Tost: “Gasly en Hartley vrijwel zeker voor 2018” [updated]

Auteur: , 5 Reacties

Komt de Oostenrijks-Italiaanse stoelendans dan eindelijk aan zijn einde?

Dat Red Bull geen probleem heeft met het zetten van drastische stappen om hun team beter te laten presteren is al lang geen geheim meer. Toch was 2017 zelfs voor hun doen wel een heel apart jaar. Nu de storm is gaan liggen, beginnen ze voorzichtig te plotten voor het volgende jaar.

Als het aan teambaas Franz Tost ligt zien we in ieder geval weinig veranderen. De geboren Oostenrijker, die erom bekend staat zijn pupillen graag een aantal jaar de tijd te geven, vindt zijn huidige line-up bestaan uit twee meer dan capabele coureurs. Tost lijkt ervan overtuigd dat beide rijders na het vertrek van zowel Sainz als Kvyat voor de nodige stabiliteit binnen het team kunnen zorgen waar het team in 2018 op door kan bouwen. Desondanks weet French donders goed dat de keus niet aan hem is.

Dat is immers het terrein van Helmut Marko. Na de Braziliaanse Grand Prix liet de doctor in een statement aan Motorsport.com weten dat een officiële verklaring misschien wel dichterbij is dan verwacht. Echter geeft Helmut al vrij snel aan dat er momenteel veel grotere problemen zijn dan hun rijderskeuze voor volgend jaar. Hiermee zal hij ongetwijfeld doelen op hun onderonsje met Renault, waar afgelopen weekend het vuur voor de zoveelste keer weer oplaaide.

UPDATE: Toro Rosso had niet lang nodig om beide mannen ook daadwerkelijk vast te leggen. Twee dagen na het moment van schrijven bevestigt Franz dat beide mannen volgend jaar een stoeltje hebben bij het team uit Faenza.



5 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Tja, niet echt een verrassing. Zowel Gasly als Hartley doet het prima, dus ik zou ook niet weten waarom je een van die twee zou willen vervangen. Bovendien zijn de supertalenten van dit moment toch al verbonden aan andere teams, dus veel beter dan Hartley en Gasly ga je ze nu ook niet vinden.
Leuk voor Hartley.

Hoop dat ze die Honda lekker vol open zetten. Gridstrafje her en der, maar wieweet wel een snelle STR.
Gun het hartley, ben zeer onder de indruk van zijn snelle wennen aan de auto, eerlijk en zelfreflecterend bij interviews en duidelijk op de boardradio naar zijn team.
@spykerboy: echt een hele toffe gast, meerwaarde voor de paddock! Maar ook op de baan, doet voor m’n gevoel niet onder voor gasly en lijkt gewoon behoorlijk snel.
Gasly is een jonge hond maar echt wel een vraagteken. Soms erg goed, briljant zelfs incidenteel maar soms ook opeens niet “on it”.

Hartley lijkt er te zijn gekomen omdat die het team en Honda niet helpen de auto en de motoren te ontwikkelen en tegelijk de druk op Gasly te houden/zetten. De man is snel, rijdt als een Zwitsers uurwerk als het moet en mag en geeft (schijnt) erg goede feedback over de verbeterpunten en verbeter-richting en dat heeft Toro Rosso nodig om top 5 bij de teams mogelijk te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).