Spyker is er gewoon weer bij, op de autoshow in Genève

Auteur: , 51 Reacties

We zijn ontzettend benieuwd naar de spulletjes die Victor Muller mee naar Zwitserland neemt.

Raad eens welk Nederlandse merk in Genève staat

Het is al een tijdje stil rond het supercarmerk van Muller. Desalniettemin zagen we dat het merk doodleuk op de aankomende beurs in Genève staat! Wat daar op de stand te zien zal zijn? Waarschijnlijk weer een variantje van een ander model, maar dat weten we niet zeker. Het meest recente bericht dat we op Nederlandse websites over Spyker konden vinden, had echter betrekking op een akkefietje waar Autoblog iets mee te maken had.

In 2016 werd op de beurs van Genève namelijk de C8 Preliator getoond, een “nieuwe” sportwagen die op opmerkelijk oude bandjes stond. Bovendien was het chassisnummer op slinkse wijze afgedekt. Dat zaakje rook niet, dat zaakje stonk een uur in het rond. Diverse partijen gingen verhaal halen bij Muller, die deed het verhaal lachend af als de grootste onzin ooit.

Scrollen we de tijd vooruit naar het hier en nu, dan moeten we toch concluderen dat we behoorlijk weinig niks meer hebben gehoord van de Preliator, die in een oplage van 50 stuks zou worden gebouwd. Misschien dat we onze speurneus nog eens langs het pompeuze hoofdkantoor van Spyker moeten sturen? We zijn in elk geval reu-ze benieuwd naar het nieuws van de ‘fabrikant’.51 reacties

Speltip 9, weet wanneer je moet stoppen!
“het houdt niet op,…”
@janmetdelangeachternaam: “niet vanzelf…”
Maar heeft ze autoshow dit zelf ook bevestigd? Want dit ruikt naar een afzegging op het laatste moment.. dus marketingstuntje. Geen idee waarvoor trouwens. Hebben ze trouwens wel iets verkocht afgelopen jaar?
Muller zakkenvuller
@vetnek:

Idd .. multi-triljardair geworden met de verkoop van Spykers ..
@lincoln: Multi-miljonair is ook meer dan prima.
@lincoln: nee niet door de verkoop wel door de vele investeringen en geldschieters hierin. Dit kunstje heeft de heer Muller bij meerdere ondernemingen geflikt en als financieel adviseur bij Kroymans in de jaren 80/90 heeft hij dat bedrijf ook op de rand van faillissement gebracht tengunste van zichzelf. Dus ja, zakkenvuller (witte boorden…)
@potjak:

Allemaal slachtoffers zeker ??
Ja ja .. dat kennen we ..
@lincoln: nee dat zeg ik niet, er zijn ook zekers winnaars…
Laat ik het zo zeggen, de heer Muller handelt enkel ten gunste van zichzelf en schroomt niet om iemand de verdoemenis in te helpen om er zelf beter van te worden. Briljant, slim en charismatisch is hij zeker, maar nooit ten goede van een ander.
@potjak:

Eerlijker gaat een mens niet worden ..
@vetnek: uitstekende rijm!
Goed verhaal ook.
@hplh: ja, lekker kort
Leuk ..
en gaan jullie weer de kleinste autofabrikant ter wereld met de grond gelijk afbranden ??

Hup .. terug onder het maaiveld jij ..
@lincoln: autofabrikant? Wanneer heeft Spyker voor het laatst een auto gefabriceerd? Een merk is het wel
Eerlijk gezegd ben ik wel benieuwd wat Muller uit zijn toverhoedje zal halen.
Ik waardeer wel het feit dat hij blijft proberen.. :)
@misterdrogba: vandaar de slogan: Nulla Tenaci invia est via, oftewel, voor volhouders is geen weg onbegaanbaar
Preliator? What’s in a name…
On topic: het meest recente “nieuws” op de site van Spyker is van 23 maart 2016…
En het interieur van het prototype: yech! Wat een blingbling.
Dus dank u, maar, nee, dank u.
@jeroenwz: best knappe naam .
Volgens de geruchten neemt hij dit mee.

http://pb-i4.s3.amazonaws.com/photos/49963-1309203028-1.jpg
Er is toch geen weldenkend persoon/bedrijf op deze aardkloot die werkelijk zo stom is om nog met deze sjaak in zee te gaan…..
Bah bah bah…. eigenlijk wil ik er niks meer van horen. Ik was (en ben, die dingen kunnen er immers niks aan doen) zo weg van die auto’s! Woonde in de buurt van de fabriek, fietste vaak langs. En wat is het nu…. ik ga m’n naam maar veranderen, want ja, die komt uit het motto van het merk Spyker. Nulla tenaci invia est via… Maar on topic: zou op de beurs inmiddels niet een elektrische vliegende Spyker moeten staan? Hij ging toch samenwerken met een Amerikaan die elektrieke vliegmachientjes maakte? Luchtfietsen kan ome Vic in ieder geval zelf al!
Dhr Muller doet z’n best om wat fan ook te bereiken met spyker….laten we dat apprecieren en rustig afwachten. Er is geen autoblog lezer die in de markt is voor een spyker, net als vele vele anderen, dus verder ook niet nodig om er druk om te doen…
Misschien iets voor de man in de regenjas. Hij is een beetje de Stig van AB toch?
Volhouden en doorzetten zijn goede eigenschappen maar het wordt nu toch wel een beetje zielig allemaal. Jammer van Spyker.
doet bij meer mensen Autojunk het niet meer via de IOS app? Ik kan geen spots en video’s zien, wel het autonieuws.
@zweed: zelfde op android.
@zweed: Gefixt, toppie!!
Is it a van goff or a rembrend (phonetisch naar topgear)
En toch, bij elk berichtje of foto van Spyker hoop ik gewoon dat het gaat lukken. Misschien tegen beter weten in, maar het zou zo mooi kunnen zijn.
Desalniettemin staat hij er weer. Desalniettemin..
Geloof het of niet, naar eigen zeggen heeft Victor een ordermap vol voor de Preliator, en dan heb ik het over meer dan 30 stuks.
@madvillain: lijkt me niet gek, zou er ook we eentje willen. Het zijn gewoon schitterende auto’s.
Some say that he almost immediatly goes bunkrupt when playing monopoly but in the end he always wins the game.

