Terminaal zieke Hamilton-fan Harry Shaw verliest strijd tegen kanker

Auteur: , 47 Reacties

Na bijna een jaar te hebben gevochten, heeft het kind de strijd verloren.

Terminaal zieke Hamilton-fan verliest strijd tegen kanker

Na afloop van de Grand Prix van Spanje, die op o-zo dominante wijze werd gewonnen door Lewis Hamilton, werden we overweldigd door een geweldig ‘feel good‘ verhaal. De Mercedes-coureur liet weten zijn zege op te dragen aan Harry Shaw, een vijfjarige jongen uit Engeland die aan een zeldzame vorm van botkanker leed. Hamilton was diep geraakt door de boodschap die Shaw hem voorafgaande aan de Grand Prix had gestuurd en had daaruit de benodigde kracht geput om te wedstrijd op zijn naam te zetten. Vandaag heeft de familie van Harry laten weten dat Harry de strijd tegen het Ewing-sarcoom heeft verloren.

Harry is volgens zijn familie op zaterdag overleden aan de gevolgen van zijn ziekte. In een bericht op social media vertelt het diep bedroefde gezin dat Harry in het bijzijn van zijn naasten is overleden. Voor zijn laatste dagen was Harry teruggehaald naar het huis van zijn ouders, zodat hij in alle vrede het leven kon laten.

Het is een wonder dat Harry het in zijn toestand nog zo lang wist uit te houden. Eind april gaven de doktoren hem namelijk een kleine week te leven, maar die voorspelling overtrof hij uiteindelijk met enkele weken. Het was in deze laatste periode dat Harry een boodschap stuurde naar zijn favoriete Formule 1-team en stercoureur Lewis Hamilton. Het team verraste de zwakke Harry de dag na hun overwinning in Spanje met een bezoek. Mercedes nam zelfs de auto van Hamilton mee om hem de dag van zijn leven te bezorgen.

Ondanks dat de ouders van Harry begrepen dat hun kind op een zeker moment zou bezwijken aan de gevolgen van het Ewing-sarcoom, riepen zij een fundraiser in het leven om mensen met de ziekte te helpen. De opbrengsten van deze fundraiser gaan o.a. naar onderzoek voor medicijnen tegen de ziekte. Momenteel heeft het gezin bijna 240.000 pond opgehaald.

Met dank aan Dennis voor de tip.47 reacties

Wat een rot ziekte, als papa zijnde heb ik moeite om de ogen droog te houden bij dit soort verhalen. May he rest in peace.
@mikje90: ook zonder papa te zijn is het moeilijk droog te houden.
Gaat zijn 2 meiden nog eens flink huggen.. het papa-hart huilt.
@Soulmaster: Ik ook. Nog niet lang geleden mijn broertje verloren aan de sluipmoordenaar.
@mopar70: Wat vreselijk zeg.

Wens jou en je familie heel veel sterkte toe.
Verschrikkelijk nieuws!
Sinds ik kinderen heb kan ik dit soort berichten met droge ogen niet meer lezen. Gadver. Sterkte voor de ouders en broers zussen en nabestaande.
@sketcher: Ik ben niet de enigste (no surprise) zie ik hier boven.
Een kut ziekte die in al zijn triestheid ook nog eens kinderen tot zijn slachtoffers rekent. Ik hoop dat zijn ouders voor altijd zijn lach en lachende ogen zullen rekenen en de tijd van pijn en lijden goed kunnen verwerken.
Ach, wat triest zeg. Zo jong en dan bestaat groot gedeelte van je leven ook nog uit het vechten tegen deze rot ziekte. En dan toch nog vechten met een lach op z’n gezicht. Held.
Ik kan mij niet voorstellen hoe enorm machteloos je je moet voelen als ouder als je hoort dat je kind een ziekte als deze heeft, en ik kan mij evenmin voorstellen hoe enorm zwaar het moet zijn om je kind al op zo’n jonge leeftijd te verliezen. Enorm veel sterkte aan de familie van Harry.

En over die familie gesproken: Dat deze mensen ondanks al die gigantische tegenslagen en zorgen die ze aan hun hoofd hebben toch ergens de wil en kracht hebben gevonden om een fonds op te zetten dat geld inzamelt voor onderzoek naar deze vorm van kanker, ondanks dat elke ingezamelde pond voor hun Harry te laat zou komen. Dat getuigt van zo enorm veel karakter en is oprecht zéér bewonderenswaardig.
Rust zacht Harry.

