Tesla Model 3 sneuvelt tijdens proefrit

Auteur: , 31 Reacties

Lekker gewerkt, chef!

Tesla Model 3 sneuvelt tijdens proefrit

De Tesla Model 3 begint na een relatief lange solo-periode in de Verenigde Staten langzaam maar zeker in andere werelddelen zijn debuut te maken. De auto is ondertussen alweer even in Europa en in Nederland staan de eerste exemplaren zelfs al op kenteken. Aan de andere kant van de wereld lopen ze nog iets achter. Tijdens de eerste testritten met de Model 3 Performance in China is gebleken dat niet iedere toekomstige eigenaar weet waar de limiet ligt.

Omdat een aanzienlijk deel van de Tesla’s Model 3 van tevoren wordt besteld door enthousiastelingen, geeft de fabrikant reserveringhouders de kans een exemplaar aan de tand te voelen voordat de auto geleverd wordt. Op deze manier kunnen klanten en geïnteresseerden uitvinden hoe een Tesla – in dit geval de Model 3 – precies rijdt, zodat ze eventueel over kunnen gaan tot kopen.

Logischerwijs neemt Tesla allereerst zijn meest spectaculaire versie van de Model 3 mee voor zijn klanten, maar dat niet iedereen beseft hoe krachtig de auto echt is, dat is wel gebleken. Een van de eerste Model 3 Performance-modellen is recentelijk tijdens een proefrit aan gort gereden, toen de bestuurder de controle over het stuur verloor en met een flinke klapper tot stilstand kwam tegen een paal. Het is vooralsnog niet duidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren, maar naar verwachting heeft de man zijn rechtervoet iets te enthousiast op het pedaal gestampt. De Model 3 mag dan bejubeld worden om zijn rijkwaliteiten, hij kan wel degelijk van de weg geraken.

Door het ongeval met de Model 3 Performance moesten de testritten in Shenzen voor enkele tijd gestaakt worden, maar inmiddels heeft de Tesla-dealer weer een nieuw paradepaardje in huis. Ditmaal is het een zwart exemplaar met de zogenaamde 19″ Power Sport-velgen. Niet verkeerd.31 reacties

Ziet er goed uit!
Stiekem ‘botsproeven’ doen met klanten achter het stuur..? 🙃
Chinezen en autorijden…dat weten we nu onderhand wel: dat kunnen ze dus niet.
@ttr6: gelukkig zijn er zo veel dingen die ze wel goed kunnen en waar je ook werkelijk niks aan hebt.. https://youtu.be/0rqeR-iLKYA
@ttr6: iemand zij dat ook tegen mij. “Aziaten kunnen niet rijden!!! Kijk maar naar je auto!!!”
Ja het klopte dat mn auto niet meer in een goede staat was. Het was ook mn eerste auto. Continue werd ik er weer op gewezen door diegene. Gegeven moment nam hij ontslag, omdat hij zich wilde focussen op z’n studie. Maar ik was nog niet van hem af omdat we weleens naar de zelfde feestjes gingen.
Gegeven moment gaf een collega een oudejaars feestje en nodigde dus ook die ene oud collega uit.
Het was super gezellig totdat de bel ging. Want we misten nog die ene collega. Toen hij eenmaal binnen was schoot ik zo hard in de lag dat ik het bijna in mn broek deed. Wat bleek nou, hij maakte een testritje met een motor. Hij zij dat hij de macht over het stuur verloor bij een rotonde. De jongeheer in kwestie was helemaal ingepakt en had hij een gebroken arm. Nu snap ik ook wel dat een motor iets anders is dan een auto. Maar het was het gevoel dat ik hem op de feiten kon drukken vond ik wel even heerlijk. Sinds dien heb ik hem nooit meer gezien.
@kimhung: schoot je in de jetlag of de afslag?
@kimhung: mooi verhaal.
@kimhung: :) Je hebt helemaal gelijk. generaliseren is nooit goed. Maar ik ben voor mijn (Chinese) bedrijf zeer vaak in China en zit dus zeer vaak in een auto daar en moet helaas constateren dat de Chinese automobilist qua rijvaardigheid een drama is. In het algemeen. Onze chauffeur rijdt gelukkig prima. Het ligt gewoon aan de rijopleiding en aan de weg-discipline (die er niet is). Ik ben ooit bij een medewerker in zijn gloednieuwe auto gestapt, hij zou mij even wegbrengen. Hij had zegge en schrijven 1 dag zijn rijbewijs. Nu zijn in NL de mensen met net hun rijbewijs ook niet de meest soepele chauffeurs, zullen we maar zeggen, maar ik kon nu, naast mijn medewerker, direkt ervaren hoe weinig hij geleerd had van het besturen van een auto. Gelukkig ben ik niet snel bang en weet dat ik een aanrijding in een stad (niet gebeurd, overigens) toch wel overleef, maar hemeltjelief: wat een bagger. Van een andere collega eens vernomen hoe een Chinees rijexamen er uit ziet: aanfluiting. Toch zijn er gelukkig ook wel goede chauffeurs, maar in het algemeen…….
@ttr6: gelukkig rijden de hol-landers niet als dwazen.
Ik vind het interessanter om te melden dat de Model 3 in de VS $1100 goedkoper is geworden vanwege afschaffen van referral program. Maar dit geeft meer clicks en discussie natuurlijk, omdat het commentaar dat dit ‘een verbetering’ is ten opzichte van hoe het er eerder uit zag natuurlijk erg gemakkelijk te maken is. Of iets over de rijvaardigheid van Chinese bestuurders. Zoiets voorspelbaars zal het wel weer worden.
@stephane8200: ja echt onwijs interessant..
@str8six: ja, dit is interessant.
shenzhen daar wil je ook niet dood gevonden worden
Ik dacht bij de headerfoto eerst dat er een 720s stond.
Graag meer van dit soort proefritten
Het schijnt dat gisteren een Suzuki Alto en lekke band had in Leeuwarden. Ik heb hem al 4x getipt maar zie geen post?!
@bmohnee: tja, als ’t nu eenTesla met lekke band was geweest…
@bmohnee: maar had deze Suzuki ook een fart-mode? Want elke scheet van Tesla is nieuws.
@bmohnee: dit dus (ik mis fotos van het huis van de eigenaar die een patrolhead is.
@maferick74: een ‘patrolhead’ is dat zo’n redneck met een blaffer die probeert wat immigranten tegen te houden?
@406_v6: een gozer in een Nissan Patrol waarschijnlijk
Tja, het zal niet de enige proefrit zijn vandaag welke niet helemaal goed afloopt.
Hebben ze de brekende gaspedalen iets te vroeg gefixed!
Je zou maar auto journalist zijn en hierover mogen schrijven …
Ik wil meteen van de gelegenheid gebruik maken dat er op de N322 tussen Javea en Calpe een model S met een lekke band staat. De model S is rood van kleur. Bestuurder is een Deense man van middelbare leeftijd. Ow ja…. het gaat om het linker achterwiel, waarschijnlijk wist de Tesla rijder niet hoe hij een spijker moest ontwijken. Tot zover een live report uit Spanje.
@autopetje: Dan was het vast de Autopilot – die kan nog geen spijker op de weg herkennen!! Levensgevaarlijk.
@bmohnee: je slaat de spijker op zn kop 😂
Maandagochtend humeur hier zeg😂aan de titel zie je waar het over gaat dus als je het niet wilt lwzen doe je het toch niet, artikels worden gemaakt en aan iedereen zelf de keuze wat te lezen.
Ooooh wat erg !
Is al een verbetering van het orgineel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).