“Unieke Bugatti t.w.v. 16 miljoen euro voor Piëch”

Auteur: , 23 Reacties

De bedenker van de Phaeton trakteert zichzelf.

Het loont nog altijd om een Piëch te zijn. Ondanks de talloze problemen waarbij Ferdinand door de jaren heen betrokken is geweest, krijgt de inmiddels 81-jarige kleinzoon van Ferdinand Porsche nog altijd zijn zin. Hij mag dan officieel niet meer aan Volkswagen zijn verbonden, dochteronderneming Bugatti legt momenteel de laatste hand aan een unieke, peperdure auto.

Althans, dit schrijft The Supercar Blog. Volgens de website, die dergelijke geruchten wel vaker de wereld in katapulteert, heeft Ferdinand Piëch recentelijk een gigantische som geld overgemaakt naar de Franse hypercarfabrikant. Bronnen binnen het bedrijf vertellen dat het bedrag van 16 miljoen euro bedoeld is voor een unieke auto, die door Bugatti op de Autosalon van Genève onthuld zal worden.

Details over de auto zelf zijn er momenteel eigenlijk niet, maar omdat het merk technisch gezien maar één auto maakt, is speculeren relatief eenvoudig. Hoewel Bugatti naast de Chiron en Chiron Sport ook de Divo in productie heeft genomen, is iedere auto in feite gebaseerd op eerstgenoemde. Hierom zal ook het onwaarschijnlijk dure exemplaar voor Piëch naar verwachting worden geleverd met de welbekende 1.500 pk sterke achtliter W16 met vier turbo’s. De kans bestaat dat de nog naamloze auto een iets krachtigere variant van de W16 zal krijgen, evenals aangepast plaatwerk.

Helemaal opmerkelijk dat uitgerekend Piëch binnenkort een unieke Bugatti zal krijgen is het niet. Immers, de Oostenrijker is verantwoordelijk voor de creatie van de voorloper van de Chiron – de Veyron. Bugatti viert zijn 110-jarig bestaan overigens ook nog met de komst van een gelimiteerde reeks, genaamd de ‘Chiron 110 ans‘.

UPDATE: het is officieel, het gaat om de Bugatti La Voiture Noire!23 reacties

LOL @ 16 miljoen *overgemaakt*
@str8six: vast met een “tikkie” betaald 😁
@406_v6: vermoed dat ie helemaal niets heeft betaald. Sterker nog: hij verdient alleen maar.
@str8six: aftikken die handel
De Divo is toch wel een geniaal dikke machine!
Ferdinand zal er eerder zwaar de pest in hebben dat zijn opvolgers zo’n zootje van VAG hebben gemaakt dank zij het sjoemel schandaal met de Diesels, zijn vermogen zal hierdoor aanzienlijk geslonken zijn, een veelvoud van de prijs van deze Bugatti.
@desjonnies: Ferdinand moet er zelf ook van geweten hebben en was dus medeverantewoordelijk voor de berg mest bij VAG na zijn vetrek …
@desjonnies: Nou, Ferdinand Piëch is hoogstpersoonlijk de aanstichter en de oorzaak van het hele dieselschandaal.
@desjonnies: Of je het grapje even uit wil leggen voor de heren boven me
Grootheidswaanzinnige Bloedzuigee die Piech
Die zal toch wel wat korting moeten krijgen?
Gewoon je geld goed beleggen noem ik dat.
Die auto zal amper een weg zien, is uniek en zal binnen vele jaren nog veel meer geld opbrengen als de kinderen of kleinkinderen hem laten veilen…
F. Piëch de grootste engnek binnen het hele VW Ag concern. Dat begon, zoals bekend, met ene A.H. en een zekere Porsche die ook bepaald niet fris op de graad was. Doe maar googelen (bijvoorbeeld op de Duitse Wikipedia pagina).
@henkp1: graad? graat!
@henkp1: Ja want natuurlijk moet je verantwoordelijk gehouden worden voor wat jouw (groot)vader/ familie gedaan heeft. Los van het feit dat Porsche ook niet heel erg een vrije keus had in die periode, maar dat terzijde… Misschien moet je ook eens kijken waar andere grote Duitse multinationals zoals BV Siemens deden in WWII. Maar dat kun je iemand of een bedrijf 80 jaar later niet meer aanrekenen volgens mij.
@gebruikersnaam3: het was of de fuhrer pleasen of de kogel. Dat gold voor de meeste ‘uitvoerders’ al schijnt ook de top vlak onder A.H. slechts te hebben gehandeld ‘in opdracht van’.
@gebruikersnaam3: Porsche was een vervent aanhanger van Dolf en vrijwillig lid van de partij en van de SS; niks gedwongen.
De arbeiders in zijn fabrieken, díe werden gedwongen. Lees maar eens op die Duitse Wikipediapagina van hem wat voor walgelijks ‘Herr Porsche’ allemaal heeft uitgehaald.
En natuurlijk moet je niet beoordeeld worden op wat jouw opa deed, maar Ferdinand Piëch lijkt niet veel beter te zijn dan zijn voorouders. Dus ja, ik heb het niet zo op dat soort types.
@gebruikersnaam3: Oh ja, bij Siemens hebben ze de trucs ook nog niet afgeleerd; als je je een beetje verdiept in hoe dat bedrijft zich manifesteert, dan zal je zien dat er bij dat bedrijf ook van alles mis is. En tuurlijk, elk bedrijf heeft wel wat, maar dezen maken het wel heel erg bont.
Hen een Auto gevonden die beter bij Piech past

Stuk goedkoper en ook uit eigen concern😂👿🤣

http://autos-markt.com/Audi-100-Modell-C4-2-8-V6-Bestattungswagen-Leichenwagen-281583576053/lot123272
Zou wel 16 andere projectjes weten i.p.v. dit ene monster.
81 jaar en 1500 PK
Hij wel, ouwe snoepert!
Koper: Mohammed bin Salman

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).