Schiet Elon Musk zijn Tesla Roadster naar Mars? [updated]

Auteur: , 34 Reacties

Bitcoin is waarschijnlijk niet het enige dat naar de maan gaat.

Raket

Elon Musk’s eigen kersenrode Tesla Roadster gaat zelfs nog een stukje verder dan dat, namelijk naar de rode planeet. Daar past ‘ie waarschijnlijk mooi in het straatbeeld. In januari staat namelijk weer een lancering op het programma van SpaceX, een van de vele Musk-toko’s die veel interessanter zijn dan Tesla. In Cape Canaveral zal de Falcon Heavy (hopelijk) opstijgen, met meer powah dan ooit.

Om de gelegenheid luister bij te zetten heeft Musk via Twitter laten weten dat hij van plan is zijn Midnight Cherry Tesla Roadster aan boord van de vuurpijl te brengen. Op zich zou dat makkelijk moeten kunnen: de Falcon Heavy kan dik 50.000 kilo met zich mee naar de sterren en daar voorbij zeulen, oftewel pakweg 40 Tesla Roadsters. Mocht de exercitie slagen, dan zou de Roadster volgens Musk ongeveer een miljard jaar door de ruimte dwarrelen. Als extra bonus zou hij de elektro-cabrio David Bowie’s A Space Oddity kunnen laten spelen bij de launch.

Musk

Hoewel dit plan episch klinkt en ik er bijna door in de Model 3 zou gaan geloven, is het niet helemaal duidelijk hoe serieus de Muskias zijn Tweets meende. Inmiddels zou hij namelijk op twee gedachtes hinken. Musk moet inmiddels ook rekening houden met saaie investeerders in zijn bedrijf die het misschien niet tof vinden mocht de raket exploderen met een Tesla Roadster erin. Maar ik hoop dat Musk daar lak aan heeft en het toch gewoon probeert, zodat de aliens over een miljard jaar kunnen grinniken over de gebrekkige bouwkwaliteit…OOOOH SNAP!

UPDATE: Jawel, hij doet het gewoon echt!34 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Misschien dat er iets meer onderzoek gedaan mag worden. Hij heeft later tegen The Verge gezegd dat het niet klopte: https://www.theverge.com/2017/12/1/16726822/spacex-falcon-heavy-tesla-roadster-launch-elon-musk.
@ikweethet: of nog meer onderzoek. Ná de berichtgeving van The Verge heeft Elon zich namelijk wel weer positief uitgelaten over het plan. Vandaar ‘hinkt op twee gedachten’. https://twitter.com/elonmusk/status/937041986304983040
@jaapiyo: The Verge heeft hun bericht geupdate om 8PM 2 december, de tweet die je citeert is eerder geplaatst. Wellicht dat ie het nog steeds wilt, maar ja die man wil van alles.
@ikweethet: Net als de calculaties van de semi-truck. Ook niet haalbaar bij de huidige stand van de techniek.
@rulefollower: Hoezo niet? Met een 1MWh accu is het haalbaar. De elektromotoren zijn het probleem sowieso niet.
@fanboy: De vermoedelijke reden waarom de directeur batterijen bij Tesla in augustus ontslag genomen heeft:
http://www.zerohedge.com/news/2017-11-25/elon-musk-lied-about-performance-targets-new-tesla-roadster-semi-truck
@rulefollower: Het is weer te grensverleggend voor iedereen om te kunnen begrijpen.

Al die kritiek op de roadster, tja als je een 200kWh accu erin krijgt dan gaat hij gewoon 1000km rijbereik halen, dat is heel simpel. Tja ik vraag me ook af hoe hij hem erin wil verwerken, maar als dat het enige issue is (de plaatsing in de auto) dan zal hij er wel over na hebben gedacht voor het aan iedereen te produceren.

De Tesla Truck, die leunt echt alleen maar op de schaalvergroting van de accu productie (ook door Tesla zelf). Bij de tijd dat die geproduceerd worden zijn de accu prijzen nog verder gedaald.
Ik dacht dat het met 1MWh ook veel te duur zou worden voor de prijs van die vrachtwagen, maar dat kan dus gewoon uit.
Die superchargers voor vrachtwagens komen er wel. Het systeem om er te laden is er gewoon, het is gewoon alsof er 8 tot 10 Tesla personenwagens staan te laden (ook qua implementatie).
Een leuker Tesla gerelateerd artikel is dat Mercedes een Model X gehuurd heeft bij Sixt om te testen, uit elkaar te halen etc. Zeker aangezien de wagen eigendom was van een privé persoon…
@stanny: bron/link..?
Als Mercedes een Model X uit elkaar wil peuteren, dan koopt een medewerker er gewoon eentje op persoonlijke titel.. kan je er lekker mee doen wat je wil.

