‘Sergio Marchionne in coma, geen kans op herstel’

Auteur: , 33 Reacties

Het ziet er naar uit voor de ernstig zieke Marchionne.

'Sergio Marchionne in coma, geen kans op herstel'

Het gaat heel rap bergafwaarts met de gezondheid van Sergio Marchionne. De voormalige Fiat-topman werd een maand geleden nog publiekelijk gezien. Deze week werd zijn aftreden bekendgemaakt en nu is de vraag of Marchionne überhaupt in leven blijft.

De familie houdt (terecht) de lippen op elkaar. Echter, in de Italiaanse media gaat het deze week nergens anders over. Volgens de Italiaanse zakenwebsite Lettera43 heeft Marchionne blijvende schade aan zijn hersenen opgelopen nadat hij tijdens een operatie een beroerte kreeg en er complicaties volgden. Eerder deze week werd in de Italiaanse media al gesproken over een coma-toestand voor de 66-jarige topman. Enkel machines zouden hem op dit moment nog in leven houden.

Marchionne ligt in het academische ziekenhuis van Zürich in Zwitserland. De familie van de topman is aan zijn zijde. Journalisten hopen op informatie, maar het ziekenhuis heeft medegedeeld geen uitspraken te doen over de gezondheid van de voormalige FCA CEO. Tevens is het voor journalisten verboden om het ziekenhuis te betreden.

Later vandaag presenteert FCA de nieuwste kwartaalcijfers. Kersverse CEO Mike Manley zal samen met financieel adviseur Richard Palmer de cijfers presenteren aan aanwezige analisten. De conferentie in Londen zal een grimmige sfeer kennen, gezien de trieste situatie van de voormalige baas.

UPDATE: inmiddels is het nieuws naar buiten gekomen dat Marchionne helaas is overleden. Meer informatie lees je hier.33 reacties

Kneiterharde arbeider.. respect voor dergelijke figuren, helaas eist het z’n tol
@lekkaah: Inderdaad. Niet dat ik anderen iets misgun, maar júist dat soort knetterhard werkende mensen gun je het om in alle gezondheid van een welverdiend pensioen te genieten.
@Edge: dat gaat niet meer lukken. Zie net dat het bericht naar buiten is gekomen dat hij is overleden
@lekkaah: amen
Na de grootste man die voor Ferrari heeft gewerkt, Schumacher, nu deze… Vreselijk. Hij was toch ook van plan met pensioen te gaan in de loop van dit jaar?
@str8six: misschien niet geheel volgens plan, maar met pensioen gaan is tenminste wel gelukt

