Shelby Series 2 keert terug als 800 pk sterke machine

Auteur: , 11 Reacties

Daar kunnen we wel wat mee, of niet?

Shelby Series 2 keer terug als 800 pk sterke machine

Bijna twintig jaar na de introductie van de Shelby Series 1, een wagen die bijna volledig door Shelby zelf werd gemaakt, presenteert de Amerikaanse autobouwer een ‘moderne interpretatie’ van diezelfde auto. De wagen gaat, logischerwijs, dan ook door het leven als de Series 2.

Het is nog maar de vraag wie er precies op de wagen zit te wachten. Natuurlijk, er is zeker niets mis met Shelby als tuner en ook de Series 1 was bij introductie een puike auto, maar om negentien jaar later met een nagenoeg onveranderd design aan te komen zetten, getuigt van weinig creativiteit. Aan de andere kant, is er niets fout, dan hoef je ook weinig te veranderen.

De Series 1 had een fijne gewichtsverdeling, een pakkend design en een no-nonsense Oldsmobile V8 met 320 pk in het vooronder, die met supercharger zelfs 460 pk produceerde. Het vermogen werd via een handgeschakelde transaxle vijfbak naar de achterwielen gestuurd.

Shelby Series 2 keer terug als 800 pk sterke machine

De Series 1 was oorspronkelijk een bolide gemaakt van lichtgewicht composiet materialen. De Series 2 houdt het gewicht laag, en dankzij een samenwerking met Wingard Motorsports krijgen klanten nu de keuze uit aluminium, carbon of titanium plaatwerk. De Series 2 heeft dezelfde aluminium honinggraat monocoque als het origineel. In tegenstelling tot de Series 1, krijgt de Series 2 twee motorenopties. Shelby levert de wagen ofwel met een 427 aluminum FE big block, of met een Windsor small block. Hoewel Shelby geen concrete cijfers kan geven, kunnen de motoren in de richting van 800 pk produceren.

Shelby maakte destijds 249 exemplaren van de Series 1. De Series 2 wordt in een beduidend kleinere oplage gebouwd. De Amerikanen zullen er, op jaarbasis, slechts vier samenstellen.11 reacties

Niet echt een fraai ding
Vermogen is natuurlijk wel heel veel, alleen vind ik het design wel erg verouderd!
Doe maar gewoon niet. In de jaren ’90 was dit een cool ding. Nu kan het in mijn ogen niet meer.
@berlinetta: dat interieur straalt zelfs eind jaren 80 uit en het carbon van de schaalstoelen steekt dan wel heel erg af haha
@rhellema: Ja. En dat leer ziet er ook uit alsof het al sinds de jaren 80 in de volle zon staat uit te drogen.
Bestaand ontwerp, bestaand blok (ga ik vanuit) en er lekker weinig van bouwen zodat je er dik geld voor kunt vragen.
@fanboy: precies. Als het nou echt een mooie oldtimer look had prima. Maar het is gewoon een gedateerde overpricede sportwagen uit de jaren 90.
Je zal er maar een op de stoep hebben staan.
Tsja, gedateerd.. laten we het daar op houden!
Kind van de 90’s, gaat denk ik geen succes worden.
Poah, 800pk in zo’n ding. Balls of steel, wil je hem kunnen temmen. Gaaf apparaat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).