Zie niet in waarom je daarvoor een huurauto zou nemen, die moet je immers netjes terug geven.
@stanny: Positief nieuws wordf sowieso weinig gepost, zoals de software update van onder andere de 100D, die nu in 3.6s naar de 100 gaat..
@amg65: dit verbaasd en ik dacht dat hier werkelijk alles over straks gepost werd. Misschien is dit op groen 7 geland?
‘bitcoins naar de maan gaan’ had je vorig jaar nou maar gekocht he, captain hindsight ;)
@aquila2003: ja, je had wel even wat mogen zeggen idd.
@jaapiyo: volgende keer zal ik aan je denken!
@jaapiyo: als je nu even een crowdfund actie opstart en 250 man de gelegenheid bied om 1000 euro op je rekening te storten dan kun je de founders editie van de Tesla Roadster bestellen.
Als tegenprestatie de wagen een dag ter beschikking stellen aan de inleggers dan rij je 100 dagen later voor niks.
Zeg, hoeveel accu’s heeft zo’n raket wel nodig om een beetje van de grond te komen?
Leuk, loodzware nutteloze zooi de ruimte in schieten… Het is een puike raket, en de Telsa Roadster is ook een gave kar. Laat die wagen lekker op de grond en schiet iets anders richting Mars.
Laat ik maar eens degene zijn die wel positief is over Tesla…

Ik heb er alle vertrouwen in dat het Elon Musk gaat lukken om die Roadster naar Mars te brengen. Volgens experts is hij namelijk nu al in staat een heel bedrijf naar de maan te helpen… Zoveel verder is Mars ook weer niet…
Waarom geen elektrische raketten? Of gaat Musk het helaal nu maar vervuilen.
@marh: zijn nu nieuwe boosters aan het testen die niet schadelijk (of toch minder) zijn voor het milieu. Dit aangezien ze die grondstof ook op Mars kunnen ontginnen om daar de raket opnieuw te vullen.
@marh: SpaceX is onderdeel van zijn “plan B”, waarbij het plan A is om milieuvervuiling tegen te gaan met Tesla etc. Mocht de aarde alsnog naar de kloten gaan, dan wil hij ervoor zorgen dat de mens een interplanetaire soort wordt. Dan maakt dat beetje vervuiling van die raketten ook niet meer uit.
@jules713: Dat heeft niet alleen met milieuvervuiling te maken. Het verdubbelt de kans, ook op bv een meteoriet inslag etc
Toch vreemd dat je met wat charisma zoveel voor elkaar krijgt.
@marh: Dat is dus zeker niet alleen charisma.
Als die raket crasht wordt het moeilijk om het te bergen want de Roadster zorgt dat alles onder stroom staat.
@banaan7: denk dat hij zonder batterij de lucht ingaat.
@banaan7: als een raket crasht dan krijg je een grote vuurbal, daarna valt er niet veel meer te bergen.
Met het verbruik van die raket compenseerd die z’n elektrische auto’s… Stoot gelijk in 1 dag voor de hele VAG groep in een jaar uit…….
Tip: kijk de serie Mars op Netflix. Soort (semi ok) serie met docu achtige stijl erdoor, dus met interviews met Musk. Misschien dat de anti-Elon reacties wat getemperd worden. Of doe eens gek: bekijk interviews met hem. Die man is geniaal en doet lekker waar ie zin in heeft (met een bepaald goed doel).
@stfu: eigenlijk kan ik die Musk niet meer zien, een houten klaas die amper uit z’n woorden kan komen. Geniaal hoe hij anderen zo ver weet te krijgen zijn hobbies te financieren maar absoluut ongeschikt als spreker.
@marh: Hoe ga je een raket de lucht in duwen met elektriciteit? Je hebt altijd een voortstuwing nodig, en die krijg je alleen met verbranding/ontploffing. Eens je de ruimte in bent, is het geen probleem. Iets dat daar in beweging is, blijft in beweging.

Er is wel een zeer belovende technologie in ontwikkeling -mocht het waar blijken- die microgolven als aandrijving gebruikt. Daarbij zet je dus elektriciteit om in microgolven. Zoek op EmDrive ( Em-Drive) voor meer informatie.
Slim slim van Elon. De nieuwe Tesla roadster kan helemaal geen 1000 op een lading rijden, hij kan die wagen zo niet bouwen. Om te zorgen dat wij daar niet achter komen schiet hij dat ding naar mars.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).