Tesla komt met nieuwe info over Model Y

Auteur: , 44 Reacties

YaY.

Model Y

Afgelopen nacht (Nederlandse tijd) vond er een nieuwe aandeelhoudersvergadering van Tesla plaats. Vanmorgen kon je zoal lezen wat er werd besproken, maar Tesla sprak ook over de Model Y. Daarbij deelde de Amerikaanse autofabrikant een nieuwe teaser. Veel wijzer worden we er niet van, maar de auto krijgt wel wat meer vorm.

Waar de Model X een verhoogde Model S is, zal de Model Y een verhoogde Model 3 worden. Neem het ontwerp van de Model 3 in gedachten, verhoog de boel een beetje en je hebt (waarschijnlijk) een prima beeld van de toekomstige Model Y. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de Model Y begin 2020 in productie. Dat maakte Musk tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend.

Daarnaast werd er ook gesproken over de onthulling. Zo maakte Musk duidelijk dat in maart 2019 het doek zal worden getrokken van de Model Y. Eind mei plaatste de Tesla CEO al een datum via Twitter: op 15 maart moet de Model Y het licht zien.

In de komende vijf jaar wil Tesla naast de Model 3, S en Y nog een nieuw model lanceren. Het gaat hier om een compacte, goedkope auto die zich vermoedelijk in het B-segment gaat begeven. Dat is echter nu nog toekomstmuziek.

UPDATE 15-03-2019: het is officieel, dit is de Tesla Model Y!44 reacties

Heb de Model 3 afgelopen maand in de VS zien rijden. In het echt is ie net zo lelijk als op de foto’s. Verhoog hem dus iets en je hebt een nog wanstaltelijker hok.
Ik vraag mij af of er genoeg vertrouwen is bij de consument om een pre-order te plaatsen
@chriscross: Voorlopig staan er nog genoeg reserveringen open. Nadat de eerste 400.000 weggewerkt zijn zal het doel van 10.000 p/w ook wel gehaald zijn.
@chriscross: Mwah, aangezien het een verhoogde Model 3 is, zal die ook wel op dezelfde productielijn lopen. Dus zouden de problemen die ze nu hebben geen zo’n grote rol meer mogen spelen op de Y.

Maar het zal wss wel een pak minder zijn dan de 400k pre-orders die ze hadden voor de 3. De hype is er nu wel een beetje af zeker…
Je kan van de Musketier zeggen wat je wilt, maar niet dat hij geen humor heeft met z’n modelrange. S, 3, X, Y
@flashevan: En dan moeten de model M en model F nog komen.
@moveyourmind: ik denk dat het merendeel hem niet snapt maar hij is goed gevonden
@flashevan: en ze hebben ook nog die vrachtwagen (semi) en roadster. Maar die Model Y is nog maar een gerucht in de verre toekomst. Dus voorlopig is het “SEMI S,3,X roadster”.
@mashell: welke toekomst?
Brrrr.. nog meer crossovers
@shibby: de markt vraagt erna en is de ideaal voor een elektrische auto… 1+1=3
ik kan het gevoel niet onderdrukken dat hij op V. Müller begint te lijken, veel persconferenties, veel gebakken lucht, veel ideeën, veel modellen en veel introductie data van modellen X Y en Z. Maar hier in Spanje zie ik ze niet rijden, de Teslas.
@edhageman: dat zegt niet zo bijster veel natuurlijk. Ik zou in het heuvelachtige landschap ook liever geen EV en/of bijvoorbeeld automaat willen. Door hen te vergelijken met Müller doe je hem echt wel te kort. In Amerika en West-EU verkocht de S volgens mij meer dan prima. Die wanstaltige Model X zie je hier toch ook nog regelmatig voorbij komen.
@2wheeler: Stelvio afgereden zonder de rem aan te raken. Als er iets is waar EV’s ideaal voor zijn is het het rijden in bergachtige gebieden.
@2wheeler: nee in een heuvelachtige omgeving wil je geen auto hebben met een shitload aan koppel…
@davelepeef: de Tesla (alle EV’s volgens mij) heeft altijd een automaat, ik zou dat niet willen in een berggebied nee. Ik omschreef mijn punt niet duidelijk.
@2wheeler: ik kan het je ook niet vertellen eerlijk gezegd… Maar met de karakteristiek van een elektromotor denk ik dat het veel minder van belang is dan bij een verbrandingsmotor. Het ding zit in 3 tellen op de honderd, al moet ‘ie in de hoogste versnelling naar boven, komt wel goed…
@2wheeler: There is no such thing as a “Automaat” bij EV’s. Doorgaans is de electrometer zo goed als direct op de as naar de wielen aangesloten. Er is wel sprake van een gear ratio van 9.71:1 en er is een differentieel. En dat is het. Geen complexe automaat dus, die bij verkeerde belasting of te weinig onderhoud op een kostbare manier stuk kan gaan. Stroom geven, en gaan, ook in de bergen. En heuvel af / niet al te hard remmen kun je energie tamelijk efficient terugwinnen.
@cartype: thanks, dat wist ik niet. Puntje voor de EV erbij dus!
@2wheeler: de X meestal als taxi op Schiphol.
@edhageman: Tesla heeft een compleet laadnetwerk, accupakketten voor woningen, gigantisch goede autos(uiterlijk daar gelaten zijn ze onder de kap enorm goed). Grootste probleem is de productie momenteel die op 3500 per week zit(alleen model 3). Muller heeft dat in zijn leven nog niet eens geproduceert, zelfs niet met een capabel merk zoals Saab. Tesla is niet perfect, maar Muller is een rampenplan
@funkiejopie93: Gigantisch goede autos? Jij hebt je standaard wel erg laag liggen dan. 3500 per week (Zeggen ze!). Om bij hun 2018 target te komen moeten ze nu 12000 per week gaan produceren…vanaf vandaag!

