Volgens de verkoper is dit een perfecte belegging

Auteur: , 46 Reacties

We zijn zeer benieuwd hoe jullie daarover denken.

Ja hij heeft de achterlichten van een Mazda 323 en er zitten Ford-knopjes in het interieur, maar los daarvan kun je er niet omheen dat de DB7 -een ontwerp van Ian Callum– een tijdloze schoonheid is. Ikzelf vind vooral de latere versies met V12 gaaf, al mochten de eerste exemplaren met zescilinders er ook absoluut zijn.

De auto in deze advertentie is een van de laatste DB7’s die van de band kwam rollen en afgaand op de foto’s staat de Britse coupé er knisperstrak bij. Op de teller staan 55.504 kilometers en mede daarom is ’t volgens de verkoper een prima beleggingsobject.

Het gaat om een latere DB7 en dus ligt een V12 met 420 pk onder de kap. Daarmee zoeft de Aston in 5 tellen rond naar 100 km/u en de top bedraagt 266 km/u. Wilde je meer snelheid moest je gaan voor de handgeschakelde zesbak: die liep 298 km/u. Verder had de Brit uit 2003 een nieuwprijs van 192.000 euro. De verkoper wil er 14 jaar later nog 44.990 euro voor vangen. Zijn jullie ’t met hem eens dat dit een mooi beleggingsobject is? We zijn benieuwd!46 reacties

Elke verkoper pretendeert tegenwoordig dat alle auto’s die zij verkopen een “prima belegging” zijn…….
@nvn1993: precies en vervolgens hebben ze het liefst dat je door hun geprognotiseerde waardestijging voor de komende 5 jaar nu alvast af tikt. In feite betaal je op basis van wat de verkoper speculeert. Mooi verdienmodel!
@nvn1993: klopt, mijn Toyota Prius mk I dus ook!
@toyotaprius: ik denk het oprecht wel. Alleen zul je daar waarschijnlijk nog een jaartje of 40 op moeten wachten…
@nvn1993: mijn volvo 850R is er zo eentje. Stijgen behoorlijk in waarde op het moment.
Prachtige auto! Leuker met handbak (sneller ook) maar wel een mooie uitvoering verder. De meeste mensen die ik heb gesproken denken allemaal dat de 6 pitter de betere belegging is, maar de V12 klinkt beter, is flink sneller en ik vind die V12 toch net wat specialer. Maar de 6pitter is zeldzamer. En dat schijnt wel uit te maken onder collectors.
@E34M5Touring: als ik zo snel op autoscout kijk zijn de V12’s wel duurder. Handbak is absoluut meer gewild.
@tvklarenbosch: Klopt, maar dat gaat wel wisselen verwacht men. In de US zijn sommige 6pitters al duurder dan een redelijke V12. En onder verzamelaars zijn de 6pitters populairder. Ik heb samen met m’n pa een V12 Vantage cabrio gekocht, puur voor de motor. M’n pa’s beste vriend is een vrij serieuze verzamelaar en AM kenner, die heeft er ook 1 maar dan de 6pitter. Binnen zijn netwerk hebben de meesten de 6. Zijn vriendin werkt voor Haggerty dus is zeer bekend met de collectorwereld en ook zij zegt dat men verwacht dat de 6pitter uiteindelijk de V12 voorbij zal gaan.
@e34m5touring:

Zou het niet zo zijn dat als de “kenners” dat lang genoeg roepen, dat het dan ook zo word? De modellen worden weggekocht want het zou wat waard kunnen worden, en door het wegkopen creëren ze schaarste?
Dan moeten er overigens geen miljoen van rijden, want dan krijgt men het niet weggekocht.
@jack_abarth: Dat kan, de 6pitter is sowieso zeldzamer dus daar zal een deel van de waarde inzitten. In de Us heb je een fatsoenlijke 6pitter voor 30k, een redelijke V12 heb je al voor dik onder de 30. Wij wilden perse die V12, hebben hem ook niet gekocht vanuit investeringsoogpunt ofzo, maar als je er straks wat op wil pakken adviseren die gasten allemaal de 6pitter. Wellicht ook omdat die motor nog wat AM dna heeft ipv 2 mondeo V6en aan elkaar.
@E34M5Touring:
Twee Mondeo V-zessen aan elkaar of een Jaguar-blok met een compressor….
Ik vind het beide niet direct Aston DNA.

Een criticus zou kunnen zeggen dat de aan elkaar gebakken Mondeo’s in elk geval alleen in Aston Martins zijn geleverd. Die zescilinder is in iets andere versies in een hoop Jaguars geschroefd.

