Score! Flitspaal pakt in twee weken 58.000 automobilisten

Auteur: , 24 Reacties

Een klein onderzoek in Italië heeft grote resultaten gehad.

Score! Flitspaal pakt in twee weken 58.000 automobilisten

Waar een klein dorp groot in kan zijn. In het Italiaanse Acquetico, een plaatsje waarin ongeveer 120 mensen wonen, is recentelijk een nieuwe flitspaal geplaatst op aandringen van tientallen burgers. Twee weken nadat de flitspaal in werking werd genomen voor een onderzoek, had het apparaat al meer dan 58.000 automobilisten op de foto gezet.

Het moge duidelijk zijn dat de inwoners van het dorp meer dan gelijk hebben gekregen en het overduidelijke probleem aan de kaak hebben weten te stellen. Verschillende Italiaanse media trekken na het zien van de cijfers bijvoorbeeld de conclusie dat ongeveer de helft van alle door Acquetico rijdende automobilisten de maximale snelheid van 50 km/u overschrijden.

De burgemeester zelf is enorm geschrokken van de cijfers die uit het flitsonderzoek zijn voortgekomen. Met name de extreme gevallen zijn volgens hem, Alessandro Alessandri, werkelijk ongelooflijk. Op een zeker moment midden op een werkdag registreerde de flitspaal, die vlak voor een zebrapad was opgesteld, een piek van 135 km/u. Daarnaast heeft de flitser tientallen andere automobilisten betrapt die eveneens harder dan 100 km/u reden.

Momenteel heeft het dorp nog geen vaste oplossing voor het probleem gevonden, maar deze moet er zeker snel gaan komen. Volgens de burgemeester wordt er na het flitsonderzoek gekeken naar een full-time flitspaal in het dorp, maar eventueel kunnen er in plaats daarvan ook drempels, een radar of zelfs een tolpoort worden neergezet.

Met dank aan Dennis voor de tip!24 reacties

Wow… Zeer relevant nieuws hier in Nederland!
@reactief: ik vond het wél interessant om te lezen.
@henk_he: Dat is mooi!
@reactief: net zo mooi als jouw reactie 😉
@reactief: dan kun je hier het meeste beter niet lezen. Alles met meer dan 1400cc en 4 cilinders en een prijs boven de 40.000€ of een private leasebedrag van meer dan 400€ per maand en een andere kleur dan grijs, blauw of wit is ook niet relevant in Nederland.
Wel gaaf voor je dat je de eerste bent die reageerde, echt.
@bischero: Ja, m’n hoogtepunt van de dag, als eerste een reactie…

Maar kom op, een f*cking flitspaal in Italië in een dorp die alleen desjonnies kent…

Er staat niet voor niets geen woord gerept over de plaats in de titel.

Maar goed, kijkend naar het ge-plus hierboven is de meerderheid het niet met me eens. Helemaal prima toch.
@reactief: leuk verhaal toch!
@reactief: kan je je reactie voortaan mailen naar autoblog? Want die is niet relevant voor mij toch?
Zal wel net als hier gaan dat er eerst een onderzoekscommissie ingesteld wordt, er een duur extern bureautje ingehuurd wordt en er de ene na de andere dure oplossing uitgeprobeerd wordt zonder het gewenste resultaat.

Terwijl het zo simpel is. Één bord met 130 aan de ene kant van het dorp, één bord met 130 aan de andere kant en 99,9 ,% van de automobilisten die door het dorp rijden houdt zich keurig aan de snelheid.
De SS28 Strada Statale, waar de camera staat loopt recht door het gehucht heen en het plaatsje is grotendeels verlaten door de oorspronkelijke bewoners, maar uiteraard moet je krankjorem zijn om op zo een idioot hoge snelheid door een dorpje te racen.
Het gehucht ligt in de binnenlanden van de bloemenrivièra, aan weggetjes die zeer uitnodigend zijn voor het betere scheurwerk. Het liefst mef een brakke oer Panda of een rochelende Lancia Y10. Oud brak, klein en italiaans. Avanti!
@desjonnies: Leuk, authentiek, plezier. Maar er wonen dus nog wél mensen en dat zebrapad wordt vast nog wel eens gebruikt. Al is het drie keer per dag. Die drie keren mag je er vanuit gaan dat er geen totaalmalloot met 100 de hoek om komt jakkeren.
Nog een paar meer van die palen en Italia krijgt de begroting rond conform EU regels )
Bloembakjesslalom…
Ik durf er m’n hoed om te verwedden dat er zeker 10% van de hardrijders in dat dorp Roemenen zijn geweest (Nogal veel wonen er in Italie). Hier in mijn stad (Cluj) in 1 weekend 5 voetgangers op zebrapaden van de sokken gereden. Resultaat: 2 gewonden, 3 doden.
@joejojo2012: nou ben ik niet de grootste fan van de ‘rijstijl’ van Roemenen, maar de Italianen kunnen er ook behoorlijk wat van. Zeker in rustige dorpjes die aan een verbindingsweg liggen wordt er flink doorgereden, maakt niet uit in welke regio, als blijft het zo; hoe zuidelijker hoe losbandiger 😏
@joejojo2012: en ik ben er elk weekend dan ook weer bijna één van :))) Altijd gezellig het verkeer hier!
Gewoon een flitspaal, die bloemballen, remmers niet mijn ding, gewoon een paal.
Wie stuurt die persoon van 135 km/u even de medaille op?
Ach, Italië. Het land waar letterlijk iedereen te hard rijdt. Ik probeerde me nog een beetje te gedragen, totdat je de borden 40 tegenkomt op een oprit of afrit van een snelweg. Dan kan ik het echt niet serieus meer nemen. Niemand gaat toch 40 rijden op een lange afrit? Jammer dat ook geen enkele Italiaan de snelheidslimiet serieus neemt in een dorpje bij een zebra pad.
Daar hebben ze wel goeie geheugenkaartjes in de flitspaal zitten! Hier in Belgie hadden ze een jaar of 10 geleden nog rolletjes van 37 foto’s!
Dat is bijna 3 geflitsten per minuut!! Ligt dat plaatsje vlakbij Modena of zo?
Toen ik afgelopen zomer een California T had gehuurd in Maranello gingen de italianen keurig aan de kant toen ze me zagen opdagen in hun spiegels. Hier in de lage landen zouden nog speciaal op de rem gaan staan.
Maar de grote vraag is natuurlijk of je een flitspaal nodig hebt om tot dergelijke inzichten te komen?
Natuurlijk “schrok” de burgemeester, het moet politiek een beetje correct overkomen terwijl hij waarschijnlijk zelf altijd met een lekker tempo scheurt. Iedereen rijdt er zo, als je het zeebrapad in italië overloopt weet je dat je goed moet kijken en niet doen zoals in onze lage landen.. Ik vind het verkeer zalig in Italië, ik kan wel een uur staan kijken naar het druk kruispunt zonder lichten, ongelooflijk hoe de knobbel met wat getoeter steeds weer loskomt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).