Tesla aandeelhouders willen wél Tesla, maar géén Musk

Auteur: , 29 Reacties

De Muskias mag binnenkort wellicht het veld ruimen.

Tesla aandeelhouders willen wél Tesla, maar géén Musk

Een wijs man zei ooit: “een dag zonder nieuws over Tesla, is een dag niet geleefd.” Of het ook tegelijkertijd het motto is van Elon Musk weten we niet, maar de Californische elektrogigant is voldoende actief om geen moment uit het licht van de schijnwerpers van de media te verdwijnen; zowel om juiste als onjuiste redenen.

In het meest recente geval zijn het de aandeelhouders en de raad van bestuur die als een Romeinse keizer over het lot van hun Zuid-Afrikaanse gladiator moeten beslissen. Elon Musk, die momenteel twee uiterst belangrijke posities binnen het bedrijf bezet, wordt binnenkort onderworpen aan de mening van de aandeelhouders. Op 5 juni zullen zij mogen beslissen of hun leider zowel de positie van CEO én de positie van voorzitter van de raad van bestuur zal mogen blijven bekleden.

Het is een opmerkelijk voorstel, daar Elon Musk de aangewezen persoon lijkt om het bedrijf te leiden. De reden dat er enige onvrede bestaat over de huidige situatie, is te danken aan het feit dat beide rollen bij bedrijven met een vergelijkbare magnitude veelal door twee verschillende personen worden uitgevoerd. Het is immers gezond als er enige onafhankelijkheid binnen de leiding van het bedrijf te constateren is.

Moet Musk nu dan vrezen voor zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur? Absoluut niet. Het voorstel is namelijk gedaan door ene Jing Zhao, die in het bezit is van twaalf aandelen. Zelfs in het uitzonderlijke geval dat Zhao een grote schare aandeelhouders aan zijn kant krijgt, heeft hij de raad van bestuur nog altijd tegen. Zij raden diezelfde aandeelhouders namelijk aan om tegen het voorstel te stemmen.

In een statement van Tesla wordt het volgende geschreven:

The Board believes that the Company’s success to date would not have been possible if the Board was led by another director lacking Elon Musk’s day-to-day exposure to the Company’s business.29 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Dus de titel moet eigenlijk zijn: Tesla aandeelhouder wil wel Tesla maar geen Musk…
Aangezien het om 1 aandeelhouder gaat. Met 12 hele aandelen…
-edit: nutteloze bijdrage-
Niet helemaal waar. Het voorstel is door één iemand gedaan, en er zullen ongetwijfeld aandeelhouders zijn die zich in zijn voorstel kunnen vinden.
@ikschrijfookoverautos: Maar dat is niet bevestigd oid dus op z’n minst voorbarig. Ik ben de laatste die Tesla gaat zitten verdedigen maar deze vind ik wel erg dun. Maar goed, jullie blog, jullie regels. No worries.
@E34M5Touring: vergis je niet; een aantal jaren geleden (nog voordat de credit crunch diepe sporen zette) zat ABN AMRO in een lastig parket. Kleine aandeelhouder The Children’s Investment diende een voorstel in om de bank op te splitsen en te verkopen (heel kort verwoord nu). En zo geschiedde. Kleine speler, grote impact. Vind het daarom ook zeker wel van nieuwswaarde. Tesla zit ook in een lastige situatie, en eea kan snel verkeren.
@ikschrijfookoverautos: Of niet. Op dit moment is het er dus maar 1. Met een schamele hoeveelheid aandelen ook nog.
@ikschrijfookoverautos: maar werd rond deze periode nu niet bekend gemaakt of Tesla weer een financiële injectie nodig heeft?
@toyotaprius: 2 mei zijn de Q1 financials, ik geloof dat je dat bedoelt.
@amg65: idd thanks!
@ikschrijfookoverautos: Vinger omhoog steekt. weg met die man.. tesla zelf mag blijven.
@ikschrijfookoverautos: Het is toch wel heel clickbaiterig verwoordt. “Aandeelhouders”, meervoud, doet vermoeden dat het over een grote meerderheid gaat. En dat weet jij ook wel.

Dus: bedrieglijke titel…
Wat een nieuws zeg, ik val van m’n stoel
Een hoop teslagroupies schoten zwaar in de stress bij het lezen van de titel over hun messias en afgod. Alleen daarom al een hoop kudo’s. +++
We hebben weer een nieuw dieptepunt bereikt in clickbait over iets wat gewoon geen nieuws is. Bij deze: doei Autoblog.
@tkroon:
Doei!
Wel heel gevoelig als het over Elon Musk gaat. Relax.
@tkroon: wat een onzin inderdaad, clickbait ten top… jammer…
@ri_ck: wat een gezever weer, autoblog heeft clicks nodig. Dus als we nu allemaal op ieder artikel klikken hoeft er geen bait te komen.
Tot zo ver het shownieuws, en door naar jou Piet, waar sta je vandaag
@lekkerlinksrijden: Ik stoaj jier in Friemôan Vellie bie Tesla. Ut is jier zwoar weer, d’r hangjen donkr’n wolk’n boven d’n kjop vôan Musk en ut kjen goan vriezen of goan dooijen…

Morgjen benne we d’r wjeer met neijes weer.

Utmorgjen…
Deze aandeelhouder heeft wel een punt. Belangenverstrengeling. Simpel.
Tesla = Musk, Musk = Tesla. Wanneer hij zou moeten vertrekken gaat Tesla failliet en begint Musk een nieuw avontuur onder een andere naam.
@hammerman: Dat vraag ik me af… De man is briljant als het gaat om het opstarten van een nieuw idee, vestigen van een naam en de marketing die erbij komt kijken. Een echte visionair dus. Als het gaat om verder ontwikkelen en professionaliseren is het wellicht een beter plan om iemand met vaktechnische ervaring een prominentere rol te geven, in dit geval een doorgewinterde rot uit de automotive.
@racerx: lijkt een beetje op Apple verhaal dit. Jobs zet het bedrijf op, Job moest weg van aandeelhouders, moest na ellende weer terug van aandeelhouders en redt de tent.
@porker: Ik zeg niet dat ‘ie weg moet, maar wat verantwoordelijkheden afdragen aan iemand met meer kennis op dit vlak hoeft niet slecht te zijn.
Wat is dit nu weer voor clickbait kop. Pfff dit nepnieuws begint vervelend te worden.
E. Musk, begin toch te geloven dat zijn commerciële verkooppraatjes hem gaan opbreken. Misschien wel scam. Ben een Tesla rijder, het rijdt top, maar wat een vervelende auto voor 350km+ ritten. Ik vervloek de tesla. En al zijn futuristische ideeën. Wij hadden in Nederland de gebroeders Das, die hadden zijn visie al decennia geleden….
@fnouco: Met een visie alleen ben je niets. Je moet het ook nog waar maken. Dat hebben de Dassen niet gedaan…
@esprit_de_flandre: Hmm, “Dassen”, zou dat correct NLs zijn? Of toch eerder Das’ ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).