Neemt niet weg dat het gewoon ontiegelijk begeerlijke auto’s zijn. Met wat voor motor ook.
Zelfs rekening gehouden met het feit dat Aston Martin met een uiteindelijk afgekeurd Jaguar-ontwerp aan de slag moest van mamma Ford waarin zelfs nog architectuur van de XJ-S zat.
Niet dat daar iets mis mee is trouwens.
En die knoppen? Ford gebruikte in die tijd wel heel veel Aston-knopjes in hun modellen. Zelfs in mijn S-Type zitten Aston-knoppen! Toch?
@sabrerator:
En voor degenen die de verbanden tussen Jaguar en Aston Martin in de ontwikkeling van de DB7 eens willen nalezen:

http://www.aronline.co.uk/cars/jaguar/xj40/concepts-and-prototypes-jaguar-xj4142/
@sabrerator: Klopt, ik heb een V12 Vantage Volante met handbak. Geweldige auto, daarom ook gekocht. Ik schrijf enkel wat mij destijds is verteld, meer niet. Ik heb hem ook niet als investeringsobject oid. Wordt gewoon mee gereden. Het is gewoon een auto die je echt moet willen. Als je ook kijkt naar Ferrari’s oid zal dit gewoon tegenvallen qua afwerking enz. Mij stoort het niet, maar kan het daarom wel benoemen.
@E34M5Touring:
En gelijk heb je. Hallo, je rijdt Aston Martin. Aston Martin!
Een van de mooiste merken ooit. De auto die ik zou kopen als ik geld had.
Hell, ik heb mijn keuken Chiltern Green laten spuiten, de racekleur van Aston Martin. En dat is geen grap. Er zit zelfs een echte Aston Martin badge bij het fornuis.

Mijn mooiste auto-herinnering is de rondleiding die ik in 1997 heb gehad in Newport Pagnell. Door company archivist and historian (dat was zijn titel) Roger Stowers. Fenomenaal hoe ze daar auto’s bouwden. Het was eigenlijk gewoon één grote schuur waar ze auto’s in elkaar klusten. De hele rondleiding gebracht met onderkoelde Britse humor. Helaas is de videoband al jaren terug verloren gegaan, maar ik heb de herinneringen nog.

Ik hoop op een mooie zomer, dat je de machtige V12 maar vaak ingetogen mag laten brullen.
Stijl schreeuwt niet. A gentleman will walk but never run.
@jack_abarth: Jup, zo vernam ik dat Focus ST170 wagons binnenkort vertwaalfvoudigen in waarde. Als je er eentje voor slechts het viervoudige wilt oppikken, moet je bij mij zijn.
@e34m5touring: De 2005-ish DB9’s zijn ondertussen ook bij de 40k aangekomen. Voor 45k heb je er eentje met vergelijkbare km’s als deze DB7.
Wat denk je daarvan? Gaat die nog omlaag (30k voor eentje met minder dan 100kkm)?
Als die naar 30k gaan, zou dat niet een betere investering zijn?
@gregorius: Die gaan nog wel omlaag, DB9 en V8 Vantage duiken in de Us al onder de 40k voor een exemplaar met aftermarket wielen en div. smaakgevoelige ‘upgrades’. De DB7’s hebben die dip al gehad. Ligt er een beetje aan wanneer je wilt cashen denk ik. Als je wil rijden is een DB9 wel een betere optie. Veel moderner, dit ding heeft z’n roots bij de XJS. En qua interieur en bouwkwaliteit echt een flinke stap beter. We hebben de DB9 overwogen, maar dan zit je in deze prijscategorie wel aan de onderkant van de markt. En persoonlijk heb ik meer met de DB7 dan met de DB9. DB7 is allesbehalve perfect. Maar dat is ook weer de charme. Vind ik dan.
@e34m5touring: En als je er fatsoenlijk in wilt passen, neem je de V8 Vantage. Die is gek genoeg ruimer dan de DB9.
V12 is natuurlijk perfect, de automaat daarentegen niet!
Ergens denk ik dan: Waarom houdt hij hem zelf niet als het zo’n goed beleggingsobject is?

Maar liever gaat er iemand gewoon lekker mee rijden.
@fanboy:
Geld moet rollen, de bank verlangt een positieve cashflow op het verstrekte bedrijfskrediet. Dan is een auto houden geen optie. Verder : hHij vraagt volgens sommigen hier nu al de prijs, die de auto over 10 jaar waard is. Dan is lang(er) houden sowieso niet nodig . . . :-)
Het uiterlijk is tijdloos, het interieur daarentegen, Oj…..
@pomoek: Yup, en als je slecht tegen ongelijke naden en zichtbare lijmresten kunt, gauw verderkijken vrees ik.
@pomoek: yep… rood leder met hout. Gewoon niet doen.
Vraagprijs is te hoog. Zal nog zeker met de helft verminderen. Niet zeker of de prijzen daarna gaan stijgen. Geen tijdloze schoonheid en dat Ford plastic in t interieur is walgelijk.
@snorrewietskie: dit is zeker wel een tijdloze schoonheid. En dat Ford plastic stoort alleen iemand die uit een Escort overstapt. Maar de logischer overstap, iemand die van een Porsche 993 of 964 overstapt die denkt: hé, wat een knap interieur.
@mashell: Ik geloof niet er iemand zijn 911 inruilt op n gezapige slechtgebouwde storingsgevoelige 70s sigaar.
Nee db7 is hem niet. Helaas voor hem.
De eerste DB7’s waren rond 2010 zo te koop voor rond de 25.000 € in België, en in realiteit waarschijnlijk iets minder. Ondertussen zijn ze gestegen naar 40.000 € … maar ze blijven wel te koop staan.

