‘Snelwegpolitie maakt comeback’

Auteur: , 49 Reacties

Woei! We krijgen dus weer een hele vloot 911 Targa's op 's Heeren wegen!

De popo-Porsche

Nou, dat misschien niet helemaal…Zo lang nog bijna elke ambtenaar op de nulllijn zit, de politie zelf ons irriteert met 60-acties, en we een gat in de begroting hebben verwachten we geen frivool politiewagenpark. Echter, wat wel gaat gebeuren is dat er een team van 50 politiemensen wordt vrijgemaakt om de godganse dag specifiek op onze snelwegen te patrouilleren. Hierbij worden klevers, drinkers, bellers, en vooral recidivisten op de korrel genomen. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

Centralisering

Met het plan wordt verkeerstoezicht weer bij de Nationale Politie neergelegd. De laatste jaren lag dit op het bordje van de regio’s.

Het voertuig van keuze wordt de Volvo V70, waar ook nu nog een enkele KLPD’er in rijdt. Hoofdtaak wordt opsoring van o.a. ‘mensenhandelaren, drugsdealers en inbrekers met een auto vol buit’ (handheld bellers zijn een leuke bijvangst voor de agenten). Met de open grenzen en toestroom van veel gespuis uit de nieuwe EU-lidstaten lijkt ons dit een heel goed idee. De echte aso’s pak je immers niet door het hele land met trajectcontroles vol te hangen.

Onopvallend

De 30 in te zetten politie-Volvo’s zullen niet als zodanig herkenbaar zijn, en naast verborgen blauwe lampen ook apparatuur aan boord hebben waarmee verzekering, eventuele openstaande boetes e.d. gecheckt worden.

Wat we er niet in verwachten zijn camerateams van SBS6. De 911 Targa inclusief agent met snor en stofbril is echter definitief een beeld uit het verleden.

Wat is dan het verschil met de huidige onopvallende surveillance?

Dit zijn regioteams, die in kleine stukjes Nederland alle wegen pakken. Zij zullen zich in de toekomst naar verwachting primair op de secundaire wegen focussen, aangezien de landelijke snelwegteams de A-wegen al voor hun rekening nemen.49 reacties

Goh. Totaal onverwacht dat ze hier zo snel op terugkomen. ;-)
@Original_Arnoud: beter te halve gekeerd, dan ten volle gedwaald…
Goed idee zo’n V70, ik haal ze altijd met beleid in zodat ik kan zien of het wel of geen agent is. Als ze iedere keer een ander Merk nemen weet je helemaal niet meer waar je op moet letten…..
@dutchdriftking: dan rij je op de snelweg altijd relaxed zeker aangezien de v70 om de 100 meter rijdt tegenwoordig. ;)
@rolov: v70 zie je niet zo vaak, ik KIJK nu om mij heen en zie 1x s60 en 1x v50 … ( typt tijdens het rijden, BOEFJE )
@rolov: dat is de v60 hybrid…
@dutchdriftking: niet te vertrouwen die v70’s, ik haal ze ook nooit in.
@henkhupelschoten: LoL, ik kijk ook altijd uit bij V70’s.
@henkhupelschoten: net als kaarsrecht zittende motorrijders met teveel koffers op de motorfiets.
@dutchdriftking: Ik weet wat voor kleren ik in het vervolg aan ga doen!
@volvov70: haha heb je die grap nooit gedaan dan?
De regio’s maken ook deel uit van de Nationale Politie (een andere politie hebben we immers niet). Je bedoelt dat het van de regionale eenheden teruggaat naar de landelijke eenheid.
@donvincenzo:

mwah .. komt gewoon een korps bij ..
en aangezien 2 ordinaire bureautjes al niet eens met elkaar kunnen communiceren wordt het een nog grotere bende ..
Prima, kom maar op, hoop dat ze een hoop praatjesmakers die hier op AB lopen te pochen hoe hard en asociaal ze weer hebben gereden verlossen van hun roze papiertje.
@toniominestrone: gisteren weer de 250 aangetikt op de A2 en vijf omaatjes gesneden. Kicke hè..?!
@toniominestrone: als je niet tegen veilig hardrijden kunt wat zoek je dan hier?

