Tesla kan opgelucht adem halen

Auteur: , 37 Reacties

Met dank een president Trump.

Eén stad krijgt deze week duizenden Tesla's Model 3

Het is in China totaal niet aantrekkelijk om een auto van Amerikaanse makelij te kopen. De Chinezen hanteren namelijk een importtarief van 40 procent, waardoor US-auto’s flink aan de prijs zijn in vergelijking met Europese en Aziatische auto’s. Het kwam zelfs zover dat Amerikaanse autofabrikanten zelf gingen ingrijpen, om tegenvallende verkopen tegen te gaan.

In oktober verkocht Tesla 70 procent (!) minder auto’s in vergelijking met dezelfde periode, een jaar geleden. In cijfers kom je uit op een schamele 211 autoverkopen. Een lachertje natuurlijk in zo’n groot land als China. De verkoopdaling zou met de handelsoorlog tussen Amerika en China te maken hebben. In dat kader kondigde Tesla eerder aan de Model S en Model X met een fikse korting aan te bieden in China. De kosten van de importtarieven nam de Amerikaanse autobouwer zo op zich.

Afgelopen weekend op de G20-top vonden diverse ontmoetingen plaats. Onder andere ontmoette Donald Trump de Chinese president Xi Jinping. Het heeft blijkbaar voor een vruchtbare uitkomst gezorgd, want Trump heeft goed nieuws voor de Amerikaanse autofabrikanten. Via Twitter (waar anders) laat de president vandaag weten dat China de importtarieven gaat verlagen en uiteindelijk helemaal gaat afschaffen. Op welke termijn de Chinezen dit gaan doen is niet duidelijk.37 reacties

Benieuwd welke tarieven Trump heeft moeten verlagen om dit mogelijk te maken. D3 Chinezen doen dit heus niet zonder tegenprestatie.
@potver7: waarschijnlijk heeft hij met D4 Chinezen gesproken. Deze zijn wat relaxter.
@okdoei: doe mij maar T8 Chinezen dan die zijn hybride en beter voor het milieu
@potver7: nou inderdaad en hoezo dankzij Trump, door Trump’s acties waren de importtarieven verhoogd door de Chinezen….dus alleen maar dankzij Trump hebben Amerikaanse autofabrikanten geld verloren want een tijd lang zijn er sterk minder auto’s verkocht.
@maartenoosterbaan: de import tarieven zijn opgeheven volgens dit artikel. Dus hij heeft wel degelijk wat bereikt. Veel mensen denken dat Trump een handelsoorlog wil terwijl dit niet het geval is. Hij wil namelijk betere import tarieven voor Amerika en geen enkel land wil hier zomaar aan toegeven. Daarom verhoogt Trump de Amerikaanse importtarieven om andere landen opnieuw aan tafel te krijgen en als het dan fout gaat heeft ie weer wat om van te leren.
@antoombom2000: import tarieven worden opgeheven volgens Trump, niet volgens dit artikel want dan zou het fake news zijn. Dit artikel doet alleen verslag van de onzin die hij uitkraamt. Maar zoals wel vaker met Trump’s “borstklopperij”: eerst zien, dan pas geloven.
@vroaaar: Ik ben het met u eens dat we het eerst zullen moeten zien voor we het geloven maar u zult mij gelijk moeten geven in het feit dat andere landen veel te hoge importtarieven eisten op Amerikaanse producten terwijl Amerika dit minder doet.

Ps. Ik ben geen fan van Amerika vanwege de dingen die zij in het verleden (en nu) hebben uitgevoerd. Maar ik kan Trump geen ongelijk geven dat hij ervoor wil zorgen dat er eerlijkere importtarieven worden geeist op Amerikaanse producten.
Is Tesla een auto eigenlijk voor de douana? Of een accu ofzo?
@bitd: douane
@bitd: Een aantal keren geprobeerd, maar geen idee wat hier staat. Probeer het nog eens…
@miata93: komt die: een auto met een verbrandingsmotor kan een andere douane code zijn in China als eentje met een elektromotor en accu.
Net zoals in Nederland Tesla’s hun accu achteraf krijgen ipv dat ze met accu binnen komen, dat is goedkoper qua invoerheffing.
@bitd:

Wat is de definitie van een auto ??

