“Tesla is een broeinest voor racisme”

Auteur: , 50 Reacties

Supervisors zouden onder andere het N-woord gebruiken.

Tesla

Een nieuwe dag, een nieuwe rechtszaak tegen Tesla. Voormalig Tesla-medewerker Marcus Vaughn claimt dat de bedrijfscultuur binnen Tesla een perfecte voedingsbodem voor racisme is. Vaughn werkte zelf tot 31 oktober voor de Amerikaanse fabrikant, toen hij onstlagen werd vanwege ‘het ontbreken van een positieve werkhouding’. Tijdens zijn periode voor Tesla deed de ex-werknemer in schrift zijn beklag bij Human Resources en Elon Musk himself over vermeende racistische praktijken op de werkvloer. Bloomberg quoot Vaughn als volgt:

Although Tesla stands out as a groundbreaking company at the forefront of the electric car revolution, its standard operating procedure at the Tesla factory is pre-Civil Rights era race discrimination.

Een boude claim die teruggrijpt op de tijd dat blank en zwart ook door de letter van de wet niet gelijk werden behandeld in Amerika. Concreet zouden enkele supervisors onder andere het beladen N-woord bezigen. Musk reageerde in mei al op het issue met de volgende interne email:

Part of not being a huge jerk is considering how someone might feel who is part of [a] historically less represented group. Sometimes these things happen unintentionally, in which case you should apologize. In fairness, if someone is a jerk to you, but sincerely apologizes, it is important to be thick-skinned and accept that apology.

Volgens de advocaat van Vaughn is deze mail echter niet afdoende. Sterker nog, het heeft volgens hem de strekking dat je enig racisme maar moet kunnen incasseren als werknemer. Tesla zou wat hem betreft meer moeten doen om het probleem bij de bron aan te pakken, in plaats van de symptomen te managen.

Marcus eist een schadevergoeding van Tesla, plus de implementatie van een strategie bij het bedrijf die racisme moet tegengaan. Voor Tesla is het de zoveelste keer dat ze zich voor de rechter zullen moeten vertonen vanwege vermeende wanpraktijken op de werkvloer.

UPDATE: Tesla wilde op dit artikel reageren middels deze blog.50 reacties

N-word? Nicolas Tesla
Of dat N-woord die door die mensen zelf gebruikt wordt om elkaar te benoemen maar als iemand met een andere huidskleur het doet het opeens fout is? Over racisme gesproken…
@str8six: lol. zielepietje ben je toch…

https://media.giphy.com/media/jLibKCzzdabsI/giphy.gif

en nu lekker je mondje houden over dingen waar je niets mee te maken hebt.
@esprit84: kijk maar uit, piet mag niet
@str8six: lol, nog zo’n discussie waar u niets te zoeken heeft.
@esprit84: waarom denk jij dat te mogen bepalen?
@2wheeler: moet een blinde meediscussiëren over de vormgeving van een verkeersbord?
@esprit84: nogmaals, wie ben jij om te bepalen dat hij niet in de discussie thuis hoort? Mag jij dat bepalen omdat je het niet eens bent met zijn standpunt? Zwak. Reageer niet, of reageer inhoudelijk. Ik stel voor dat je het eerste doet, daar inhoudelijk wellicht te moeilijk is.
@2wheeler: omdat het zijn discussie niet is. net als dat een blinde niet mee hoeft te discussiëren over de vormgeving van een verkeersbord, of met een doof persoon de jingles voor een radioprogramma niet hoeft door te nemen. Als je deze vergelijking niet snapt ben je onderdeel van het probleem.

Inhoudelijker kan ik het niet maken.
@esprit84: dan is de discussie af… je reageert namelijk enkel met blije vergelijkingen en niet inhoudelijk. Het probleem is dat jij denkt te mogen bepalen wie er mee mag doen aan de discussie. Maar dat mag je niet. Je bent namelijk geen autoriteit op dit gebied, al zie je jezelf klaarblijkelijk wel zo. Je overschat jezelf enorm en al slachtofferend zie ik je door de comment sectie trekken opzoek naar reacties. Dus nogmaals de vraag, mijn waarde vrind: Wie ben jij om te bepalen wie er doof is, wie ben jij om te bepalen wie er blind is, wie ben jij om te bepalen welk mens een toegevoegde waarde heeft in welke discussie dan ook? Overtuig me van de reden waarom jij denk boven ons te staan.
@2wheeler: ik bepaal helemaal niets. En misschien zouden anderen ook eens op moeten houden met voor anderen te bepalen wat zielig / aanstellerig / slachtofferig is. Wat het standpunt ook is.

Ik zie iemand zonder het historisch / emotioneel besef om iets zinnigs over dit onderwerp te kunnen zeggen, dan krijgt hij van mij de tip om een andere discussie op te zoeken waar hij wél de emoties / gevoelens van anderen goed op waarde kan schatten en niet uit een beperkte inleving dingen gaan roepen die niet racistisch bedoelt zijn, maar wederom zo wel op andere overkomt. Wederom omdat dit zijn discussie niet is.
@esprit84: Als bepaalde mensen hier niets te zoeken hadden…..dan was er ook geen discussie #omdenken
@ablogjunk: oh net als wij niets te zoeken in de betreffende landen.
@ablogjunk: #omdenken betekend dus dat je ieder vorm van zelfontwikkeling en geestelijke / empathische groei en historisch besef uit de weg gaat en daarmee het probleem voor jou verdwenen is?