Talloze problemen met autos die constant stuk zijn. Gigantische backorder op standaard onderdelen. Mensen die constant hun autos naar service centre moeten rijden/takelen omdat er weer is iets stuk is (niet alleen met model 3, met alle). De illusie van de 35K auto die niet bestaat. Autopiloot die niet bestaat/werkt zoals ze zeggen (wordt nog steeds geclaimed op hun website dat het ”full autopilot” is).

Ik kan zo door gaan tot ik een ons weeg. Felon Musk liegt constant. Overpromises and underdelivers. Hij roept nu al 8 jaar lang dat er geen geld meer bij Tesla hoeft…vorige maand nog. En weer komt er binnenkort een funding rondje binnen…wie nog geld in dat gat stopt.

Ze kunnen niet eens de goedkoopste model 3 leveren die belooft was…want dan gaat Tesla onderuit (musks’ eigen woorden). Die vuile slang George Soros heeft net in de Bonds gekocht van Tesla. Wat kan hij hiermee doen? Nee hij gaat niet het geld geven wanneer ze het nodig hebben….hij heeft hier dan het recht om Tesla failliet te verklaren. En als 1 van de primary bond holders kan hij zo het hele bedrijf leeg roven. Asset stripping.
@basjaski: Goed verhaal, lekker kort.
@basjaski: Volgens mij geven zelfs de grootste critici de autos complimenten en ik heb het over ander de kap. Panel gaps problemen worden opgelost en ook backlog van reserveonderdelen heeft tijd nodig om solide te zijn. Qua onderhoud en rijden zijn Tesla’s by far goedkoper dan autos in hetzelfde segment, laat staan autos met dezelfde prestaties. Onderzoek van verschillende bedrijven heeft laten zien dat de productiekosten voor een Model 3 rond de 28000 dollar zijn, de rede dat er geen einst gemaakt wordt is door de gigantische investeringen in infrasteuctuur, fabrieken, robots, R&D etc. In beginsel is elk model dat Tesla produceert winstgevend. Dat Elon overpromised is zeker waar, hij is een visionair en gaat uit van best case scenarios. Niet altijd goed, maar het beeld dat jij hier schetst van Tesla is vele malen negatiever dan de daadwerkelijke situatie.
@funkiejopie93: investeringen zijn geen kosten….
@bitd: Excuus, uitgaven moet ik inderdaad zeggen. Maar aan het einde van het verhaal betekend dat wel dat er geld nodig is.
@funkiejopie93: precies, wil dus 2 dingen zeggen:
1. Dat Tesla snel geld moet gaan verdienen, op dit moment lukt dat totaal niet.
2. Dat indien 1 niet lukt er geld bij moet in de vorm van leningen of uitgifte aandelen.

