really?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).