Tesla Cybertruck komt optioneel met een leuk speeltje

Auteur: , 66 Reacties

Opties maken de auto.

Tesla Cybertruck ATV

De uitdrukking ‘vriend en vijand werden verrast’ was misschien wel nog nooit zo gepast als toen Tesla afgelopen week de Cybertruck onthulde. Want Tesla kent vrienden. En vijanden. En eigenlijk geen middenweg. De Cybertruck, en voornamelijk de reacties op de futuristische pickup, bewijzen dat als geen ander. De meningen zijn verdeeld, maar zoals we vanmorgen al konden melden hebben 146.000 mensen al een order geplaatst voor de CYBRTRK. Wat dat betreft dus een hit.

Wat je misschien hebt gezien tijdens de presentatie, of de persfoto’s naderhand, is dat de laadbak van de Cybertruck groot genoeg is voor, bijvoorbeeld, een quad. Veel Amerikanen zweren er nog bij om een quad of motorfiets daar te plaatsen en dan is het fijn als je truck groot genoeg is. Niet alleen past er een quad (ATV, All Terrain Vehicle) in de CYBRTRK, door de luchtvering en de uitschuifbare laadklep moet het een kleine moeite zijn om hem in te laden. Daarom de ATV ter illustratie.

Maar ook die kan op aandacht rekenen. Op Twitter zegt een Fansla dat hij een Cybertruck heeft bestelt en daar uiteraard content mee is. Maar, de man in kwestie ziet ook wel brood in die ATV. Die zou gaaf zijn om erbij te hebben! Goed nieuws: dat kan.

Musk reageert namelijk dat de ATV optioneel bij je Cybertruck geleverd kan worden, om je ruimteschip-ervaring compleet te maken. De ATV is een tweezitter en is uiteraard volledig elektrisch. De styling van de quad doet met zijn hoekige vormen ook ietwat denken aan de Cybertruck zelf. Een perfecte accessoire om het bizarre effect van de truck te benadrukken.

Wie nu ook een Cybertruck, met of zonder quad geleverd wil hebben: tegen 2022 zal de truck op de markt komen.



66 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is de quad ook elektrisch? Zo niet, kan je dan wel naar de dealer voor onderhoud? #vragen!
@zion88: Yep, en als ik het mij goed herinner is de ATV in de laadbak van de Cybertruck op te laden
@zion88: ja, zie de quote van Elon. “2 person, electric ATV”
@zion88: gewoon even de tekst lezen 😉
@zion88: Het is een Yamaha Raptop 700, met andere body panelen.

Fraudsters gon’ fraud.
Ja een inschrijvingsfee van $ 100 met een pay back garantie als je de bestelling annuleert … pffff. Dit lees ik toch op Motor1.com 720s !
Gewoon na the sound of breaking glass een nieuwe marketingcampagne die de pers gratis verzorgd voor Musk. Je moet het maar doen !
Ik kan niet wachten op de dag dat ik dit waar dan ook ga tegenkomen. Het is iets wat we totaal niet gewend zijn en ik ben benieuwd hoe zich dat gaat ontwikkelen.
Hoe vaker -ie voorbij komt, des te gaver ik die CYBRTRK eigenlijk vind. Het retro-futuristische uiterlijk zal zeker nooit iedereens smaak worden, maar het is absoluut gedurfd en onderscheidend.