DB7 is prachtig van design, maar is nogal delicaat. DB9 is kwa design een update va
Tijdloos was toch iets als ‘het zal er nooit oud uitzien’ ? Ik vindt hem er behoorlijk oud uitzien! Maar hij is wel mooi!
Wat gevoel moet dat geven als je hiermee in de file staat.
Dat is het ogenblik dat je ogen de tijd hebben om het interieur af te tasten.
Doe mij maar gewoon hagelslag.
@alcantara: Zo’n DB7 past inderdaad moeilijk in je broodtrommel.
Mooie auto, maar wel stijf aan de prijs. De 6-cilinder is zeldzamer en de handbak bij de V12 meer gewild, maar ook weer zeldzamer. Ik denk dat het voorlopig een winkeldochter zal blijken…
Auto’s die echt in waarde stijgen, hebben meer dan een mooi huidje… zo’n DB7 is een ratjetoe kwa techniek. Het moet een soort rashond met zuivere stamboom zijn.
Laat maar staan!
Een storingsgevoelige Engelsman met een hoop Ford prullaria aan boord die óók nog eens niet zeldzaam is…. Ehm.. Nein. Maar aan de andere kant dachten we dat ook van die lelijke Maserati bi-turbo’s uit de jaren 80. De overgebleven exemplaren zijn behoorlijk in waarde aan het srijgen..
Wij van WC eend adviseren….WC eend!
Buitenkant van de DB7 is nog altijd prachtig. Interieur is flink gedateerd en je moet het mooi mooi vinden, die combi van rood leer, hout en zwart plastic. En ik word een beetje moe van verkopers die auto’s van tien jaar of ouder inmiddels alleen maar als belegging zien. Zo’n ding is om mee te rijden. We maken elkaar helemaal gek zo en dan krijg je de prijzen die je tegenwoordig op Interclassics ziet.
Tenzij je de vorm geweldig vindt, laat deze lekker staan en koop een nieuwere V8 Vantage met handbak.
@spiderman: dat is makkelijk praten als je niet weet wat t kost om zo’n ding rijdend te houden. Auto van mij is in 3 jr tijd 12.500 eur in waarde toegenomen. Ik ken geen enkele bank waar ik zoveel rente had gehad op mn spaarrekening.
Dan is de keuze heel makkelijk om t zo te doen.
@maotje: Als je geen geld hebt om zo’n auto echt te kunnen rijden, koop hem dan niet. Zulke auto’s moeten niet in een garage stof staan te vangen, ze zijn om mee te rijden. Ja, dat vraagt dure benzine, onderhoud etc. Die hele beleggingsgekte rondom klassieke automobielen maakt ze inmiddels onbetaalbaar voor gewone mensen. Ik kocht ooit een Alfa Spider serie IV voor zo’n 8 mille. Dit jaar stond zo’n ding in Maastricht voor bijna 30K. Een Spider Duetto kost al een halve ton, een oude Porsche 911 die 5 jaar terug wegging voor 30-40K kost nu een ton. Leuk voor die beleggers wellicht, maar ons rijdend erfgoed moet rijden. En dat doen die beleggers meestal niet, ze parkeren ze in een brede garage naast de rest. Jammer. Ik wil een Aston horen ronken.
@spiderman: het prombleem is dat naarmate auto’s ouder worden ook vaker iets moet worden vervamgen of kapot gaat. Dat heb je nou eenmaal met oudere auto’s.
Houd daarbij ook rekening dat onderdelen ervoor duurder worden aangezien voorraden opraken. Dat houd in dat het vanzelf steeds duurder word om zo’n auto te blijven rijden. Mijn e36 m3 heeft vorig jaar een kapotte sollenoid gehad van de vanos. Dingetje is zo groot als een euromuntje koste me 900 euro, zelfde dingetje koste 5 jr geleden nog 250 euro. Zo is het met alle onderdelen van de auto gegaan. Bmw past 2 x per jaar de prijzen van de onderdelen aan. Dan gaat het hard. En verkopen is op dit moment geld weggooien aangezien ze nu goed in de lift zitten.
Nah… Ik zoek wel verder, als ik in de markt zou zijn voor een DB7
Naar mijn mening is de db7 niet mooi oud geworden. De vanquish weer wel
De db7 is redelijk veel verkocht en heeft erg lang gelopen als model. Beide geen goed teken voor hoge klassieker waarde. V12 of V6 ben ik niet bekend mee, maar gezien de comments gaat de verzamelaar voor een V6. Daarnaast is ie ook nog veel te jong en zijn er nog veel teveel voor deze prijs te koop om echt iets te gaan betekenen in de komende 20 jaar. Niet doen als je al tegen je pensioen aan zit dus 😉
Vergeet beleggen. Een prachtig gebruiksvoorwerp…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).