Je bent minstens net zo’n grote held als die held die naast je stond met zijn auto.

Nee, je bent een nog veel grotere held.

Rust zacht.

En heel veel sterkte aan de ouders van Harry. Ik kan me niet voorstellen hoe dit voelt, het machteloze gevoel omdat je niets, maar dan ook niets kunt doen aan zo’n slopende ziekte en langzaamaan zie je kind steeds verder aftakelen met de onvermijdelijke en véél te vroege dood.

Mijn god. Ik zou knettergek worden.

Ik kan niets anders dan diep respect hebben voor de ouders
Rust zacht Harry Shaw, wat verdrietig dat dat jochie de strijd tegen die vreselijke ziekte heeft verloren. Veel sterkte aan zijn ouders en familie.
Heel veel sterkte aan de familie gewenst. Kreeg gister te horen dat een collega van mij zijn drie jonge kinderen gaat achter laten door kanker. Heeft misschien nog een jaar. Dat is ook niet hoe het hoort. Ben blij dat ik mijn twee dochters gewoon elke dag weer een knuffel kan gegeven
Vorige week soort gelijk verhaal binnen de familie mogen mee maken. Mijn hart breekt, dit gun je echt niemand.

Fijn dat Mercedes en Lewis dit heeft gedaan voor die jongen. Voor hem boeide het niet of het voor de media was of niet. Hij heeft de tijd van zn leven gehad en dat is het allerbelangrijkste
Ontzettend triest, dat zo’n ventje zo weinig tijd op deze aardbol gegund was. En hoe je dit als ouder ooit verwerken ? Een welhaast onmogelijke opgaaf, lijkt me. Bah.
Iedereen kent wel iemand die aan deze klote ziekte overleden is. Maar als het bij kinderen gebeurt komt het nog heftiger binnen…
Heb destijds de laatste maanden van “supergirl Britt” gevolgd nadat we gevraagd waren of we konden helpen bij een wens van haar. Als je dan het bericht krijgt dat ze er niet meer is word je als volwassen man erg klein!
RIP kleine man.
Hartverscheurend nieuws.

Wens zijn familie de kracht toe om dit enorme verlies een plekje te geven. En ik hoop dat het fonds wat ze hebben opgericht een bijdrage kan leveren om anderen deze ellende te kunnen besparen.
Wat een warme en liefdevolle reacties. Zoals het moet zijn… En ook ik krijg er tranen van in m’n ogen. Het raakt aan het feit dat ik er zelf ook mee te dealen heb. Het maakt je emotioneler, en zeker als het om een kind gaat, wat nog een heel leven voor zich zou moeten hebben. Hoop maar dat die ouders zijn lach, zijn onbevangenheid, liefde en mooie herinneringen vast kunnen houden en dat die op de langere termijn de nodige troost bieden. Het is een drama je kind te zien lijden, te zien strijden en te zien overlijden. Eigenlijk wil je dit soort berichten helemaal niet lezen….
@AlfaFrankY: je hebt ook die rotziekte? Sterkte!
@dunhozzie: Helaas…. maar het gaat best goed .
@alfafranky: Sterkte kerel!
@alfafranky: damn zeg, nogmaals sterkte
Probeer nu voor de vijfde keer een bericht te typen, maar woorden schieten tekort!

Rust zacht kleine man!
Men beticht Hamilton er wel eens van om ‘gemaakt’ te zijn. Om alles maar af te rekenen op het feit dat hij zo succesvol is en dat het verder maar een zielig ventje is. Ik vind het juist ongelofelijk tof van hem dat hij dit onder de aandacht brengt. Plus dat hij net optijd was om Harry de dag van zijn leven te geven.

