Snelheidsboete vermijden? Plant een boom!

Auteur: , 21 Reacties

Goed voor het milieu én de portemonnee.

Snelheidsboete vermijden? Plant een boom!

De politie van het Duitse Trier heeft gisteren te maken gekregen met een opmerkelijk incident. In de Eifel, nabij Bitburg, ontdekten ze dat een snelheidscamera onnauwkeurige informatie doorgaf en zijn werk niet correct kon uitvoeren. Iedereen die gisteren te hard reed op de desbetreffende snelweg in de buurt van Bitburg kan zodoende met een gerust gevoel het weekend induiken. De kans dat er een boete in de bus verschijnt is feitelijk nihil.

Ergens in de nacht van donderdag op vrijdag heeft een stel onbekenden een 2 meter hoge spar recht voor de camera geplant, zodat deze voor relatief lange tijd onbruikbaar was. Dankzij de dichte mist van die ochtend konden zij dit onopgemerkt doen. De snelheidscamera bracht de politie vervolgens echter zelf op de hoogte van zijn benarde situatie. Het apparaat is op zo’n manier geprogrammeerd dat er een alarmsignaal wordt uitgezonden wanneer de meetsystemen door iets of iemand geblokkeerd worden.

Het is niet duidelijk hoe lang de boom er precies heeft gestaan, maar aangezien het één van de weinige drukke wegen in Duitsland is waar een snelheidslimiet van 130 km/u geldt, zullen er voldoende laagvliegers van hebben kunnen profiteren. (Bron: Spiegel)21 reacties

Ik vind een auto band en een kannetje benzine voor hier nog steeds de beste oplossing. Anders moet je wel met hele hoge bomen komen..
@kennone: en maar janken als bijv. de belastingen omhoog gaan
@tristan114: ik heb geen moeite met flitspalen, alleen staan die dingen op plekken waar ze het meeste kunnen ‘cashen’! In mijn optiek hebben de meeste flitspalen weinig met verkeersveiligheid te maken…
@rufctr01: heb het ook niet over plaatsen waar de flitspalen staan, maar over het vernielen van die palen
@rufctr01: “ze staan op plekken waar ze het meeste kunnen cashen” dus dat zijn de plekken waar de snelheid het meest wordt overtreden… lijkt me dus logisch dat ze daar staan.
@vroaaar: of op plekken waar je gemakkelijk 120 kunt rijden en er dan een 80km/u gebied van maken!
@rufctr01: zo symphatiek is dus onze overheid, voor de mensen die de verkeerstechnische reden niet begrijpen waarom er ergens een snelheidsbeperking geldt zorgen ze met de flitspaal voor een alternatieve reden.
@vroaaar: Los van de veiligheid, wat is er daarnaast mis met cashen? Extra inkomsten voor de overheid, ik let zelf wel op mijn snelheid dan.
@tristan114: mij hoor je niet janken hoor. Ik betaal graag wat meer als ze overal die dingen weg halen en stoppen met de berm terrorisme.
@kennone: eens
@tristan114: kijk, de bromfietsclub heeft haar weg naar autoblog ook weer gevonden.
@kennone: en als ze niet weghalen? Dan heb ook je precies waar je om vraagt. Wordt je af en toe geflitst, krijg je een boete en je wens om meer te betalen wordt gehonoreerd.
@tristan114: als wij het niet doen, doet de regering het zelf voor ons, de €1.400.000.000 gok van dividend belasting ( die zeker fout gaat ) komt gewoon bij ons te liggen.
Dan heb ik iets meer plezier van een verbande flitspaal van een tonnetje 😂
@tristan114: Hoezo, we hebben toch nooit gevraagd om die krengen?
Laat ik daar nou net gisteren gereden hebben onderweg naar vakantie😂
Plant je een eikel bij de camera…

https://goo.gl/images/PzS2nR

Komt er een denneboom uit…

Dit geeft toch wel te denken of al dat ge-experimenteer met gentechnologie niet uit de hand aan het lopen is…
Ik vind de poging tot humor van de Polizei ook wel komisch.
@stephane8200: “Duitsers maken geen grapjes”
Wel zo CO2 neutraal de extra vervuiling wordt meteen gereinigd door de extra boom
Flitsmeister is mijn vriend. Bluetooth verbinden en Spotify of Radio 2 app aan en ik krijg nooit meer iets binnen. Ik meld en bevestig net als de rest alles netjes, prima systeem
Vorige week nog geflitst met 4 km te hard. Op een snelweg. Wat een mierenneukerij van de overheid. Dan krijg je dat bepaalde mensen dingen gaan slopen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).