Dít is de uiterst bizarre Lamborghini V12 Vision Gran Turismo

Auteur: , 17 Reacties

Een auto presenteren op de maan is vaak vergezocht. In dit geval niet.

Racespelletjes, we kennen ze allemaal wel. Eén van de meest populaire racespellen is Gran Turismo. Momenteel is dat label zo groot dat merken samenwerken met de game om visioenen van nieuwe conceptcars neer te zetten. Vele merken waagden zich al aan zo’n eentje, te veel om op te noemen. De gaafste check je hier.

Tijdens de FIA GT World Nations Cup, gesponsord door Gran Turismo, doet Lamborghini een Vision GT-auto uit de doeken. Ontmoet de Lamborghini V12 Vision Gran Turismo. Een bizar apparaat.

Lamorghini Vision GT

Laten we beginnen met wat we herkennen. De groene kleur met gouden velgen en de gouden ’63s’ op weerszijden, bijvoorbeeld. De kleurstelling komt regelrecht van de Sián en het getal 63 heeft dan weer banden met de Lamborghini Aventador SVJ 63 Edition. De bizarre koplampen zijn ook afgeleid van de Sián en de eerdere Terzo Millennio. En de uitlaten, al zijn het er dit keer twee stuks, lijken op de driedubbele pijpen die je achterop een Aventador S vindt.

Lamborghini Vision GT

Om daarmee nou te zeggen dat de V12 VGT een feest der herkenning is? Absoluut niet. Dat zijn gewoon de excuuszaken om de auto nog een klein beetje Lamborghini mee te geven. De rest is extreem bizar. Het doel van de V12 VGT is om de jonge generatie te laten genieten van het beste van de toekomst van Lamborghini. Het fonkelnieuwe design kent daarom nog een paar knipogen naar het verleden. Naar eigen zeggen hebben de zijruiten iets te maken met de Lamborghini Marzal Concept uit 1968. Het gaat om een racewagen met één centrale zitplaats, wat dan weer benadrukt dat deze auto echt nog niet klaar is voor de weg. Maar, er is over nagedacht: in een racegame heb je geen twee zitplaatsen nodig. Die geven we ze mee.

Lamborghini Vision GT

Qua aandrijflijn zou je nu een stierenkakverhaal verwachten over hoe extreem geweldig een gloednieuwe 200 kWh sterk batterijpakket is en dat die 3.500 pk levert en van 0 naar 100 sprint in 1,2 seconden. Ook daar is over nagedacht: de V12 in de naam staat daadwerkelijk voor de welbekende 6.5 liter V12 en deelt naar eigen zeggen de exacte specs met de Sián. Dat betekent dus dat er, gekoppeld aan een hybridemotor, 820 pk uit de auto komt.

Vanaf het voorjaar van 2020 zal de auto uiteraard te vinden zijn in de racegame Gran Turismo Sport. Dan kun je virtueel aan de slag met dit luchtkasteel.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zie dezelfde lijnen als bij de Tesla truck, gaat die Elon toch gelijk krijgen ?
Eerder Citroën, na 40 jaar: https://www.artstation.com/artwork/VdQ2Q4
@awesome: dat stuur is zo gaaf.
@RobUSA: Met of zonder kapotte dure ruiten?
Sterk spul wat die ontwerpers daar gebruiken…
Eerlijk is eerlijk, hij is verrekte gaaf!
Heel, heel heel erg gaaf! Gaafste van Lambo in lange tijd
Ik weet zeker dat als ze deze uitbrengen in een gelimiteerde oplage van 5 stuks à 4 miljoen dat ze binnen 5 minuten zijn uitverkocht.
Deze had al lang gewoon op de weg moeten rijden…

Dit is pas een Lamborghini. Controversieel, bizar, futuristisch en wild. Beter dan de tam vormgegeven auto’s die ze nu hebben.
@moveyourmind: helemaal eens. En lekker v12
Het design van die achterlichten is wel tof en anders dan de andere autos in je virtuele garage. Mr zo nutteloos eigenlijk dat alle merken hun tijd hierin steken. Heel dat virtueel gedoe en die belachelijke specs. Hoe bepalen ze die eigenlijk? Kan elk merk gewoon wat uitvinden? Anders krijg je namelijk dat de peugeot sneller kan zijn dan deze bv, wat ook onlogisch is. Of zijn ze allemaal identiek, wat dan ook maar saai is? Of zijn het specs opgelegd door Gran Turismo?
@adyton: ik heb me er nog nooit in verdiept, maar ik denk dat Gran Turismo een ‘omgeving’ biedt voor die auto’s om getest te worden.
Maar het kost denk ik ook het nodige geld om deze berg pixels te ontwikkelen. Sommige merken hebben zelfs een real life model erbij. Harde knaken, dus ik denk dat als je het als engineer of ontwerper niet serieus neemt, je de financiële sector over de zeik krijgt. Ik denk dat omdat het belang op papier een auto voor de toekomst maken is, er min of meer realistisch wordt gekeken naar de mogelijkheden.

Ik denk ook eigenlijk dat je het meer moet zien als een daadwerkelijke concept car in combinatie met een marketingsstunt (het Gran Turismo gedeelte dan).
Lamborghini tegenhanger van Valkyrie, bouwen dat ding!
Een combinatie van de Centenario, Veneno, Egoïsta en de Siam (of hoe dat model ook genoemd was). En allemaal vindt ik ze lelijk dus deze ook
Foto 15/17 lizzard face XD
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Voor video van de onthulling op het event, zie YouTube kanaal van Gran Turismo TV.

https://youtu.be/7Me9eqhZyrE

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).