Zo ontiegelijk sneu dat hij de strijd heeft verloren. Het is en blijft een rotziekte. Rust zacht en sterkte aan de ouders.
@720s: Het was vooral het team dat die jongen nog een mooie dag heeft gegeven. Alleen via media aandacht vragen door Lewis geeft toch een wat vreemde bijsmaak. Als hij er zelf was langsgegaan dan was het een stuk toffer geweest. Zou iemand niet mijn vriend noemen die ik nooit IRL heb gezien.
@bugboy: Hamilton heeft vast een groot hart (ondanks z’n aanstelleritus op en naast de baan) Maar dit zal vast in samenspraak met Ham en het team zijn gebeurd. Toch heeft het ventje zeker een gaaf moment gehad met de wagen op de oprit. Ik wens in ieder geval z’n ouders en familie veel sterkte.
@joejojo2012: Ik vind het ook een beetje dubbel. Voor dat manneke was het ongetwijfeld een geweldig moment. Het mag ondertussen ingestudeerd klinken dat hij de medewerkers op de fabriek bedankt, maar hij doet het wel. Denk zeker dat hij het hart op de goede plek heeft zitten en minder egocentrisch is als op het eerste gezicht lijkt. Maar in zijn Tweet doet hij alsof hij het jochie heel goed kende en dat is volgens mij niet zo.
Er zijn meerdere top initiatieven om deze kinderen een topdag te bezorgen. Dag met een lach bijv. Dus als je mooie auto rijd, mooie kans om wat voor zieke kinderen te betekenen
@michielp: helemaal mee eens! Binnenkort is hun event Ter Land Ter Zee weer. Dit jaar kan ik helaas niet meerijden maar voor de Fundraiser 2020 staat de agenda alweer geblokkeerd.
@louisvdd76: goed bezig!
Gisteren bericht van zuslief. Borstkanker, uitgezaaid naar lymfestelsel. Sja… Wereld op z’n kop. Vandaag Harry dus, RIP stoere vent. Hoop dat je in een eventuele volgende ronde wat minder pech ontmoet.
@galgootje: Ik weet niet in welke mate je zus het heeft, en welke vorm. Maar er is zeker hoop. Mijn vrouw heeft ook borstkanker gehad, en gaat nu haar vijfde jaar remissie in. Ik hoop dat je zus goed en spoedig herstelt.
@camber24: weet zij ook nog niet, eind vd week pet scan om te zien hoe erg t is. Sowieso half jaar chemo naar het eruit ziet en waarschijnlijk operatie ook. Kon het eigenwijze mens nooit zo goed velen, maar dergelijke narigheid laat je een hoop van dat soort gevoelens spontaan heel acceptabel vinden merk ik. Ennuh dank voor de geruststellende woorden @camber24, much appreciated!
@galgootje: Er is hoop mede petrolhead. Ze kunnen tegenwoordig zo ontzettend veel
@galgootje: sterkte!
@galgootje: Ik wens jullie samen veel sterkte
Mooie reacties hier, op dit erg mooi en waardig geschreven artikel, @ikschrijfookoverautos

Verschrikkelijke ziekte, die veel te veel van ons dichtbij moeten meemaken.
Hiervan kan je alleen maar stil worden en je eigen zegeningen, hoe klein dan ook, tellen.
Ik pak m’n pas en ga doneren, als we allemaal hier – lezers en reaguurders – 1 pond doneren komen we ergens!


May his memory be a blessing!
RIP Harry! Als Hamilton de volgende race nou ‘ns iets stickert op zn HALO…..
Kinderleed, ik trek het gewoon niet. Word er zo triest & kwaad van, maar helpt geen biet. Die van mij nog maar eens extra knuffelen en zeggen hoe trots ik op ze ben
😢
kutkanker
Blijft niet te doen dit… Kan de F1 er niet iets in betekenen? Als iedere fan een euro aan KWF doneert….
Wat een oneerlijke wereld. Zo ziek en dan nog een lach op zijn gezicht, wat een strijdertje.
Beste redactie, beter gaan jullie niet mee in dat onzinnige “strijd”-frame ivm kanker.

Uit https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/een-kankerpatient-voert-geen-strijd~ba294791/

“Strijd – dat woord impliceert dat de eerlijke winnaar met de eer strijkt. Wie héél erg zijn best doet, mag straks de beker omhoog houden.


Het woord zegt daarmee ook dat de verliezer zich niet hard genoeg heeft ingespannen, en met gebogen hoofd de arena dient te verlaten. In het geval van kanker is dat een afschuwelijke metafoor.


Ja, de artsen voeren strijd, en de onderzoekers. Zij boeken resultaten, al gaat het langzaam. Hen mag je gerust helden noemen, al zullen ze zelf zeggen dat het gewoon hun werk is.”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).