Saoedi’s pakken weer vrouwen op wegens autorijden

Auteur: , 55 Reacties

Waar we in het westen nauwelijks nog raar opkijken van handheld vleeskeuringen en praktiserende huismannen, zijn er nog genoeg plekken in de wereld waar de tijd stilstaat.

Loujain al-Hathloul

Neem bijvoorbeeld Saoedi-Arabië. De gigantische zandbak is altijd goed voor flink wat automotive (leed)vermaak en je vindt er de mooiste en duurste auto’s ter wereld, maar tegelijkertijd is het er (paradoxaal genoeg) ten strengste verboden voor vrouwen om een auto te besturen.

Al verschillende keren kwamen gevallen voorbij waarin vrouwen achter het stuur werden gesnapt, en de straffen die zij opgelegd kregen waren niet bepaald mals. Even leek het erop dat Koning Abdullah wakker was geworden en de regel afschafte nadat een eerder opgelegde lijfstraf werd teruggedraaid, maar niets blijkt minder waar.

Recentelijk zijn er namelijk weer twee vrouwelijke activisten opgepakt, die via social media en Youtube publiekelijk de strijd aangingen tegen de ronduit achterlijke regel. De dames werden achter het stuur van een auto gesnapt en dus horen ze binnenkort bij de strafrechter welke maatregel tegen hen zal worden opgelegd.

In onderstaande video zie je hoe één van de twee verdachten en plein public een audiovisuele middelvinger opsteekt richting het compleet achterlijke beleid. Wat de consequentie van deze actie is, wordt waarschijnlijk binnenkort duidelijk.55 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ze besturen daar toch allemaal een auto in een jurk?
Daar leven ze nog in de middeleeuwen!
@rufctr01: het is daar moderner dan hier hoor. Alleen de normen en waarden zijn er anders.
@kvgorp: ik ben daar vaak geweest, op gebied van materialisme hebben ze het goed. Niet alles is daar goed, dorpen zijn slecht. Ik bedoel ook hun regeltjes. Moslim mannen lekker aan de drank in hotels, wordt er een foto gemaakt staat er frisdrank op tafel….
@kvgorp: Die zijn middeleeuws ja. Is juist precies wat hij bedoelde. Niet dat ze geen stromend water hebben en op straat schijten.
@Kvgorp: Alleen de normen en waarden zijn ”anders”?
Een eeuwenoude stagnatie dat in stand wordt gehouden door een cultureel minderwaardig volk.
Barbaars, onmenselijk en zelfvernietigend.
@rufctr01: gelukkig hebben wij de SGP die, als het aan hen lag, hetzelfde zou eisen…….. Dus ja, wij mogen commentaar leveren….. #snapje?
@rufctr01: echt?! Je meent het –‘
Mjah de vrouw is daar minder dan een kakkerlak heb ik na 15 jaar daar te hebben vertoefd wel in de gaten gekregen.
Maar kúnnen ze eigenlijk wel autorijden, ik bedoel, als het verboden is, dan is rijles dat toch ook?
Respekt voor deze vrouwen die de ballen hebben om voor meer vrijheid te vechten. Hopelijk durft de massa hun voorbeeld ooit te volgen.
@moveyourmind: Respekt, dude?!
@viezefreddyw: Stom, niet gezien. Zo onhandig dat ze de c en de k zo dicht naast elkaar op het toetsenbord gezet hebben.
@viezefreddyw: Restecp
@moveyourmind: ballen is wellicht wat ongelukkig gekozen..
Volwassen zijn ze weer hoor!
Ik zie mijn vriendin, terwijl ik met die ouwe aan een witte wijn zit nog voorbij rijden in m’n 206 van drie weken oud.Alles klopte aan het plaatje,behalve dan dan de vermiste wieldop en de kras op het scherm rechtsvoor.Ze haat het nog steeds als ik het erover heb.Mooi toch.
Het niveau is weer lekker hoog hier. Kunnen we de haat en het gespot over andere culturen gewoon achterwegen laten? Een beetje respect voor iedereen graag. Niet dat ik het goed keur dat ze vrouwen als vuil behandelen en een grote duim voor iedereen die daar wat aan probeert te veranderen maar dat kan toch ook op een normale manier of niet?
@robert110:
Dus omdat het “cultuur” is om vrouwen te onderdrukken moeten we er respect voor hebben…?
Dus omdat Epe staat voor eerst pappa even moet ik incest op de bijbelbelt normaal vinden…?
Ga toch ff fietsen man, ik woon in een vrij land waar een ieder zijn mening mag uiten.
@autoblogger bepaal hier wat wel en wat niet door de beugel kan….
@jrk68: Van mij moet je helemaal niets. Ik geef gewoon mijn mening in de vorm van een vraag. Wat jij er daarna mee doet is volledig aan jou.

@awesome: @Soulmaster: Dat snap ik en ik zal ook nooit accepteren dat zoiets op de wereld gebeurt. Maar een beetje respect voor een andere cultuur kan geen kwaad omdat ik vindt dat juist dat kan zorgen voor een goede oplossing van het probleem.
@robert110: SP/GL onrealistische wereld verbeteraar van me :)
Je bedoelingen zijn goed, maar met dit soort volk is dat de oplossing niet.
@bofkont: Bedoel je daarmee het AB publiek haha
@burninrubber: haha nee hoor :)
@jrk68: Epe is geen bible-belt. Heb er de eerste 27 jaar van mijn leven gewoont en kan je verzekeren dat de bible-belt daar niet loopt. En dat incest-drama van destijds was vrijwel geheel uit een zwakzinnige duim gezogen.