Goeie vraag die niemand hier kan beantwoorden zonder hulp van Google of Wikipedia ..
@lincoln: Bestaat een auto eigenlijk wel echt… ?
@bitd: Okay…..wat?!
@bitd: waarom zou een Tesla niet gezien worden als een auto? Een auto wordt toch niet gedefinieerd door de aandrijflijn? Een diesel en een benzine auto hebben beiden ook een ander type motor.
@2wheeler: volgens mij is het Indonesië niet mogelijk om een auto te registreren zonder motornummer. Een elektrische auto heeft dit niet en zijn daar dus niet op kenteken te krijgen.
@flutterby: officieel is een Tesla hier ook geen motorvoertuig. De definitie van een motorvoertuig is van origine dat deze beschikt over een verbrandingsmotor van 50cc of hoger. En aangezien een bromfiets ook niet onder de motorvoertuigen valt zal in principe hetzelfde gelden voor een Tesla.
@rhellema: leuk bedacht, maar in de verkeerswet, hoofdstuk 1, artikel 1 staat:
“c. motorrijtuigen: alle voertuigen, bestemd om anders dan langs spoorstaven te worden voortbewogen uitsluitend of mede door een mechanische kracht, op of aan het voertuig zelf aanwezig dan wel door elektrische tractie met stroomtoevoer van elders, met uitzondering van fietsen met trapondersteuning;”
@flutterby: daarom zeg ik ook in principe. Het gaat meer over het feit dat er meerdere definities op los gelaten kunnen worden.
@flutterby: Tesla’s hebben wel een motor nummer.
@bitd: Tesla is niet direct een auto voor de Douane, die prefereren volgens mij nog steeds diesels..

Of bedoelde je dat niet?
Lachen..eerst de handelstarieven omhoog jagen met je handelsoorlog en als ze dan weer omlaag gaan noem je alleen het nieuwe hogere tarief…
Zal China de tarieven verlagen tot onder het niveau van voor Trump? Staat dat zwart op wit?
#Sigaaruiteigendoos
Welke debiel noemt belastingtarieven een “handelsoorlog” ..

Als dat zo is zit NL in een 100 jarige oorlog ..
@lincoln: Het gaat specifiek op belasting op import… Maar dat weet jij ook best. Je wil alleen gewoon wat populistisch roepen.
@airc: pest hem nou niet zo! Hij is gewoon gepikeerd dat hetgeen waarvan hij altijd heeft geroepen dat het het beste voor de wereld is nu door Trumpje op hangende pootjes terug gedraaid wordt.
@airc:

Populisten noemen een belastingheffing “milieu toeslag” ..

Wel wakker blijven sulletje ..
@lincoln: Het hangt er maar vanaf welke bril je opzet. Een belasting heffen kan een ontradend doel dienen. Het is niet altijd om de staat een inkomen te verschaffen. In een ideale maatschappij zou je natuurlijk geen milieuheffingen moeten doen.
@lincoln: het is een oorlog als beide partijen grote verliezen lijden voor een idealisme.
@lincoln: zitten we toch ook? Maar Rutte en co werken keihard aan vrede, bedrijven betalen immers bijna geen belastingen meer en daarmee is het bijna vrede.
@RubenPriest wel een beetje kansloos om dit dankzij Trump te noemen…zonder duiding dat die verhoogde tarieven ook direct het gevolg waren van handelingen van Trump.
Trump heeft waarschijnlijk uitgelegd aan de Chinezen dat de handelsoorlog die hij gestart is fake news is, omdat ze zijn woorden verkeerd begrepen hebben en dat dat dis niet is wat hij gezegd heeft…

Lukt hem omdat iedereen medelijden heeft met een seniele man, ofzo…
De VS beloven, als tegenprestatie, voorlopig geen nieuwe importheffingen op Chinese producten te introduceren: https://www.bbc.com/news/business-46422320
Tit for tat dus. Overigens is de beperkte toegang tot de Chinese markt en het bijvoorbeeld dumpen van Chinees staal op de wereldmarkt al jaren een probleem. Dat dit de VS, en dus ook Trump, een doorn in het oog is is dan ook niet zo vreemd. Of zijn aanpak het gewenste effect sorteert is echter twijfelachtig.
@pomoek: Uiteindelijk maakt het niet veel uit. Tesla gaat toch, net als alle andere, in China produceren, zelfs als de tarieven plots nul zouden worden. Als je honderdduizenden auto’s per jaar wil verkopen in China, is dat gewoonweg logisch om ze ter plaatse te maken…
Ah. Dus Donald Trump gaat zijn eigen probleem op proberen te lossen en dat als een hele prestatie aan de wereld verkopen.
“Opgelucht ademhalen” in China.. @RubenPriest is bekend met de China Air Quality Index? (;
Dat Trump een level playing field nastreeft qua handel is zijn goed recht en daar is een grote meerderheid van de Amerikanen het roerend mee eens. En geef ze eens ongelijk.
De honden blaffen, de karavaan trekt verder.
Nederland kalft steeds verder af, maar de Nederlandertjes blijven wereldwijd bekend staan als de dominees met de opgeheven vingertjes.
@kempenaer: wat een onzin.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).