Of heet je toevallig autist Koos Spee?
Prima, laat ze dan ook de notoire linker-/middenbaantoeristen aanpakken, en die lijpo’s die in het donker met zonder licht rijden…
@C6_R: mag ik een patatje met zonder mayonaise aub?
@C6_R: Inderdaad, vooral dat laatste!! Schijnbaar dezelfde imbecielen die met mistig weer ook zonder lichten rondknallen in een bij voorkeur zilvergrijze/witte auto. En nu we het er over hebben, kan de wetgeving aangepast worden zodat je met die nieuwe dagrijverlichting ook ALTIJD brandende achterlichten hebt?
@C6_R: Inderdaad, maar wat ik helemaal irritant vind zijn de (vaak oudere) lui op de snelweg die niemand maar ook ruimte geven bij een invoegstrook, dat terwijl de complete linkerbaan leeg is! :S
@roberto: Zo hoort het ook, jij moet je aanpassen aan het verkeer en het vooral niet hinderen tijdens het invoegen. Daarnaast als je al moeite hebt om in te voegen op een ‘bijna’ lege snelweg waar één auto rijdt, dan mogen ze jouw rijbewijs gelijk innemen.
@audirijder: of, je wees gewoon sociaal en schuif een baantje op. Ik laat altijd mensen invoegen of vrachtwagens inhalen als daar ruimte voor is. Moeilijk he? Kijken, knipperlichtje aan, stuurt 0.5 graad draaien en iedereen blij.. Blijkbaar is het voor veel mensen dus toch echt moeilijk..
Mooi. Wel jammer dat ze weer in V70’s gaan rijden. Toch niet echt de ideale auto qua wegligging, snelheid, verbruik enz. Vlootje m550d’s was wel leuk geweest en die zijn tenminste ook meteen inzetbaar om de echte criminelen in de Audi RS’en te pakken.
@trustmeiamanengineer: tegen een ak47 red je het ook met een bmw niet. Die gasten in die audis rijden hem vanzelf wel stuk. Er zijn er maar weinig die echt kunnne rijden.
@trustmeiamanengineer: dei V70 is natuurlijk wel die ideale auto qua ruimte, comfort, stoelen, duurzaamheid en value for money. De strijd tegen een Audi RS win je niet met snelheid maar met aantallen. Verderop de weg blokkeren met een paar Tourans is veel effectiever dan proberen in te halen met een 550d.
@mashell: Zal inderdaad wel ja.
Toch hebben ze precies daarvoor die 6-10(?) gechipte V70 T6’s voor aangeschaft. Alleen zijn die eigenlijk nog net te traag en te zwaar, en bovendien veel te dorstig.
Dat zou tijd worden. Er zitten veel teveel wegpiraten op de weg. Als ik tien tot twintig kilometer per uur te hard rij maar verder wel netjes rij heb ik toch niks te vrezen van die lui.
@lekbak:

de definitie van een piraat is dat ie je bezittingen afhandig maakt ..

dus met de komst van snelwegpolitie krijg je er daar alleen maar meer van ..
@lekbak: precies!
@lekbak: haha denk je dat echt?
LOL .. de Griekse belastingdienst komt dus gewoon collecteren op de NL wegen ..

zal wel weer terug komen met rente ..
@lincoln: ik tegenstelling tot al die privacy beperkende dingen van tegenwoordig heb je van handhavers van vlees en bloed daadwerkelijk niks te vrezen als je niks fout doet. Je donatie aan de Grieken is dus nog steeds vrijwillig.
@lekbak: ik hou ook niet van privacy .. Daarom loop ik altijd in mijn blootje .. Ik heb toch zeker nix te verbergen ..
Dus de verkeerspolitie gaat mensensmokkelaars opsporen. Ik snap het helemaal….
@mashell: populistisch gelul van een politie woordvoerder om sympathie te kweken voor hun belastingcollecteurs ..
@mashell: de flexteams (Flexibele Interventie Teams) die daarvoor ooit in de tijd van het KLPD in het leven geroepen waren, vielen destijds officieel onder de verkeerspolitie (terwijl ze ook in treinen en opereerden). Ik vermoed dat of de persvoorlichter of de journo’s deze flexteams en de reguliere verkeersdienders door elkaar heeft gehaald.
kunnen we niet net als de italiaanse politie een leuke deal sluiten met lamborghini of gewoon wat leuks bij domeinen vandaan halen inbeslaggenomene van crimineel geld.
Ze rijden tegenwoordig in elk soort auto. Zelf een keer het papiertje afgepakt door agenten in een 206 SW
@991gt3rs: Een 206sw. Ja, dan heb je het echt aan jezelf te danken.
@terrorizer: Ja logisch, ook al was het een oma in een Bugatti. Gelukkig ben ik er alleen maar beter van geworden. Iets met geijkte apparatuur….;)
Supertroopers ?
Man man man een Volvo. Pak dan gewoon een Audi rs of s ofZo. Snel en onopvallend. We goed dat ze op deze punten gaan controleren
Mooie auto’s die v70’s van de klpld. En nog snel ook in de t6 uitvoering, maar nu helaas niet meer leverbaar. Sterkste benzinemotor is nu de 245 pk sterke 2.0 liter motor van ford dacht ik.
@autofanaat: Nee, niet van Ford. Volvo heeft een hele serie nieuwe 4-cylinderblokken (Drive-E). De snelste V70 is nu de T5, met 245 pk / 230 Kmh.
Ze moeten niet te lang wachten met bestellen trouwens, want de V70 gaat binnen een jaar uit productie..
Vanwege het imago van de Audi RS zou die het sowieso niet worden, maar een dikke BMW 5-serie Touring was beter geweest. Ook de Volvo v70 is niet de minste.
@michaelcorleone: Helaas inderdaad. Anders zou de politie namelijk al met die RS’jes rijden
Hahah dan blaas ik de pliesie dik voorbij!!
Tsja… die opereren dus alleen op de snelwegen. Dan kun je wel roepen dat dat terecht is, maar ondertussen zijn dat al de veiligste wegen die we hebben. Het zou véééél meer zin hebben om dergelijke teams op het onderliggende wegennet in te zetten. Ja dat kost meer, want dat onderliggende wegennet is een stuk minder overzichtelijk en bestrijkt bovendien veel meer kilometers, en dat is nou precies de reden dat de regionale teams het ook daar niet kunnen bolwerken.
Mn pa rijdt zelf een v70 en als ik dat ding weleens bij heb dan word ik maar zelden hard ingehaald. En zelf ben ik er ook een met een zware rechtervoet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).