Tank benzine bij deze Nederlandse Shell en je krijgt diesel

Auteur: , 55 Reacties

Je als consument vergissen is vervelend, je als tankwagenchauffeur vergissen is nog veel vervelender. Tientallen automobilisten werden de dupe.

Shell Wilnis

Verkeerd tanken, diesel in je benzine gooien of benzine in je diesel. Ik vind het als verkeerdtankenmaagd maar moeilijk voor te stellen dat je je vergist in de brandstof van je vierwieler, maar het gebeurt elk jaar toch vele duizenden malen. Niet alleen zondagsrijders, ook doorgewinterde leaserijders en zelfs chauffeurs van tankwagens vallen ten prooi aan onoplettendheid, zo blijkt.

En dan hebben we het niet over een vrachtwagen met benzine in zijn eigen brandstoftanks, maar een tankauto die zijn lading diesel in de benzinetank van het tankstation heeft laten vloeien. Het gebeurde gisteren bij een Shell-station in Wilnis, een dorpje tussen Amsterdam en Utrecht.

Helaas hadden al enkele tientallen mensen de juiste vulslang nietsvermoedend in de daarvoor bestemde opening gestoken, denkende benzine te tanken, terwijl in werkelijkheid de tank volstroomde met satanssap. Vervolgens hebben ze daar ook nog zo’n 1.40 euro per liter voor afgerekend, om enkele kilometers verderop hortend en stotend tot stilstand te komen. Ongetwijfeld nog op het bonnetje kijkend of ze wel écht de juiste brandstof hebben getankt -en dat leken ze te hebben gedaan- om vervolgens de Wegenwacht te bellen om erachter te komen wat er dan wel aan schort. Dat is een proces dat even duurt en volgens de NOS waren al enkele tientallen auto’s stil komen te vallen.

Het station is na het ontdekken van de fout direct gesloten, de Wegenwacht is druk bezig geweest met het leegpompen van verkeerd getankte auto’s en Shell laat weten ‘nogal te balen van de vergissing.’ Gedupeerden kunnen zich bij de klantenservice melden en krijgen het verschil in literprijs terug de schade vergoed.

Update: in totaal schijnen er 13 auto’s te zijn leeggepompt door de Wegenwacht. Niet alleen had de tankauto diesel in een ondergrondse benzinetank gepompt, de benzine kwam in de dieseltank terecht.

Foto: Google Streetview, hoedtik: Wouter55 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Ja, dan heb je toch wat uit te leggen aan de baas.
Zolang ze maar geen benzine in de dieseltank gooien …
@norge: dat kan nog, mijn pa was altijd benzine gewend, tot dat we moesten tanken in Duitsland met een diesel auto… Tank leeg gehaald door de lokale BMW dealer, en die vertelde ons dat we geluk hadden dat het niet andersom was, diesel in een benzine auto is niet best, maar andersom moet geen probleem zijn.
@Diederik888: Ik dacht altijd dat een (oude) benzine nog aardig doorloopt op een benzine/diesel mengsel en dat een diesel er meteen mee ophoud.
@robert110: benzine in een diesel gaat niet werken nee. Maar een beetje diesel bij je benzine zal wel verbranden. Maar de auto zal gaan stotteren en flink wat rook produceren.
@diederik888: als je benzine in een diesel gooit, raken meestal je injectoren verstopt, benzine is namelijk dikker van structuur dan diesel op bepaalde temperaturen.
@ghost: moet je denk is nog ’s checken?
@diederik888: dan heb je nog geluk, klant van ons had met de volvo d5 benzine getankt. Daar moet de hele tank onderuit om leeg te halen. Zitten zoveel veiligheids klepjes en systemen in dat we hem niet leeg konden zuigen of pompen. Brandstof filter vervangen en gelukkig de pomp niet kapot. Maar is wel een dure hobby zo
@diederik888: een hogedrukpomp van een dieselmotor zou compleet aan gort lopen als je m te lang op benzine laat draaien. Die rekening wil je niet betalen hoor.
@norge: o?
http://youtu.be/b5xhPAundL4
@e1000bmw523i: Bij nieuwe “schone” diesels is de schade toch groot..
@norge: en dat is weer te wijten aan de schraalheid van benzine in combinatie met piezo verstuivers
@norge: vroeger deed mens anders niet anders, zolang de verhouding niet veel verder dan 1 op 8 gaat is er niets aan de hand. Iets met dieselvlokken en vocht aantrekken.

knapzuur heeft ook zijn JTD ook wel eens een litertje of vijf Euro 95 geserveerd, op een iets hogere motor temperatuur na niets van gemerkt, zelfs verbruik was nagenoeg gelijk.
Foutje bedankt!
Wat ik dan wil weten is waarom die chauffeur zijn lading verkeerd gelost heeft. Lange nacht, verkeerde vrachtbrief, verkeerde vrachtwagen misschien?
@robert110: mens?
@robert110: op de vulopeningen staat ook wat waar in moet dus hij heeft echt zitten slapen en dacht waarschijnlijk dat hij benzine vervoerde
@robert110:

Welnee man, juist tankwagen chauffeurs staan onder steng toezicht en hebben extra papieren nodig om gevaarlijke stoffen te mogen rijden,
Verder hebben de meeste transport firma’s van gevaarlijke stoffen een punten systeem om de chauffeurs scherp te houden !
Zo mogen tankwagens ij zware mist niet rijden (van de baas) en moeten ze maar gaan slapen in de slaapcabine
@robert110: ik las ergens dat beide tanks verkeerd afgevuld waren (normale en diesel dus). Dat zou betekenen dat er twee chauffeurs hebben staan slapen.
@roppp: je hebt meerdere gescheiden compartimenten. Dus kan verschillende vloeistoffen tegelijk vervoeren. Vandaar ook die oranje bords met codes erop.
Oeps. Dat is wel balen. Als tanker en als tankstationleverancier. Duur ritje.
Dat is lullig.
Hey fonske gooide gij m ff vol dan ga ik ff piepie machen.
Daar moest ik ff aan denken
Sjoemelchauffeur
heb het ook wel eens gehad benzine in een 535d getankt
dat zijn echt van die dagen dat je jezelf van de wereld af wilt gummen
@bmwpowerm5: hij moet er weer bij vertellen dat het een 535d was hoor haha.
-edit: ik raakte er zelf ook van in de kluts, dank!-
@janjansen: zolang er geen lpg uit het stopcontact komt vind ik t best
Haha ben je mooi klaar mee
Dan toch fijn zo’n elektrische auto.
@c-ad: Gaat een electrische auto beter met diesel dan?
“een tankauto die zijn lading benzine in de dieseltank van het tankstation heeft laten vloeien”
dus er ging benzine in de ondergrondse diesel tank

“denkende benzine te tanken, terwijl in werkelijkheid de tank volstroomde met satanssap”
en hier zit er ineens diesel in de ondergrondse benzine tank?
@smartye36: Wat ben jij afschuwelijk scherp zo vroeg … ;)
@smartye36: volgens de NOS heeft de chauffeur benzine in de dieseltank gegooid en diesel in de benzinetank. Staat overigens ook in het gelinkte artikel.
Die Shell maakt er wel een potje van…

Maar bij de Esso kunnen ze er ook wat van…

Denk je een tijger in de tank te stoppen…
begint de Jaguar te brullen als een leeuw…
en ging er vandoor als een jachtluipaard…

En dat is nog niet het ergste, als een hongerige roofkat verslond hij alles wat op de linkerbaan in de weg reed…

En ondanks de valse voorwendselen blijf ik daar tanken, die charmante kassamejuffer die daar werkt maakt alle ongerief weer goed…
@moveyourmind:

foto?
@desjonnies: Foto…

En anders gebeurde het niet?

Je denkt toch niet dat ik zoveel fantasie heb om zoiets op de vroege ochtend uit de duim te zuigen…
@moveyourmind:
Nee man ik wil zien of het zo’n kanjer is die meid !
Niet zo chill-nis.
En laat ik nou altijd gedacht hebben dat de verschillende brandstoffen verschillende koppelingen hebben op de slangen zodat je je niet kunt vergissen .


Zo mijnheer Shell, ik zal maandag het probleem ff voor u oplossen !
Dit is niks vergeleken met suiker in de verkeerde bak koffie gooien.

Denk het vrouwtje lief te zijn vanochtend met een ontbijtje op bed. Krijg ik een bak koffie met suiker er in voorgeschoteld, hààr bak koffie met suiker. Ben helemaal uit mijn dak gegaan en haar gezegd dat ze valentijnsdag maar bij haar moeder gaat vieren.

Pfff wat denkt ze wel niet….
Shell helpt! kennen we die nog van vroeger?
@sracert: nog één slogan die zo weer gebruikt kan worden:

Waar u stopt gaan wij verder…
Als je weet dat de chauffeur zich vergist heeft kan het leuk zijn. Benzine tanken voor de prijs van diesel.
@Edge: lijkt me stug dat de reservoirs helemaal leeg zijn geweest, dus ik gok dat je hoe dan ook een mengsel krijgt?
Dit komt vaker voor dan je zou denken. Bij een tankstation hier (maastricht) vlak over de grens is dit al meerdere keren voorgevallen. Afhankelijk van hoe lang er is doorgereden op de verkeerde brandstof kan er schade ontstaan. Uit eigen ervaring gezien dat er best wel wat voor nodig is om daadwerkelijk schade te krijgen.
Bij mijn vorige baas per ongeluk keertje de werk bus vol gegooid met benzine. 85 liter. Ik vond het al zo duur. Gelukkig kwamen we er bij betalen achter. Anwb erbij. Tank leeg. Toen weer diesel erin. Hij kon er wel om lachen. Punten sparen ging zo wel heel snel.
Ooit eens een motor volgegooid met v-power diesel. Daar zat niet zon klep voor, en ik zag vooral v-power(wat ik altijd tankte).Bij het afreken viel wel op dat het een goedkope tankbeurt was, maar daar kon even later een volle tank super bij…
@dizono ik lees in een update bij de NOS dat het om 13 auto’s ging.
@phaeton: thanks voor de info! Ik heb even een kleine update geplaatst!
@dizono wat bedoel je precies met die laatste zin? 👍🏻
Een klant van mij had een keertje, per ongeluk, benzine getankt in zijn Audi Q7 4.2 TDI. Schade = EUR 9.500,- Oeps……
Ik gooide vroeger altijd benzine in mijn diesel in de winter om de diesel niet te laten vlokken, en nu is het ineens erg?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).