All we know is, he’s called The Vic!
Dus omdat Muller gen antwoord wilde geven op vragen fikken jullie hem af?
Een beetje zure berichtgeving, ik kan me wel vinden in de comment van @lincoln

Half nederdalend loopt in namaak-kleding*, maar zodra een fabrikant geld probeert te verdienen aan een gerestylde auto mag het niet?

*tenzij al die 15-jarigen een echte Canadian Goose jas kunnen betalen natuurlijk.
@awesome: Je kunt je natuurlijk afvragen of Autoblog journalistiek is of gewoon een blog van en door autofans. Heb je een punt. Laten we het voor het gemak journalistiek noemen. Ik denk dat de functie van journalistiek, onder andere, is om uit te zoeken wat echt en wat fake is. Dat hebben ze in dit geval, in mijn ogen terecht, gedaan. Meneer Muller zegt dat hij een autofabrikant is maar fabriceert feitelijk niets. Dan ben ik, en jij misschien, ook een autofabrikant.

Nu weten jij en ik dat Muller helemaal geen auto’s produceert. Maar het vervelende is dat veel mensen dat niet weten. en als je maar vaak genoeg iets roept en er komt geen tegengeluid dan gaan mensen dat wat je roept geloven. Is dat in dit geval erg? Nee, op zich niet. Maar waar trek je de grens? Dit blog gaat over auto’s, logisch dat er dan iets gezegd wordt over iemand die liegt over het maken van auto’s.

Als we autoblog gewoon een fanblog noemen dan maakt het natuurlijk überhaupt niks uit wat er hier gezegd wordt ;-).
@pomoek:

Idd .. constant herhalen dat het een oplichter is ..
Logisch opzich .. want vrijwel iedereen hier op autoblog is opgelicht door die man ..
@lincoln: ik zeg alleen dat hij geen auto’s produceert. En dat iemand die zegt dat ie auto’s produceert maar dat niet doet liegt. Het woord oplichter wordt door niemand hier gebruikt.
Ik vraag mij wel oprecht af hoe het kan dat Victor Muller telkens weer geld vindt voor nieuwe concepts. Ook het restylen van een auto kost immers geld, en het is nou niet zo dat we af en toe eens te horen krijgen dat er ook daadwerkelijk een auto is afgeleverd.
Ik las dat hij met Peter Jan Rens gaat samenwerken om het imago van Spyker een ‘boost’ te geven.
En toch mocht ik rijk worden, zou ik wel een Spijker willen…
Misschien helpt alle drama wel de doorverkoopwaarde…
Die Victor. Waarschijnlijk ook weer een enorme onthulling die hij met veel bombarie in een geruit pietje puk pak zal doen.
@dutchdriftking: er zijn 3 mensen op deze planeet die zo’n pak kunnen dragen: de al genoemde Pietje Puk, Olivier B. Bommel en Victor Muller. En minstens 2 van de 3 bestaan niet echt.
Ik denk dat de Spyker Hoaxiator aangekondigd gaat worden. Met speciale Air Castle techniek….
Desondanks, of misschien dankzij AB, is een Spyker een van meest onderschatte auto’s die er zijn. De meeste eigenaren die ik ken zijn enorme fans. De meerderheid van de oud-eigenaren hebben heel veel spijt….
@spyker207: Wat een totale onzin. AB bericht alleen op deze manier over Spyker omdat er vanalles word beloofd, getekend en vaak ook nog een prototype van word gemaakt. En dan stopt het. Is het geld op. Krijgen de leveranciers en medewerkers niet meer betaalt.

De auto’s of de periode waarin Spyker nog auto’s verkocht heb ik AB nog niet negatief over zien berichten.
Maar dat deden Top Gear en Fifth Gear in die tijd al.
@torsen: Ondertussen bestaan er ongeveer 250 Spykers. Tot dit jaar was dat meer dan Pagani EN Koenigsegg samen….
@spyker207: Ondertussen hebben ze sinds 2012 al niets meer verkocht en alles wat niet op de C8 gebaseerd was is nooit uit de fabriek komen rollen.

Maar 290 verkochtte auto’s. En dat terwijl ze toch 1,5 jaar met hun naam in de Formule 1 gereden hebben.
Het had zoveel mooier kunnen zijn als het niet bij hete lucht en opgewarmde kliekjes was gebleven.
In een nog kleiner colbertje als vorig jaar?
Zolang die Muller er zit wordt het niks
Ik zou echt nooit meer iets leveren aan zo’n klootz*k. Die laat je barsten!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).