En als er ooit nog eens een remake gaat worden gemaakt van Back to the Future, dan is dit dé auto die de DeLorean mag vervangen.
@rrrobert: Plek zat voor een serieuze Flux Capacitor, in ieder geval.
@rrrobert: Tip, als je graag wat meer wil te weten komen over deze wagen, ga eens naar motor1.com.
@RRRobert: daar azennze bij tesla ook op, dat mensen naarmate de tijd vordert dit design gaan gewoon worden. Al die media aandacht met gebarsten glas, en heleboel andere dingen moeten de aandacht op de cybertruk versterken. Beetje hype creëren a la iPhone.
Zo spannend zijn die orders nu ook weer niet, kosten zijn slechts 100 euro en dat bedrag kan je ook nog compleet terug krijgen als je wilt. Zit dus totaal geen verplichting aan vast..
@alfisstii: Waarschijnlijk konden ze de designer al zelfs met 100 euro betalen… een voucher in de McDonalds voor de kleine die het getekend heeft…
@alfisstii: Heb jij 14,6 miljoen op je bankrekening staan?
@autodrome: voor een bedrijf van omvang tesla is 14 miljoen wisselgeld..er is al een hele groep mensen die tesla kopen alleen omdat het tesla is (net als Apple bijv.). In diezelfde groep zijn vast heel veel mensen die er 100 euro voor overhebben zodat ze kunnen opscheppen dat ze de cybertruck hebben ‘besteld’
@alfisstii: ik vind 150k aan pre-orders in de automotive wereld niet slecht. Zeker voor een EV …
@autodrome: ook niet slecht, maar laten we wel wezen, ze halen grotendeels hun klandizie uit de tech wereld, die momenteel extreem veel groter is dan de automotive wereld. Ik denk dat de gemiddelde tesla fanboy blijer wordt van een uurtje Fortnite spelen, dan meerijden in een ferrari.
@alfisstii: Maakt het wat uit waar de orders vandaan komen?150k is 150k en dat is nog maar het prille begin. Ben geen Tesls fanboy, maar vind het ongeloofelijk knap …
@autodrome: het is ook knap alleen hoe musk het op zijn Twitter vermeld klopt gewoon niet. Ik citeer: 146k orders so far. Als je dit zo leest zijn er 146000 besteld maar dat is onzin. Er zijn 146000 mensen die 100 euro betaald hebben zodat ze over een aantal jaar dat ding eventueel kunnen kopen en als eerste kunnen rijden als ze dat willen.. compleet wat anders (hij had er even ‘pre’ bij moeten zetten dan klopte het)
@alfisstii: De harde cijfers geven aan dat bij de vorige pre-orders dr praktisch geen cancels waren. Zowel bij de S als de model 3.
@alfisstii: marketing, gratis publiciteit. Stel dat ze een intekensom vragen van $ 1000 zonder pay back clausule, haal dan maar een 0 wel van dat aantal. Musk of beter zijn commercieel team is heer en meester in deze strategie van gratis publiciteit.
@dwfc: daarom juist, het zal mij benieuwen hoeveel van die 150000 die nu gereserveerd hebben er ook daadwerkelijk eentje kopen over een paar jaar. Ik zou 50% al optimistisch noemen
@alfisstii: of steeds meer dan alfa verkoopt. En dat is niet sarcastisch
@dwfc: pre-order in de automotive wereld zijn altijd volledig refundable. Ook wel logisch als nog niet vast staat wat je eigenlijk gaat verkopen.
@flutterby: Je hebt misschien wel een punt. Maar voor een duurzaam product is $ 100 of 0.26 % toch heel heel heel weinig als voorschot. Maar hier speelt dan de macht van het aantal, als we dit x 194 k doen is dit wel een mooie cashinstroom. Met $ 1000 als recupereerbaar voorschot haalde Tesla misschien niet zoveel op. Bon hun Financial Department zal de berekening wel gemaakt hebben.
@dwfc: tja, zonder interesse leg je het natuurlijk niet aan de kant. Maar aan de andere als Tesla er bijvoorbeeld €1000 voor zou vragen dan stond de media vol dat met dat Elon Musk alleen maar geld probeert op te halen want de Y, Semi en Roadster zijn er ook nog niet.
@alfisstii: Is toch handig om de vraag te polsen? Inmiddels 200.000
Dacht steeds dat ‘t een grap was voor Black Friday of zo, maar hij gaat dus echt komen…
@utregcity: nope. Hij is gaaf he.
@rolov: uuuuuuuuh
Maar wordt dit ‘m ook? Is dit de productie versie?
@str8six: yup. Zei Musk bij de presentatie gelijk. Dit is hem echt. 😄
@str8six: nee, er missen sowieso ruitenwissers en buitenspiegels. Dat dashboard zie ik ook nog wel veranderen vanwege head impact. Motrkap uit gehard staal gaat ook geen produktie bereiken.
@hzr:
Veel details zijn nog onbekend maar veel van wat je ziet zet je op het verkeerde been. Het dashboard is bijvoorbeeld van een papier composiet. M.a.w., “geschikt” gemaakt voor head impact.
Mijn neefje van 4 had dit ding nog kunnen ontwerpen. Het onbreekbare glas brak tijdens de demo. De volgende dag worden er gewoon 150.000 besteld. Het maakt die fansla’s echt niet uit wat er gebeurt, al vliegt het in de fik, ze kopen het toch wel. Bizar!
@thomassnelweg: Zonder een Fansla te zijn: ik snap best dat mensen hier op intekenen. Het is een karakteristiek, woest ogend ding. Het soort lelijkheid dat mooi kan worden, zoals een Geländewagen dat ook had, bijvoorbeeld. Ik houd daar wel van.
@thomassnelweg: precies wat er ook gebeurt met Apple producten. Omdat het een merkje is moet het gekocht worden, ongeacht of het zinvol is of niet.
@lowrider: heeft niets met merkjes te maken. Bij Tesla koop je de eerste elektrische pick-up truck en bij Apple kocht je de eerste iPod, iPhone, iPad met een uniek besturingssysteem. Als Tesla ‘Low’ had geheten en Apple ‘Rider’ dan was het effect hetzelfde geweest.
@potjak: inderdaad. Gaat niet om wat het kan maar wat het doet.
@lowrider: uhh ik koop Apple voor het besturingssysteem, zodra iOS beschikbaar is op een Samsung of huawei oid dan ben ik zeker bereidt om dat te kopen. Ik denk velen met mij
@thomassnelweg: ik wil hem ook kopen, als dat ding 40k – 50k in euro’s gaat kosten zet ik hem gelijk voor de deur. Bizar apparaat dit
@thomassnelweg: ja dat zeiden ze ook altijd van de schilderijen van herman brood en karel appel. Herman zei dan altijd : doe dan.
@thomassnelweg: Ik will je neefje van vier injured, ken dat?
@autodrome: inhuren … *#$&@#$*$#@ autocorrect
@thomassnelweg: huh? Ja die ruiten gingen stuk, maar… Reken maar dat die in de productieversie wel aan de eisen voldoet. Nog afgezien van het feit dat deze demo al 10000x beter presteert dan 99,999% van de gemiddelde leaseslet.
Of hij nou mooi is of niet,

