Shelby Mustang van Cervini zoekt nieuwe eigenaar

Auteur: , 11 Reacties

Wie strooit zijn hard verdiende centen op deze grove Amerikaan?

Tijd om kennis te maken met een wel heel bijzondere occasion. Deze uitgeklopte Shelby Mustang kwam in eerste instantie bij ons op de radar toen @gt4power de auto op Autojunk plaatste. De interesse werd uiteraard direct aangewakkerd, omdat we enigszins bekend zijn met deze onderdelenfabrikant. De Mustang is namelijk door niemand minder dan Cervini onder handen genomen, die we al kenden van hun GT500.

In vergelijking met de GT500 die ze eerder aanpakten beschikt deze dakloze Shelby Mustang echter over ruim 200 pk extra. Al met al is de 4,6-liter V8 in het vooronder van de Ford volgens de spotter goed voor 850 pk, al spreekt de advertentie zelf over een minstens zo respectabel vermogen van 650 pk. Hiermee heeft Cervini, als ontwerper van bodykits, zelf vrij weinig te maken gehad.

In geheel Amerikaanse stijl beschikt de Mustang over een automatische versnellingsbak, waarmee accelereren richting de 100 km/u naar verluidt in ongeveer 5,5 seconden gebeurd. Gezien het hier om de oorspronkelijke specs gaat van toen het beestje nog over 305 pk beschikte, zal dit in werkelijkheid eerder naar zo’n 4 seconden duikelen.

De potente muscle car staat, ondanks dat hij voor Nederland een unicum is, te koop voor € 65.000. Best opvallend, gezien de wagen volgens de advertentie getaxeerd is op € 85.000 en maar 21.525 kilometers heeft afgelegd. Het wordt overigens nog vager, omdat de bolide schijnbaar vrijgesteld is van motorrijtuigenbelasting. Wellicht dat ook deze auto in het verleden van een of andere overzeese militair is geweest?11 reacties

Hoe gaaf het ook is en dit is ook nog eens van een bekende Mustang tuner, gewoon teveel power voor dit platform. Je leest en ziet wat mij betreft al teveel reviews waaruit blijkt dat de gewone Shelby al wat te gek was voor dit modeljaar. Nog eens 200pk erbij lijkt me dan niet handig. Zeker niet in de cabrio. Neemt niet weg dat het vast heel hard gaat en geweldig klinkt. Daarbij zijn die motoren enorm sterk dus qua betrouwbaarheid lever je niet veel in.
Om antwoord te geven op de vraag in het artikel. Ik absoluut niet. Wat een wanstaltig apparaat.
Typisch gevalletje ‘too much love will kill you’… :(
Bijzondere auto maar 64k vind ik wel erg veel geld voor zo’n lompe bak
Damn check die carrosserie naden links/rechts van de kofferbak, kan bijna een hele hand tussen, schokkend!
Weet je precies welke kwaliteitseisen we hier mee van doen hebben.
Heb m nog in t echt mogen aanschouwen, dit specifieke exemplaar. Bodykit vind ik echt lelijk. Een standaard Shelby vind ik al dik zat. Motortuning hoeft van mij ook niet perse
Wat een wanstaltig ding zeg, nee dank u, het ziet er niet uit
Zelfs voor een USA carlover even slikken deze lol
Wat een bras dat dashboard! Rest van de auto ook, maar zal niet misstaan op een tuner-event.
via Android app
Ik wil em!!! Starten jullie een crowdfunding? #helpautodropaaneenmustang
Man man seg nog een rolbeugel erin, das redelijk jaren 80/90…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).