
Bezuinigen, milieu, terugdringen van broeikasgassen, gelukkig heeft Heerhugowaard daar geen last van. Daar betalen ze gewoon voor (de ontwikkeling van) een teakhouten vangrail. Er staat al 950 meter.
Alles moet tegenwoordig milieuvriendelijker en schoner. Het kopje ‘duurzaam’ gebruikt men hier graag bij. Bijvoorbeeld de gemeente Heerhurgowaard. Duurzaam een stukje Kameroen ontbossen. Duurzaam het hout naar Nederland laten verschepen. Duurzaam TNO aan het werk zetten om er een veilige vangrail van te maken. Tijd om met zijn allen weer even lekker te vergeten dat ontbossing in bepaalde ‘minder ontwikkelde’ werelddelen veel meer milieuschade teweeg brengt dan heel ’s Werelds wagenpark bij elkaar. Liever plaatsen we langs een onbeduidend straatje (Westfrisiaweg) een “Rolls Royce onder de vangrails”.
Het staat natuurlijk wel leuk, zo’n houten geval langs de weg. Doet een beetje aan bos en natuur denken. Gelukkig is daar geen Europees hardhout voor gebruikt, dat was lang niet zo mooi geweest. Dat is nauwelijks beter dan een gegalvaniseerd stuk staal een likje verf geven. Trouwens wel eens naar de vangrail gekeken tijdens het rijden? (bron: noordhollandsdagblad.nl)
hoe kan dit in vredesnaam beter zijn dan staal? staal buigt, dit breekt en doorboort je auto (kan bij staal ook, maar de kans daar op lijkt me kleiner)
@MrSkyline: vraagt dat maar aan Robert Kubica…
@robbie:
zinloze opmerking als je de laatste zin van mijn post had gelezen.
@robbie: wie ?
Wat??? Wat is er duurzaam aan het slopen van bomen? Weer wat minder fotosynthese, dat helpt ^^
dus we krijgen vangrail met stijl
Staal is tenminste recyclebaar. Hout niet echt.
Geeft het “boom knuffelen” een hele andere betekenis!
@RickB: +1
haha lachen, in de winter lekker opstoken die vangrail
Wel keurig lakken elke 2 jaar he anders wordt het van dat lelijke grijze spul.
@Donstil: Ja, lekker onderhoutsvriendelijk dat hout! Straks zitten er wormen in, of houtrot ofzo, en hoe wil je dat beter maken dan een stalen vangrail? Echt onzin dit.
Goed teakhout is loeiduur. Ik ga snel even langs, altijd handig om een bankje van te maken.
Wanneer is het 1 april? :lol:
@Scorso: Over 31 dagen.
@130peeka: Bedankt voor de mededeling :P
@Scorso: haha, np
Het voordeel van hout is natuurlijk wel dat het niet na het eerste de beste ongeluk vervangen hoeft te worden. Het heeft namelijk wat meer veerkracht; wellicht moet het ‘onderstel’ vervangen worden, maar de vangrail zelf kan in sommige gevallen hergebruikt worden.
Dat het hout uit Kameroen moet komen is natuurlijk van de zotte. Natuurlijk zal er een FSC keurmerk op zitten, maar ik heb het toch niet op die keurmerken. Laat die bomen daar staan en kap een rijtje sparren in de Noordoostpolder! Zijn die te slap voor een vangrail? Moet je eens in de Alpen kijken – het gros van de bergwegen wordt beveiligd met houten vangrails. Van bomen die bij wijze van spreken pal naast de weg zijn gekapt. Ze moeten alleen het hout wat vaker vervangen… Maar iets zegt me dat die vangrails in Heerhugowaard er ook geen 100 jaar staan.
En zeg niet dat daar op die bergwegen niet zo hard wordt gereden, ik heb bij Oostenrijkers in de auto gezeten die ruim over de 100 gingen op zo’n smal weggetje.
Het duur is al gelukt. Nu het zaam nog
Wat een onzin is dit toch…
Uiteindelijk ben je nog milieuvriendelijker uit, dan wanneer je gewoon een stalen vangrail langs de weg zet :roll:
Je kunt nou wel grappen gaan maken over opstoken die vangrail en stijlvolle vangrail, maar ik herinner me een test die een busbouwer eens hield met een stuk teakhouten vang rails en een stalen rail. De stalen rail brak inderdaad toen er een oude bus hard tegenaan werd geparkeerd, de houten rail liep weliswaar deuken op en boog ver door, maar brak niet. Duurzaam? niet echt. Durabel? Dat wel
@Alex_79: Van staal kan je ook makkelijk een vangrail maken die bussen tegenhoudt, probleemloos!
WTF!
Ik zie dit net en wat nou zo leuk is: IK WOON IN HEERHUGOWAARD!:D
1 april !
1 april ?
1 april !
Kan best wel mooi zijn hoor, zo’n teak vangrail.
En we gaan toch niet hypocriet doen en dit de grond inboren hé? In een doorsnee woonwijk staat meer teak, verwerkt in tuinmeubelen, dan wat deze vangrail zal nodig hebben…