Hij ziet er zo totaal gestoord uit dat hij gewoon cool is. Begin bijna Musk ervan te verdenken dat hij donders goed weet waar hij mee bezig is.

Is hij de grote merken weer te slim af. Die komen nu pas mondjesmaat met electrische auto’s, maar door te zorgen dat Tesla zich onderscheidt worden ze niet door die grote fabrikanten compleet van de troon geblazen.
Ik ga toch steeds meer denken dat dit een grap is van Elon, nooit vertoond in de autowereld bij mijn weten.
Kijk bv naar de instap bij de achterdeuren .. niet te doen !
Ik denk dat wat over blijft is zijn de interieur /specs/achterklep en de naam that’s it !
Word vervolgd ….. Waar is @Lincoln ..trouwens ??
Dacht eerst dat het een grap was hoe die truck er uit zag
Maar blijkbaar is hij echt zo
Je zou als voetganger of motor rijder maar zoiets koppen , die scherpe randen gaan au doen
De multipla verkocht ook. Meer zeg ik niet
Het ding is briljant. Er is gewoon heel goed over nagedacht. Heel veel auto voor weinig en dan ook nog een EV en dan ook nog met prima specs.
Ik denk dat de ontwerp kosten er na één auto te hebben verkocht al meer dan zijn terugverdiend. Ik denk dat ze goed verkocht worden heel veel mensen zien op deze manier kun kinderdroom uitkomen.
5 artikelen de eerste 2 dagen, na lancering, alleen al op Autoblog… Ik zou triest worden als marketingbureau, heel triest. Doet ie Musk briljant. Ik zou als board van een autogroep, een meerling met mijn duurbetaalde marketingafdeling inlassen en vlot
Dt fouten dude. Zet uw spellingscontrole aan
Ben absoluut geen tesla fanboy, maar vind ze wel leuk qua design e.d.
Net daarom is het goed dat het geen zoveelste 13 in een dozijn auto is. Auto’s mogen wel wat vernieuwender.
Het zegt wel wat als de quad gaver is dan de auto zelf…
Tis dat het super onbruikbaar wordt in NL, maar stiekem wil ik er wel 1. Ik woon in het oosten, houd van skiën en mtb-en, ros zo af en toe op en neer naar de Alpen met vrienden plus spullen. Mijn Duitse 3L diesel zou ik stiekem best inwisselen hiervoor…
is maar 100 euro als voorschot, ken er ook verschillende die dat hebben gedaan maar nooit die auto gaan kopen lol. Pak dat deze in de BENELUX is in 2023, en je kan je 100 euro terugkrijgen tot en met 2022. Brengt meer op dan je geld op de bank houden
Hoe vaker ik hem zie, hoe lelijker die wordt.
Ik wacht met spanning op de score op voetgangersveiligheid bij EURO-NCAP. Nuf said…
@potver7: *Nuff said
heb zojuist stikstofbelasting ontvangen thuis. Ik ga mijn toeter youngtimer dieseltje wegdoen. Moet dit land verlaten geen blije tüt-her meer
Gedurfd? Ja. Mooi? Totaal niet. De fiat Multipla was ook gedurfd.
Levelt ie nog af? Want om met een quad aan boord permanent met die Nase in de hoogte te moeten rijden, lijkt me niet echt geweldig.
Zo eindelijk een auto die lelijker is dan een multipla.
Vermits Tesla niet in staat is om auto’s degelijk af te werken zijn ze overgegaan tot het samen lassen van rechte platen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).