Strakgetrokken: de Lexus IS

Auteur: , 41 Reacties

Huh? Een autofabrikant die anno 2016 een duidelijk onderscheidende smoel heeft?

Misschien niet ieders smaak, maar je kunt niet ontkennen dat Lexus met die aparte, trapeziumvormige grille opvalt tussen de meer belegen (Duitse) opties in het segment. Jammer alleen dat je op de Nederlandse wegen relatief weinig Lexi spot. Gelukkig hebben we internet nog.

Het front van de nieuwe IS oogt ten opzichte van het vorige model (rijtest) een tikkie agressiever met z’n flinke luchthappers en gebogen grille. Daarbij staan de koplampen op standje onweer, wat absoluut goed staat. De achterlichten krijgen drielaags L-vormige LED-stripjes en het (ietwat saaie) interieur werd op punt gezet met nieuwe stiksels, een opgefriste tellerpartij en een dikkere armsteun.

Wie hoopte op verbeteringen onder de kap, moet even verder zoeken. In technisch opzicht bleef alles bij het oude.41 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lekker hoor! Mooie uitstraling!
Poeh, dit is wel een hele agressieve voorkant, beetje overdaad op de zuinigere modellen. Verder hoop ik altijd dat merken als Lexus, maar ook Infinity goede zaken doen, het zijn tenminste gedurfde ontwerpen die het straatbeeld opfleuren.
@sjouveur: je zal met je voet in zo’n gat gezogen worden… 😂😂😂
Voorkant kan ik wel aan wennen maar die achterkant..
Uiterlijk is lekker agresief en dan zie je dat interieur, ziet er nou al outdated uit met zo’n ouderwetse klok in het midden.
@redbee5:
Ga dat maar eens zeggen aan alle mensen die flink wat euros neertellen voor een automaat rond hun pols…
@redbee5: gelukkig hebben Audi en Mercedes geen analoge klok in het midden 😑
erg dik!!! en moet eerlijk zeggen dat ik japanse auto’s steeds meer ga waarderen ( groot fan van Nissan GT-R hier )
Een prachtige sedan, die we wat mij betreft nog iets te weinig zien op de Nederlandse wegen.
Die nieuwe bumper is qua lijnenspel subtiel onder handen genomen en iets verbeterd.
Altijd als ik foto’s zie van een IS denk ik dat ze niet sporen bij Lexus met die ontzettend overdreven lijntjes en de grote grille.
Maar in real-life valt me juist op dat ik de IS altijd nakijk en het een erg mooie auto vind..

Auto’s zijn wel vaker niet fotogeniek, maar deze is het toppunt!
@reactief: En wat ik bedoel… Deze facelift bekoort me zo op foto’s niet echt.. Maar ik wacht af!
via iPhone app
Ik vind het jammer dat ze kleine dingen als de portierhendels en raambedieningsknopjes niet een upgrade geven. Die waren tien jaar geleden al uit de tijd.
Ik vond het interieur al allesbehalve saai, kan het meer waarderen dan wat de Duitse 3 tegenwoordig afleveren in deze klasse
Als je de foto’s schuin van voren ziet, dan denk je dat ie net een klapper heeft gehad tegen een boom. Moet je waarschijnlijk live zien om te kunnen waarderen. Sowieso zou ik het waarderen om live een Lexus te zien klappen… Misschien in mei als ik naar de Ring ga.
Ziet er goed uit
Mooi ding. Nu nog een V6 turbo met handbak.
Het was al niet echt een evenwichtig design, en dit maakt het er niet beter op.
Zolang die grille er uit blijft zien als een doorgesnoven tokkie zal Lexus geen potten gaan breken in het zakelijk segment.
En waarom de naam behouden?
@mobieler: waarom niet ?
Beter wordt het niet, en mooier (mijn inziens) ook niet..
Gewaagd en je moet ervan houden, maar ik hou er wel van. Ik vind het een echte verschijning op de weg. Eén nadeeltje: dat ledstripje onder de koplampen vind ik afschuwelijk. Had gehoopt dat ze dat zouden wegwerken bij de facelift.
Nu met meer lijnen dan de gemiddelde kaaklijn van een junk
Mooi of niet is een kwestie van smaak. Echter kun je het inderdaad alleen maar waarderen dat een merk anders wil zijn dan hun concurrenten. Alleen voor die waardering zou ik de Duitse 3 laten staan, en alle overige merken die graag deze Duitse 3 imiteren.
Net een stofzuiger
Hij onderscheidt zich zeker zo met die grill
Hahaha over twintig jaar is dit zo ongelooflijk gedateerd. Alleen leasen is haalbaar want je raakt dit ding over een paar jaar aan de straatstenen niet kwijt. Poolse straatstenen misschien, voor een habbekrats.
@PeugeotGTI: Maar welke auto die vandaag de dag geproduceerd wordt is over twintig jaar niet gedateerd?
@viezefreddyw: Zoals veel vaker in het verleden voorspel ik dat de meeste Mercedessen over een aantal jaren redelijk tijdloos blijken te zijn. Ook een aantal moderne Jaaaaag’s hebben een gebalanceerd design zonder al teveel frutsels en fratsels.
@PeugeotGTI: sommige gedateerde auto’s zijn nu heel veel euries waard. OT: achterkant lijkt een beetje op de oude honda accord
@lekkerlinksrijden: Eén op de duizend ofzo. Dit gaat geen klassieker worden, let op mijn woorden. Ali Peugeot Ibn Bin GTI de waarzegster voorspelt!
@PeugeotGTI: nee maar dat wordt een cklasse ook niet o een 3 serie of een A4. Dus wat is je punt?
Kan niet wennen aan die opzichtige Lexus neuzen van de afgelopen jaren.
Voor mensen die niet van (Duitse) eenheidsworst houden, vrij heftig, maar sprekende smoel. Ik kan het wel waarderen.
krijg toch altijd een beetje dit idee met zo’n mono grill: http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/Neo_mouth_1326.png
Jammer. Ik vond de IS van de eerste en tweede generatie best een mooie auto.
Met deze nieuwe is het net alsof de voorbumper in aanraking is geweest met bermbommen links en rechts en dr grille is er ook niet beter op geworden. Jammer.
Toch ligt dit model minder lekker op het netvlies dan de vorige IS.
Die staat overigens hoog op het lijstje als volgende auto.
De vrouw heeft blijkbaar een mening over de Duitse 3 nu ze regelmatig op de snelwegen vertoefd. Ja, ook Mercedes-rijders zijn uit de gratie door de CLA. Die trekt toch bepaalde types aan…
Echt een prachtbak . Als ik het geld voor een sedan zou hebben kocht ik de is300 . Prefacelift of deze maakt mij niet uit.
Die neus doet denken aan Dart Vader
Sorry hoor, maar zo’n grote grille, bumpergleven e.d. passen niet bij een soort van normaal koetswerk. Echt uit proportie.
Deze of de Infiniti Q50 krijgt een plekje op mijn oprit. Man wat een prachtige onderscheidende bakken zijn dit.
Doe mij maar een IS350 awd F-sport. Jammer dat die niet geleverd worden in Europa.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).