Alle gekheid op een weipaal. Ik hoop oprecht niet dat dit het einde zal worden voor deze man
@str8six: ik vind zelf Enzo Ferrari een groter persoon dan (de overigens goed sturende) Schumacher. Ook Marchionne heb ik hoger zitten dan Schumacher.
@bischero: Enzo Ferrari werkte niet voor Ferrari, Enzo Ferrari wás Ferrari. Dus @str8six heeft wel degelijk een punt.
@viezefreddyw: Niet. Als DGA ontvang je ook salaris, en dus werk je ook voor de onderneming.
@bischero: Dat begrijpen we allemaal wel. Maar mister himself had de onderneming zelf opgezet en groot gemaakt. Maar goed, zinloze discussie.
@str8six: Ik denk dat dit zo’n vent is die niet eens met pensioen kan gaan, waarschijnlijk is hij pas met pensioen gegaan omdat zijn gezondheid het niet meer toeliet, ze moesten hem wss met een stok uit z’n kantoor krijgen.. aannames, maar het zal me niks verbazen, die gast is helemaal vergroeit met zijn bedrijf
@lekkaah: Hij was ziek. Hij had een tumor in zijn schouder zitten waar hijzelf al een tijdje van op de hoogte was. Hij wilde eerst zijn werk afmaken. Vorige maand had hij nog zijn vijfjarige werkplan gepresenteerd en toegelicht. Was voor hem blijkbaar belangrijker dan zijn eigen gezondheid.
Of je het nou eens bent met de opdracht die hij uitvoerde (winst maximaliseren en verouderde troep in een nieuw jasje verkopen); hij deed het wel goed en op z’n eigen manier. Zo’n iemand verdiend dan toch wel een mooie oude dag. Erg spijtig voor hem.
@gregorius: *moest uitvoeren.. aandeelhouders trekken aan z’n coltrui, personeel, stakingen/vakbonden, zo’n beetje alles ligt op zijn bord. Vandaar dus de vaak ruime salaris van een CEO van zo’n gigatoko – zulke verantwoordelijkheden eisen schouders die olietankers kunnen dragen en daar lopen er niet veel van rond.
@gregorius: hij was mischien niet zo vernieuwend als steve jobs, maar in mijn ogen een zeer grote zakenman. Het enige waar hij te kort kwam was de lancering van nieuwe modellen, Lancia is gedaan, alfa was bijna gedaan, fiat verkoopt enkel 500
Hij is helaas overleden lees ik zojuist in Italiaanse krant
@danielheezius: jammer was wel wel een baas
@gove: ja, van FCA
Inderdaad hij is overleden, sterkte aan iedereen met dit zeer moeilijk moment.
Inmiddels overleden.. Rest in Peace
Ja, volgens de info is de apparatuur uitgezet.
Sneu zeg. Hele leven zo keihard werken en dan niet eens van je pensioen kunnen genieten. Hopelijk blijft Alfa Romeo door zijn nalatenschap bestaan.
Hij is overleden zo lees ik net.
RIP Dott Marchionne, u bent een voorbeeld van een groot leider.
Door velen neergezet als een aparte man. Niet iedereen leek hem te begrepen. Maar dankzij deze man is Fiat herrezen en bestaat het merk en concern nog. Een bijzonder capabele man, respect.

De wereldwijde autoindustrie is een mooi mens verloren. Veel te vroeg.
11:46 – Sergio Marchionne is overleden.
De 66-jarige Italiaan was tot voor kort nog actief als CEO van Fiat Chrysler Automobiles en president van Ferrari.

De Italiaanse Canadees overleed in het ziekenhuis van Zürich, nadat afgelopen week complicaties optraden na een schouderoperatie.
Tijdens die operatie werd hij getroffen door een hersenembolie.
De situatie was dusdanig slecht dat de raad van bestuur afgelopen zaterdag bijeen kwam om een opvolger te benoemen.
Volgens Italiaanse media lag hij al enkele dagen in coma.
Helaas is nu het bericht naar buiten gekomen dat Marchionne is overleden.
Zo dat is snel gegaan, veel te jong.
“De conferentie in Londen zal een grimmige sfeer kennen, gezien de trieste situatie van de voormalige baas”
Iemand kent de betekenis van het woord grimmig niet, dunkt me.
Bedrukte sfeer. Bedrukt.
@riddertevoet: sjeempie nou he.
Ondertussen is hij inderdaad al overleden. Treurig.

Overigens heeft hij FIAT nooit verteld dat hij zo ziek was. Ze zijn compleet overvallen door de situatie, FIAT dacht zelf ook dat het een routine operatie is. Pas toen de operatie al mis gegaan was wisten ze dat hij kanker had volgens de roddels.
@sketcher: Het was ‘slechts’ een schouder-operatie; doen ze er tienduizenden per jaar van in Nederland. Niets bijzonders. De complicatie met coma tot gevolg is gewoon erg treurig. Met of zonder kanker lijkt me verder irrelevant… daarnaast: Italiaanse roddelbladen …
@dawwg: wel relevant. Als ik mn labrum scheur of een willekeurige pees in mn schouder opereren ze die ook. Kanker is toch net ff een ingrijpendere operatie, met een heleboel mogelijke complicaties.
Ai, treurig nieuws. Hard werken tot je erbij neervalt, naar. Wat een pech ook, een herseninfarct met deze gevolgen. Je zou denken dat daar snel op gehandeld kan worden als je al in het ziekenhuis bent. Maar misschien was trombolyse niet mogelijk door de operatie en kans op bloedingen. Hoe dan ook een zure afloop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).