Goed, on topic: waarschijnlijk hebben die Arabieren ook geen respect voor ons en onze manier van leven en ik ben van mening dat respect van twee kanten moet komen.

Hoe eerder ze daar aan de geeuwhonger liggen omdat wij hun olie niet meer nodig hebben, hoe beter.
@robert110: dit is Joop.nl niet hoor.
Respect voor cultuur is een ding, maar het onderdrukken van mensen zou in geen enkele cultuur voor mogen komen, daar kan ik geen respect voor opbrengen. Nu niet, nooit niet.
@robert110: ik kan jou verhalen vertellen over wat daar zelfs vandaag de dag gebeurt met vrouwen die zich niet aan de regels houden waar de ratten geen brood van lusten. Zo erg was het bij ons in de middeleeuwen niet eens.

Ik heb in die 15 jaar verschrikkelijke dingen gezien daar
@robert110: Jij stinkt naar links.
@robert110: Nee! bepaal ik zelf wel.
Heb geen enkele respect voor dit soort culturen.
Dat ze daar een vrouw van een man kunnen onderscheiden vind ik al knap
@cthijs: jouw moeder ( en de mijne ook)/heeft ook een snor hoor. Die zie je alleen minder goed omdat ze daar donker haar hebben.
Oh wacht, omdat ze jurken dragen natuurlijk! Sorry, ik zag de grap even over het hoofddoek…
Er moesten daar meer vrouwen in auto’s gaan rijden. Dan krijgen van zelf hun rijbewijs. Wens ze heel veel succes !!!
Vrouwen met ballen… maar kennelijk volstond dat niet om te mogen autorijden.
Is toch gewoon voor de veiligheid…
Vrouwlief heeft gisteren de Impreza ingeparkeerd (normaal doe ik het, maar dit keer kon het niet want Moët en Jack Daniel’s). Langs een betonnen muur. Achterbumper en zijscherm rechtsachter beschadigd plus een gouden BBS velg. Je mag het niet zeggen….
@gtwillem: ‘maar je haar houd wel van me’ :P
@awesome: Was letterlijk haar eerste reactie :-D
@gtwillem: auch…
@gtwillem: was je dan maar in saoudi arabie he

Eeuwig zinde van de auto
@gtwillem: mijne zat gisteren ook tegen een paaltje aan. Oeps zei ze snel weg rijden!
@gtwillem: Dat is nou precies de nooit uitgesproken reden waarom er nog zoveel mannen met drank op achter het stuur aangehouden worden?
@gtwillem: eigen schuld, had je maar niet moeten zuipen
@fortuna: …. Dat is een heel denigrerende opmerking richting vrouwlief, kerel ;-). Dan ga ik dus met oud en nieuw niet een paar drankjes doen omdat ik er van uit ga dat zij de auto sowieso ergens tegen aan rijdt? En omdat ik anders gecorrigeerd wordt door een mormoonse mede reaguurder? ;-)
Wat een kutland.
Wij kunnen hier kritiek op hebben en we mogen hier kritiek op hebben.

Maarre, dan heb ik net zoveel kritiek op onszelf en de Amerikanen, wij die overal ter wereld vrijheid en democratie prediken, maar bij de Saudie’s omwille van onze olie-verslaving de andere kant uitkijken.
@desjonnies: Helemaal juist omschreven, het westen hanteert helaas altijd een dubbele moraal.
@bofkont:
Jammer dat je zijn woorden dan weer volledig uit zijn verband trekt….
Niet alleen het westen heeft een dubbele moraal, die dubbele moraal is iets dat in elk mens zit, geel, wit, zwart, jurk of jeans dragend, het maakt allemaal geen reet uit.
Allemaal bezitten we de gave om een ander te zeggen wat ze moeten doen zolang we dat zelf maar niet hoeven….
Zowel de vs als saoedie Arabie zijn apenlanden.…
@series2: In Nederland hebben bijna een miljoen mensen op Wilders gestemd. We zijn hier geen haar beter dan Amerika of Saoedie Arabië
@burninrubber: Maak jezelf dat maar vooral wijs.
Men moet van meerdere kwaden het minste kiezen. Dan hou je alleen de PVV over. Ik vermoed dat jij geen kleur durft te bekennen. Bashen is makkelijk niet?
@imba: Over welke kwaden hebben we het dan? Als je het wilt weten ik stem VVD. Maar trek een geschiedenis boek open lees de stukken over de NSB en leg de link met Wilders. Misschien dat het je aan het denken zet, goedschiks of kwaadschiks
@burninrubber: Wilders is inderdaad een pannenkoek! Maar niet zo’n pannenkoek als die Saoedische koninklijke famillie. Je hebt kut en je hebt nog veel kutter……
Laat die vrouwen toch lekker auto rijden ze kunnen toch niks anders aanrijden als zand duinen
Voor zij die het Midden-Oosten “achterlijk” en “middeleeuws” vinden:

– Stemrecht voor vrouwen in België: 1948
– Afschaffing Wet Handelingsonbekwaamheid NL: 1956 (die wet stipuleerde dat getrouwde vrouwen om geld en toestemming moesten vragen voor aankopen van kleren en huishoudtoestellen, en geen bankzaken mochten regelen.)

Eerste rijbewijs voor vrouwen in onze streken vind ik niet direct terug. Punt is dat de vrouwenrechten hier ook nog niet lang bestaan. Dus “middeleeuws” kan je het niet echt noemen. Die dingen kunnen veranderen, maar dat gaan wij niet kunnen doen. Dat gaan de Arabische vrouwen zelf moeten doen…
Reken erop dat de straffen daar niet mals zijn als een vrouw wordt betrapt op autorijden.Dat moet toch niet meer kunnen anno 2015

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).