Maw lukken beide punten niet, dan technisch failliet.
@bitd: Is ook zeker waar. Maarbde schuldenlast van Tesla is momenteel nog niet heel zorgwekkend. Maar dat er zwarte cijfers geschreven moeten worden, en snel ook, staat vast
@edhageman: Madrid zit er vol mee
ik neem mijn reactie terug, excuses. In Spanje zie ik ze niet en in Autoblog lees ik uitsluitend over plannen en nog meer plannen, die als ik tussen de regels door lees niet van de grond komen, vandaar mijn opmerking.
@edhageman: Ik woon nu in Portugal. 0 gezien. Vorig jaar woonde ik in UK. Nooit 1 gezien waar ik woonde, alleen af en toe in London zag je er een paar. Jaar ervoor woonde ik in Spanje en heb er 1 gezien.

Tesla valt binnen kort om. En Musk krijgt een heel mooi oranje pakje. #enron #felonmusk
@basjaski: Maar als je dan weer eens terug komt in Nederland dan struikel je er over. Het begint al bij Schiphol…
@basjaski: In Amsterdam staan ze zowat op elke straathoek, dus zo erg is het ook niet. Op dit moment zijn het erg dure auto’s dus het is een beetje een speeltje voor welgestelden.
@basjaski: Tesla met Enron vergelijken is uitermate dom. Natuurlijk heeft Tesla problemen, maar het is absoluut geen luchtkasteel.
Al die geplande modellen terwijl ze nog steeds problemen hebben met dat ene model dat ze nu maken.
Maar het is allemaal nodig omdat ze het geld van de preorders nodig hebben om te blijven draaien.

In principe is het allemaal een luchtbel bij Tesla. Als het bulk van de mensen hun preorder cancellen dan gaat Tesla het moeilijk krijgen.
@dees: inmiddels komt er elke 3 minuten een model 3 uit de fabriek rollen. Naast de Model S en X.
Dat wordt dus eigenlijk de X4 van Tesla… Brrr
@Burninrubber: in 2015 werden er hier 10 Teslas model S verkocht, 55 in 2016 (46 model S en 9 model X). 50 waren er voor Über. In 2017 werden er 225 (!)model S op kenteken gezet en 162 van het model X. Dat gaat vooruit.
Er rijden 31,27 miljoen autos in Spanje, Er wonen hier ruim 45 miljoen mensen, de dichtstbijzijnde werkplaats bevindt zich in Barcelona, vanuit Zuid Spanje waar ik woon een dikke 800 km rijden. Ik heb 2 dochters wonen in Madrid en van mijn leven nog nooit, maar ook nog nooit 1 Tesla zien rijden. Toegegeven je hoort ze niet tussen al die herrie, maar Madrid zit er vol van?
@edhageman: dat zijn al die Ubers.
@edhageman:
Hahaha, mooie reactie, Ed!
In de dromen van burninrubber over Madrid rijden er heul veul tesla’s rond.
Na de S E X en Y komt dus de B klasse auto. Ik voorzie verder een i T C en uiteindelijk een H model.
Niet zo gek dat je ze in Spanje en Portugal niet ziet. Spanje en Portugal zijn moderne ontwikkelingslanden.
Er is een term voor de bodemloze putten van de EU.
De PIGS.
Portugal
Italy
Greece
Spain
PS. Heb 1 jaar in Valencia gewoond dus weet wel een beetje waar ik het over heb.
Ligt er één iemand op AB wakker van Tesla?
Ik wil een compleet gerestylde model S!
Immers is die al oud

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).