Te Koop: de roestigste Porsche 356 op Marktplaats

Auteur: , 36 Reacties

Belangrijkste quote uit de advertentie: "niet voor de puristen"

Deze Porsche 356 B rolde in 1960 van de band en vond zijn eerste eigenaar in Nederland. Liefhebbers spreken over een T5-model. Deze heeft kleinere voor-en achterruiten en een enkel luchtrooster in de motorkap ten opzichte van de grotere ramen en dubbele luchtroosters bij de latere T6. Hoewel we hier dus te maken hebben met een origineel Nederlandse auto, is het zeker geen originele Nederlandse auto. U snapt wat ik bedoel.

De complete body is gehuld in een laagje roest, voorzien van matte blanke lak om te voorkomen dat er gaten in vallen. Het interieur is ontdaan van alle luxe. Een stuur, twee kuipjes, een pook, drie pedalen en evenveel tellers, that all you need. Overigens is de auto tijdens zijn ombouw/restauratie voorzien van een nieuwe bodem, dus daar zul je geen roest aantreffen.

Onder het roestige motorkapje gaat een 1835cc-viercilinder boxer met dubbele Webers schuil, die aanvankelijk van de staat en de gebruikte onderdelen tussen de 90 en 120 pk zal leveren. Nu weegt een 356 B standaard al slechts 934 kilo (rijklaar gewicht), maar dit exemplaar zal daar gerust nog een stuk onderzitten.

De Porsche wordt verkocht om de studie van de verkoper te financieren(!) en moet rond de 50.000 euro op gaan brengen. Da’s voor een 356 scherp, maar we hebben het dan ook wel over een heel ‘bijzonder’ exemplaar. Zou jij jezelf hier wel in zien rijden, of verkies je toch liever een 356 die in iets originelere staat verkeert? Daar moet ik overigens wel bij zeggen dat voor dit soort projecten zelden knappe exemplaren worden gebruikt, maar de auto’s vaak al in behoorlijk deplorabele en incomplete staat zijn.36 reacties

Gaaf! Maakt een deukje meer of minder ook niet zoveel uit :-)
Haha 50.000 vragen, dromen mag altijd verkoper, dromen mag altijd.
@Donstil: Hij heeft dan ook een mega dure studie gekozen 😂
@venividivici: als je het instellingstarief moet betalen (2de studie) ben je na 4 jaar grofweg 30 tot 50 k kwijt.
@xiran: ervaring? Maar klopt inderdaad, ik was net op tijd anders had het mij 9000 euro per jaar gekost….
@Donstil: Misschien 50.000 bidcoins? Euro’s kan ie shaken voor deze roestbonk haha
@sanderm3: 50.000 bitcoins? Nou dat is dan volgens de laatste koers ongeveer €10.000.000 aangezien 1 bitcoin ongeveer €200 waard is op het moment.
50,000 euro’s?!! Da’s wel veel voor zo’n ding vergeleken met wat je voor dat geld kunt krijgen…
Al eens gezien op een VAG meeting. In België rijdt er nog een speedster rond in hetzelfde jasje. Met airride, is volgens mij van de mannen achter dublo. Hebben sowieso wel meer bizar dik spul (t1 / t2 hoodrides en 1 van die gasten heeft nog een van de eerste 911 turbo’s staan).
Rijp voor jetcars
@w115: ha ha
Ben totaal geen fan van dit soort (Duitse) tuning. Maar wel gaaf dat deze auto door de ombouw naar alle waarschijnlijkheid van de sloop is gered. Aan de andere kant: met onderdelen van een sloophok kan je de rest rijdende houden.
@thomasbol: de rat rod cultuur komt eerder uit de VS
Zou hem normaal op de ‘poten’ zetten, andere velgen eronder gooien en het interieur wat origineler maken. Verder wat race aanpassingen (rally lichten o.i.d.) en dan vooral lekker touren!
@nielsnl1: ja ik ook, dat verlagen zie je ook in al die auto programma’s op discovery channel, maar ik vind het er naar uit zien,…
Stiekem best heel gaaf! De juiste koper vinden voor zo’n auto is daarentegen wel heel lastig!
50 is toch relatief weinig voor zo’n ding?
Niet dat ik in de markt ben voor een kever.
Thanks but no thanks…

Voor een habbekrats rijdt je een Jaguar uit het British Leyland tijdperk die pas echt roestig is én waarmee je op het Goodwood festival ook nog eens in de prijzen valt omdat hij eruit ziet alsof hij vers uit de fabriek komt.
Wat is er met Autoscout24 gebeurd?
Die heeft meer als een beetje liefde nodig…
Verschrikkelijk.
OpZich kan er mee door, niet mijn favoriet. Maar hij had wel de onderkant mooier mogen lassen, je ziet de naden en las puntjes.
Mooie Beetle!
Die stance slaat helemaal nergens op. Met wielen in een normale hoek onder de auto zou ik ‘m best cool vinden.
@PeugeotGTI: klusje hoor om ze er met die stance recht onder te krijgen. Hoop praatjes hier maar weinige die hier de balls en kunde hebben om zoiets te bouwen.
@PeugeotGTI: verlaagde auto’s met pendelassen hebben dit altijd, doe je niks aan.
@dondeboer:
Dan moet je ‘m dus niet verlagen….
@peugeotgti: maar zonder verlagen krijg je de stance toch ook niet goed?
Hij mag van mij wel wat minder laag hoor. Staalvelgen eronder die wat minder in het tijdsbeeld passen en in brandweerrood natuurlijk.
Erg jammer van de prijs…
best gaaf toch? Voor een keertje.
Gave auto, zonde van de velgen en het bedrag
Koopje, zeker nog voor de man die een originele in Nederland geleverde en op origineel Nederlands kenteken zo’n 356 wil hebben.
In de VS gaan ze al zwaar door de $ 100000 heen en een echt Nederlands exemplaar als dit kan gewoon terug gerestaureerd worden naar originele staat.

Of het je ding is, is nicht im frage, dit is gewoon een redelijke prijs.
Wat een verschrikkelijk lelijk ding zeg. Klassiekers modificeren kan ik best waarderen zoals Mechatronik of Singer dat doet maar dit is echt afschuwelijk!
gave combinatie met die T1 alleen mag die dan wel iets meer opgeknapt worden
Nee dankje
voor iedereen die denkt dat er weinig werk aan zit de eigenaar heeft hem n 3 maanden tijd gebouwd toen ik bij hem mijn kever kocht volg jaar april was hij nog rood en de onderste 10 cm was rot en binnen 6 weken heeft hij hem zo gekregen hij ziet er uit als of hij 10 jaar in een veld heeft gestaan maar hij s gloed nieuw

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).