Bentley maakt van de Continental GT een ordinair hok

Auteur: , 26 Reacties

Bentley gaat binnenkort weer meedoen aan de 24 uur van Nürburgring. Ter ere van de gelegenheid komen ze op de proppen met een gelimiteerde Continental GT.

Een eerbetoon, of een cynische manier om de oude Continental nog even in het zonnetje te zetten? Binnen afzienbare tijd komt immers de nieuwe Continental op de markt die baseert op VAG’s MSB-platform, dat in de basis achterwielaangedreven is.

De nieuwe Conti zal daarmee vermoedelijk een geheel ander karakter krijgen dan het huidige model, dat zoals bekend nog baseert op het aloude D1-platform van de Volkswagen Phaeton. Met zijn lange frontoverhang en zware neus is de Bentley daarmee niet direct ideaal om hard te gaan op een circuit.

Maar, in de GT-racerij wordt er gewerkt met equivalentie-formules om het startveld enigszins in balans te houden en zodoende kan een flink aangepaste Conti toch redelijk goed meedoen met alle 488-en, 911-jes, Huracannen, R8-en, Macca’s en Aston’s van deze wereld. In zekere zin is het zelfs wel passend dat Bentley het bakbeest inzet. Ettore Bugatti beschreef de oude Bentley’s die in het eerste deel van de twintigste eeuw Le Mans domineerden immers met enige minachting als ‘de snelste trucks ter wereld’.

Hoewel de speciale ‘Continental 24’ modellen dus geïnspireerd zijn op de Conti-racer, worden ze gebaseerd op de Continental Supersports en niet op de GT3-R. Dat betekent een W12 onder de kap met 710 pk.

Alle auto’s zijn uitgevoerd in de lakkleur Black Crystal. Klanten kunnen echter zonder meerprijs kiezen voor two-tone opties met Monaco Yellow of St James’ Red. Als je het mij vraagt ziet dat er een beetje tunertastisch uit, maar het onderscheidt je ’24’ wel meer van een gewone Supersports. Verder zijn er ook de nodige badges voorhanden die bevestigen dat het om een speciaaltje gaat.

Bentley noemt een vanafprijs voor de Continental 24 van 250.000 Euro. Dat is echter de nettoprijs, dus tel er in Nederland dankzij ons belastingklimaat nog een tonnetje of zes (of zo) bij op. De auto wordt al vanaf juli uitgeleverd aan klanten.26 reacties

Ik wou echt dat ik daar het geld voor had.
Dan kocht ik me wel iets moois daarvoor.
Alsof Bentley zelf een Mansory wijdlijfkit erop heeft gedaan
Een Bentley met spoiler en striping af fabriek, als iemand dit ooit had voorspeld zat hij nu nog gekleed in dwangbuis in een isoleercel.
Dacht dat de auto’s in GTA een parodie waren op de werkelijkheid, maar het lijkt steeds vaker omgekeerd.
Tsja, Bentley ergert zich natuurlijk scheel aan al die tuners en ‘veredelaars’ die op basis van hun auto’s dikke centen verdienen…

maar dat wat ik zie op de plaatjes is toch niet bepaald t beeld dat in me opkomt als ik denk aan Bentley: statig, tijdloos, gedistingeerd en vakwerk.
Al spuit je dat ding in de kleuren van Noord Korea of print je die lelijke oranje harses van Trump erop: ik wil er best in rijden.
Maar als ik er voor zou moeten betalen, doe dan toch maar eentje zonder striping or spoilers.
Protserig kitsch en ordinair ..

Eindelijk weer eens een echte Bentley ..
@lincoln: Je zegt zoals gewoonlijk weer helemaal niks, je lijkt wel een hoer! Hou eens op man. Geef je vrouw liever een beurt.
@lincoln: volgende
Wat zou dit ongeveer in Nederland kosten?
@danivdengel: teveel
Is het raar dat ik de racer er beter uit vind zien dan de straatversie? Ik zie dat wel zitten, gele koplampjes strijkplank voor, strijkplank achter…
Als je een artikel schrijft oid. Is het dan verstandig je mening zo te laten gelden? Ik snap dat mensen die een artikel schrijven een mening hebben, uiteraard.
@bmwfreak038: een beetje de essentie van een blog, niet? Dat is net het leuke ivgl met een gewone nieuwssite, dat het allemaal wat persoonlijker is. Persoonlijk vind ik dat Bentley zonet een bordeel op wielen in de verkoop gezet heeft
@breakingpoint: het blijft een nieuwsbericht. Toch?
@bmwfreak038: “Als je het mij vraagt ziet dat er een beetje tunertastisch uit” is eigenlijk het enige sybjectieve dat ik uit de tekst kan halen. Dan de titel van het artikel, dat is wel aardig sterke taal ja… Wat men clickbait noemt vermoed ik. Ik begrijp je standpunt volledig, maar we hebben een verschillende mening.
Werd er niet genoeg geclickt op de eerdere titel van het artikel? ;-) (zie adresbalk, die blijft bij de oude! :-) )

Maar de titel dekt de lading wel!
@reactief: voortschrijdend inzicht.
He bah.
Doe mij er maar zo een. In zwart/geel graag. Interieur graag zwart alcantara met gele stiksels. Prima shuttle voor de rit van de residentie in de Lage Landen naar het buiten in Zuid Frankrijk.
Wat is er ordinair aan dan? Gewoon weer een uitvoering toch? Is kleur direct ordinair of is het ordinair om op te vallen of iets speciaals te hebben? Onzin gewoon doen prachtig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).