Techart Porsche Cayenne S Diesel heeft 1.000 Nm

Auteur: , 17 Reacties

Een groot man zei ooit: 'horsepower sells cars, torque wins races'. Betekent dit dat de Cayenne S diesel van Techart een glorieuze toekomst op het circuit tegemoet gaat?

Zo’n vaart zal het niet lopen, maar feit is dat de kit een warm onthaal krijgt van de Rupsjes Nooitgenoeg onder de SUV-dieselrijders. En die zijn er best veel, getuige het grote succes van BMW’s M50d-modellen. Wie echter geen genoegen neemt met een zespitter kan zich wenden tot Porsche, voor een dikke 4,2 liter V8-zelfontbrander in de Cayenne.

Standaard levert deze 382 pk en 848 Nm, maar Techart maakt hier 460 pk en 1.000 Nm van, bijna Q7 V12 TDI-specs, maar dan met 4 cilinders minder. Mag het iets bescheidener, dan heeft de tuner ook een kitje met 420 pk / 950 Nm liggen.

Het uiterlijk wordt ook niet vergeten: weg, subtiliteit.17 reacties

Fijn die extra Nm’s, kan je hem in het weekend fijn gebruiken voor tractorpulling….
Hij mag dan 1000 Nm hebben, maar die bodykit is echt walgelijk.
Vooral die rechter bodykit heeft het moeilijk met 1000nm…
Lelijk
Waarom doet zo’n tuner bij “duurdere” auto’s van die koplampcovers erop? Ziet er niet uit en geeft een “cheap” uiterlijk..
@driver28:
Die “covers” zijn de antidiefstalbeveiliging voor de koplampen, schijnt best handig te zijn bij een Porsche….
@jrk68: daar hadden ze toch een “neusbak” voor gemaakt..of alleen voor de panamero?
indd
Nee, standaard cayenne ziet er prima uit. Dikke velgen, kleurtje zwart erop + trekhaak (die moet je gewoon hebben! Kan denk alleen aftermarket, weet iemand of je voor de pananmera en cayenne een trekhaak kan bestellen bij Porsche NL?)

En dan die dikke upgrade, ideaal vervoer lijkt me zo!
@lamborgfan: bij mijn weten is dat gewoon een optie die je bij Pon kunt aanvinken, kijk maar eens naar occassions er zijn er veel die een trekhaak hebben en dat zal niet allemaal aftermarket zijn.
@lamborgfan; Is zeer zeker fabrieks-af te bestellen en nog elektrisch in- en uitklapbaar ook. Kun je zonder vieze handen je caravan erachter knallen haha.
@m-tfsi: en Audi kwam er mee op de q7 vergeet dat er niet bij te vertellen
In het echt zullen ze zeker better uitzien, dan op de foto’s;
Verschil met Quasimodo? Quasimodo heeft een bult op zijn rug…
Toch zou ik als je echt een trailer wilt trekken en ook nog normaal voor de dag wilt komen een 2014 ram 2500 limited kopen.. in het vooronder een dikke 6.7 liter lijn 6 diesel met 370 pk en daar komt het 1200+ nm koppel.. eat your heart out Porsche, audi, etc
@dodge-hemi: Kun je beter gelijk een vrachtwagen halen..
@Homer55: nee want dan mag je maar 80..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).