Tesla Model 3 krijgt éindelijk een echte sleutel

Auteur: , 31 Reacties

Dat werd hoog tijd.

Tesla Model 3 krijgt éindelijk een sleutel

Er zijn al talloze berichten geschreven over de Tesla Model 3. In veel gevallen wordt er licht geschenen op de potentie van de bolide, in andere situaties komen juist de problemen aan bod. Waar we tot op heden nog weinig over hebben gehoord, zijn de sleutels van de auto. Of eigenlijk, het gebrek aan sleutels.

Wie zich weinig tot niets heeft verdiept in de Model 3, zal er hoogstwaarschijnlijk amper bij stil hebben gestaan, maar de kleinste Tesla wordt tot op heden geleverd zonder sleutel. Eigenaren van het model hebben twee mogelijkheden om de auto te openen. De eerste (en beste) optie vinden we in de telefoon. Met behulp van de Tesla-app en een Bluetooth-verbinding moet de Model 3 zichzelf ver- en ontgrendelen, wanneer de eigenaar van en naar de auto wandelt. Weigert de telefoon te werken, dan is er altijd nog de mogelijkheid een NFC-kaart te gebruiken bij de B-stijl, waar een sensor zit.

Tesla Model 3 krijgt éindelijk een sleutel

Sinds de Model 3 op de markt is gekomen, zijn eigenaren in relatief kleine aantallen tegen problemen aangewandeld bij het ontgrendelen van de auto. In de afgelopen maanden werd er al hevig gespeculeerd naar de komst van een daadwerkelijke sleutel, maar vandaag pas komt de officiële bevestiging dat Tesla haar klanten inderdaad een tastbare Model 3-sleutel zal geven.

Deze bevestiging komt niet vanaf het adres van Tesla, maar van de Federal Communications Commission (FCC). Dit Amerikaanse overheidsorgaan heeft vandaag een reeks foto’s onthuld waarop de sleutel van de Tesla Model 3 is te zien. Zoals verwacht neemt de sleutel van de Model 3, net als bij de Model S en Model X, de vorm aan van de auto. De sleutel is bedoeld voor klanten die genoeg hebben van eventuele problemen, of simpelweg liever een ‘ouderwetse’ manier gebruiken om de auto te betreden. Het is nog niet bekend wanneer Tesla de sleutel bij de auto zal leveren.

Tesla Model 3 krijgt éindelijk een sleutel



31 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Lijkt me ook niet meer dan logisch. Stel je voor dat die auto na de eerste eigenaar/lease het remarketingtraject in gaat en de inspecteur moet eerst de telefoon koppelen, dan de werkplaatschef, dan de vrachtwagenchauffeur, dan de poetser…. onhandig!
@RudyV: Er is ook een NFC-kaart
@vfv001: zo veel tekst is hij aan het typen goed over nagedacht en misschien wel 10 x over gelezen en dan vernietig je het met 5 woorden🤣🤣 geweldig hoe simpel soms dingen kunnen zijn
Vind het gebruiken van een nfc kaartje sowiso niet echt een fijn idee als sleutelvervanger, aangezien er alleen een code op de kaart staat die met relatief gemak kan worden afgelezen en gekopieerd
@gitaarknul: en dat geldt voor een sleutel niet? Hoeveel nieuwe auto’s worden er niet met apparatuur ter waarde van max 100euro gejat
@gitaarknul: NFC kan je de zwaarste encryptie aan hangen die mogelijk is. Krijg je nog niet ontsleuteld met de beste computers in 100jaar. Jij hebt waarschijnlijk gehoord over de OV perikelen met NFC. Dit had vooral te maken met goedkope encryptie, bewuste maar foutieve keuze van het toenmalige management.
@laptom: ik heb dan inderdaad over de standaard nfc chippas, daar heb ik ervaring mee met het programmeren en aflezen, maar ik weet natuurlijk niet wát voor pas dat is voor de tesla
Gebruikt het FCC het metrische stelsel???
De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Dan zal het met de model 3 ook wel goedkomen.
Grappig dat een klein electronica doosje tegenwoordig wordt omschreven als een echte sleutel.
@Hubert: Een sleutel is een werktuig om iets te openen of te sluiten, dus een elektronisch kastje of doosje past in die definitie.
@lecomte:

Dankjewel voor deze enerverende uitleg
@lecomte: Sleutel kan betrekking hebben op:
sleutel (slot), een handgereedschap om een slot te openen
sleutel (gereedschap), gereedschap gebruikt om bouten met een zeskantige kop of moeren vast en los te draaien
sleutel (muziek), een onderdeel van de muzieknotatie
sleutel (cryptografie), gegevens nodig om een bericht te versleutelen, of een versleuteld bericht te ontcijferen
Sleutel of index (database), een speciaal veld in een database
Een sleutel om organismen op naam te brengen, zie determinatie

En anders kun je er nog punten coke mee in je neus scheppen. Dat zie ik je met deze Tesla-sleutel niet doen.
@berlinetta: Joh, dat is gewoon heel veel oefenen met coke en die sleutel. Autopilot aan en het feest kan beginnen 😂😂😂
@berlinetta:

Google is your friend?
@hubert: Ja ik heb dat niet zelf bedacht nee. Ik zal de volgende keer een bronvermelding bij zetten.
Ik vraag me nu af of Tesla dealers dan een soort van moedersleutel/kaart/NFC-chip hebben om alle auto’s te kunnen openen bij onderhoud.
Een echte sleutel heeft in mijn optiek een stukje metaal dat je in een ander stuk metaal steekt
Bij ‘normale’ auto’s kan je wel eens last hebben van een lege of kapotte accu. Als een Tesla door een defect volledig ontladen is, kan je er dus niet meer in? Of zie ik dat verkeerd?
@nasty: nee hoor is niet anders. Tesla heeft ook gewoon een 12volt accu voor deuren en wat andere zaken. gok dat er juist minder functies van die 12 volt afhankelijk zijn dus kleinere kans op leegloop door kortsluiting oid en langere levensduur.
@kruithre: en die 12V batterij kan natuurlijk op peil gehouden worden vanuit de grote accu.
@nasty: Ik kan alleen voor de (pre-facelift) model S spreken, maar daarbij zit er achter de zwarte “grill” een 12v aansluiting. Hier kan je van buitenaf bij om er startkabels aan te hangen, dan doet de boordelectronica op het 12v-systeem het weer.
Ik kan me niet voorstellen dat dit vaak nodig zal zijn, maar er is dus wel over nagedacht.
Zal vast een extra optie zijn tegen meerprijs uiteraard
Lekker gekopieerd van Porsche qua design.
In Buford, Wyoming heeft de eigenaar van een Tesla een scheet gelaten, misschien een artikel over maken!
Maar hier kan je toch helemaal niet mee scheppen?
Met de sleutel van een Tesla model S kun je op afstand de achterklep openen. Dat lijktmetoch wel een handige functie die met de kaart wellicht niet, en met de telefoon moeilijker beschikbaar is.
@pietertjep85d: De achterklep van de Model 3 is niet elektrisch.
@crepito: Oké, dat wist ik niet. Dan valt voor mij het voordeel van een sleutel weg ten opzichte van een kaart.
Is het al bekend wanneer er een tesla wordt geleverd bij de sleutel? Wacht al een poosje namelijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).