Dat is een mooi wit privilege wat u daar heeft.
@esprit84: Waarom zou je in de vrede iemand die een neger is niet gewoon zo mogen noemen? Het beestje bij de naam? Ik word ook heel vaak een Fries genoemd. Mij hoor je niet.
@piebepost: ik ben antifries (om het toch maar even op het automobiele te houden en PS: geintje natuurlijk)
@piebepost: Het gaat om de lading van het Amerikaanse woord. Aangezien u niet diezelfde historie deelt als Fries zijnde, is het lastig om deze emotie / bezwaar volledig te begrijpen.
@str8six: really?
@str8six: gelijk heb je…maar het verschil is wanneer en hoe je het gebruikt..en het manier waarop die anderen het gebruiken is meestal om iemand te verlagen of vernederen…maar zoals iemand al zei hou je mond want je weet niet waar je het over hebt.
@masterc: Geweldige uitleg!…..
Ik pleit voor genderneutrale pieten
@lekkaah: nee dat is discrimerend voor mensen die Piet heten.
Naggers?

https://i.imgur.com/ODyL5RP.png
@maxidyne: dat was een hilarische aflevering!
Zielepiet.
Elon Musk is een Zuid Afrikaan dus per definite een slavendrijvende racist /Sylvana modus uit
Dat zeggen ze alleen maar om hem zwart te maken.
“Sterker nog, het heeft volgens hem de strekking dat je enig racisme maar moet kunnen incasseren als werknemer.”

En hier hebben we de sleutel tot een gelukkig(ger) leven. Laat je niet zo makkelijk op de kast jagen, is beter voor je hart.
@jack_abarth: Heb je het wel ‘ns geprobeerd? De slachtofferrol? Heerlijk man.. Vroeger als kleuter dacht ik dat stoppen met janken onderdeel was van volwassen worden.. Nu kom ik erachter dat het zelfs hip is!
@lekkaah:

Hahaha, nice!!
De opmerking van Musk is absoluut niet handig. Ik zou trouwens, als geboren witte Zuid Afrikaan, enorm op mijn woorden letten als het om racisme gaat.
@pomoek: Ja ik had ook gehoopt op een betere reactie van meneer Musk.

Daarbij is het dom om over racisme te spreken in deze situatie, waarom zouden ze hem anders uberhaupt aannemen?
@pomoek: Ja…inderdaad. Kun je, gezien het aantal racistische moorden door negers op blanken mensen in Zuid-Afrika, je beter stil houden.
@imba: ha, daar hebben we de Autoblogger die reageert vanuit het jaar 1964!
Ik gok dat een en ander gigantisch uit verband getrokken is, beetje mentale weerbaarheid zit er tegenwoordig niet meer in blijkbaar.
-edit: nutteloze bijdrage-
@9000cse: Boehoe, hullie doen boos tegen Tesla en dat is niet eerluukkkk…..
@e34m5touring: Diskriminaasie!!11
Alleen Tesla slaagt erin om internationaal in beeld te komen door één of andere chef die racistische praat uitslaat. Durf wedden dat bij Ford, GM, Toyota US, of gelijk welk bedrijf in de US, de N ook wel eens in het rond vliegt.

But nobody gives a rats ass…
Met al dat hypergevoelige kleinzerige rascisme gejank neemt over jaar helemaal niemand de term ‘rascisme’ nog serieus. Gelukkig :)
“Waarom zijn aspirines altijd wit?”
“Omdat de zwarte niet werken.”

Zo. Nu heb ik van Autoblog ook een broeinest van racisme gemaakt. Muhahahaha!
Uiteraard wenst men een schade vergoeding, de zeurpiet komt pijnlijk uit de mouw.
Uiteraard wenst men een schade vergoeding, de zeurpiet komt pijnlijk uit de mouw.
Ik kom wel eens in de vestiging in Amsterdam want ook hun hoofdkantoor van EU is: heb nog nooit zoveel diversiteit in mensen gezien bij een bedrijf..
En de titel is wederom van een laag niveau. Puur om weer Tesla negatief in het nieuws te zetten, omdat je het als een soort feit neerzet.
-edit: nutteloze bijdrage-
Je ziet toch duidelijk aan dit mannetje dat hij zichzelf heel serieus neemt, het straalt er vanaf. Paypallertje (ruk betaal systeem)
@sracert: Wat is er ruk aan Paypal? Het heeft het online handelen echt in een stroomversnelling gebracht, waar voorheen internationaal betalen met een bank een drama was (in die tijd).
het n-woord… nigga dus. kijk is een video van een kleine youtuber, genaamd KSI. (ongv. 17,5 miljoen subs, 1 van de bekendste youtubers). hij maakt continu zwaar rasistische grappen, en heeft nog geen video geupload waarin geen nigga wordt gezegd. maar zodra een blanke het zegt mag het niet?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).