Skoda komt met een grote SUV in 2016

Auteur: , 11 Reacties

Over enkele jaren krijgt Skoda eindelijk een grote SUV in het gamma. Zonder grote SUV tel je immers niet meer mee tegenwoordig.

Skoda opperhoofd Winfried Vahland heeft in een interview verklapt dat het Tsjechische merk in 2016 een grote SUV zal introduceren. Naar verwachting zal deze terreinbeul gebaseerd zijn op de productieversie van de Volkswagen CrossBlue Concept die voor 2015 in de planning staat.

Beide auto’s zullen gebaseerd zijn op de grootste versie van het flexibele MQB platform. Naar verwachting zal de SUV van Skoda zo’n 4,6 meter lang worden en gaan concurreren met auto’s als de Hyundai Santa Fe en Kia Sorento.

Achter de schermen zou Skoda ook werken aan een kleinere SUV ter grootte van de Yeti, maar dan met een echte SUV-look. (via: autocar.co.uk)11 reacties

Zo, goed afgekeken van De Grand Cherokee
@jbvh: vooral van opzij
@jbvh: eerder audi q7, afkijken van familie mag ;)
Skoda lijk mij nu meer in de markt om iets tegenover de Duster te zetten.
Grote, dure auto’s passen meer bij merken waar imago wat hoger in het vaandel staat.
@imaginenl: Duster? Dat is een Dacia, die opereren aan de onderkant van de markt. Skoda opereert net onder VW en ruim boven Seat. Seat zit nog flink hoger in de markt dan Dacia. Dat zegt 2 dingen: 1] Skoda concurreert meer met Kia en Hyundai dan met Dacia. 2] De Duster is een fantastisch aanbod voor het geld wat ze er voor willen hebben.
@mashell: Seat onder Skoda? Skoda vs Kia? Zal misschien wel, maar dat zou betekenen dat een Leon of Ibiza onder doet voor een Cee’d of Rio, daar geloof ik niet echt in.
Dit wordt de SuperD? Ik kan ze geen ongelijk geven, er rijden genoeg Sorento’s en Santa Fe’s rond, dus er is zeker een markt voor.
@Simpson: De laatste generatie Santa Fe is geen verkooptopper. Niet omdat het een slechte auto is, maar omdat het in Nederland te duur is (afschrijving, belasting etc.)
@mercs: Het gaat hier ook niet enkel om Nederland denk ik…hij wordt niet enkel voor NL gemaakt…
De superb is voor mij der bessere Passat. Ben benieuwd of we nu ook eine bessere Touareg te zien krijgen!
Ik geef ze eigenlijk wel gelijk – al heb ik niks met SUVs.
Oost Europa is toch hun thuisland, en daar spelen SUVs een serieuze rol.
Bovendien vind ik Skoda het beste VAG-merk voor zo’n ding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).