‘Tesla-saboteur’ vraagt hulp voor betalen rechtszaak

Auteur: , 29 Reacties

Go fund me!

Een tijdje geleden was er rumoer rondom Tesla vanwege een saboteur. Iemand zou gevoelige informatie naar buiten hebben gebracht, wat slecht zou zijn voor de zaken en reputatie van Tesla, Musk en de Gigafactory. De medewerker kreeg zonder pardon de zak en wordt zelfs aangeklaagd. Makkelijk, om iemand zo het leven zuur te maken, maar het verhaal heeft twee kanten. De kant van Tesla was al in de media, nu de kant van de medewerker in kwestie.

Hij heet Martin Tripp. Hij is niet helemaal zuiver, want de gelekte informatie is inderdaad zonder tussenpersoon van Tesla door Tripp naar de media gebracht. Het gaat om teveel schadelijk afval, onveilige productiemodules en er wordt inconsequent verslag gedaan van aantallen. Los van of het waar is of niet, is het natuurlijk niet netjes om dat achter Tesla’s rug om te melden. Tripp wordt echter hard belaagd door Tesla, met ontslag, een rechtszaak en het feit dat hij naar eigen zeggen door Musk en andere Tesla-heren vernederd en zwartgemaakt wordt. Ook zou hij de Gigafactory hebben ‘bedreigd’, wat een leugen is.

Dat wordt Tripp teveel, vooral financieel gezien:

I am an ordinary American. I don’t have much money, and they are trying to take what little I have away and leave us with nothing. I cannot, and will not, let that happen.

Dus Tripp vraagt hulp van het volk. Via GoFundMe, een crowdfunder, doet hij zijn verhaal. Vanwege de bizarre bedragen in het Amerikaanse rechtssysteem moet hij ten minste 50.000 dollar ophoesten, het kan oplopen tot 500.000(!). Dat voor een, naar eigen zeggen, normale Amerikaan die ook nog een familie heeft om rond te krijgen.

De keerzijde van het verhaal is natuurlijk dat het lekken van dergelijke info Tesla veel meer dan vijf ton schade oplevert. Sterker nog: het is niet onvoorstelbaar dat het in Tripp’s positie zelfs verboden is. Dus Tripp kan nou wel zieltjes gaan winnen, maar hij vroeg er wel om.

Maar goed, de magie van crowdfunden is “wat de gek ervoor geeft”. Dus je kan het altijd proberen, er is al 6.000 dollar opgebracht. Dus dan is de vraag: is het allemaal Tripp’s eigen schuld door op de media af te stappen, of gaat Tesla hier gewoon een stap te ver door zijn hele leven te ruïneren vanwege één voorval?29 reacties

Als alle Tesla bashers hier een eurootje bijdragen dan haalt hij die 50.000 wel.
@kobus1967: zowieso ga ik hem sponsoren en dan kunnen we eindelijk is artikelen verwachten, met echte auto’s.
@kobus1967: ik heb hem al gesponsord met €10
@rhellema: zozo, respect.. ga je altijd zo impulsief met je geld om? want er zijn nog zat andere strontverhalen op gofundme te vinden.. viel spass
@lekkaah: nee hoor, maar ik ben wel eens benieuwd en van €10 down the drain ga ik ook niet failliet.
Dus een deel van de dingen die hij naar buiten gebracht zou hebben is gewoon klokken luiden? want het zijn legitieme problemen die niet helemaal zuiver zijn en die Musk zelf nooit naar buiten zou brengen.
@dees: Hij heeft gewoon toegegeven valse informatie naar buiten te brengen. Business Insider had daar artikelen van gemaakt. Toen die een rechtszaak aan z’n broek kreeg ging die voor ‘klokkenluider’. Tja…
@crepito: Wanneer hij kan bewijzen dat 1 van zijn verhalen klopt dan heeft Musk een probleem tijdens de rechtszaak. Ook al is Musk de aanklager.
@dees: Ja als er een probleem is is er een probleem. Welk verhaal denk je dan?
@crepito: fanboy alert
@f31bmw320d: Bedankt voor je bijdrage. Sterke reactie, iemand fanboy noemen omdat die inhoudelijk reageert op dit onderwerp.
Anti-anti-fanboy wellicht beter.
Dit had hij toch wel aan kunnen zien komen. Het is gewoon een stomme actie geweest. Eigen schuld dikke bult.
Als je een eigen familie hebt om te onderhouden moet je niet zo stom zijn om dit uit te halen.. stukje verantwoordelijkheid.
Ik vind het dan ook sneu om geld te vragen terwijl je heel bewust de fout zelf gemaakt hebt. Vraag me af wie daar in zullen trappen..
Als klokkenluider moet je jezelf goed indekken, hij is wel wat naïef geweest. Daarentegen zou het verboden moeten zijn om zo iemand te vervolgen wanneer het bewezen kan worden dat wat hij beweert geen leugen is. Wanneer Tesla daadwerkelijk een onveilige werkomgeving biedt, zou de aanklacht andersom moeten. Wie zal het zeggen wie gelijk heeft, een bewering zonder bewijs houdt geen stan.
Ik zeg altijd maar zo, wie zijn blaren brand moet op zijn billen zitten.
@moveyourmind: meestal brand je eerst je billen voor je op de blaren kan zitten ;)
@maximusnl: Meestal wel ja.

Nou ja loontje zal in ieder geval wel om zijn boontje komen.
@moveyourmind: volgens mij heb je de kok wel horen fluiten maar weet je niet waar de lepel hangt.
@rhellema: je loopt koeien op laag water te drijven, hou toch op.
@rrvliet: ja nou doe ik het weer…ik kan er toch niets aan doen dat 1 konijn op de grond nog geen winter maakt!😢
Had ie toch echt meer geld moeten vragen van de media… Dan was deze actie niet nodig
VW / Audi zal wel indirect sponsoren, goedkope manier om achter wat bedrijfsgeheimen van Tesla te komen.
Tja het is lastig te zeggen. Als bedrijf heb je zoveel meer macht dan 1 persoon, dus op die manier bekeken gaat het wel te ver zijn leven kapot te maken omdat het voor hem grotere gevolgen heeft dan Tesla als bedrijf. Tesla zal namelijk niet alleen hierdoor failliet gaan, áls ze gaan. Aan de andere kant is het gewoon dom van deheer Tripp. Hij zal vast geheimhouding ondertekend hebben en sowieso is het geen nette gang van zaken dit zo te doen, lijkt om eigen gewin te gaan hoewel ik niet zo goed weet wat hij hieruit zou kunnen halen. Moet zijn leven daarom kapot? Ik vind van niet, maar een straf was logisch dus dit is te verwachten
Als ie een case zou hebben, was er allang een attourney geweest die hem pro-deo had gesteund, want: publiciteit. Ook/juist in USofA. En dan een countersuit waar 80% van claim result wordt opgestreken.
Nee, deze meneer heeft het niet handig aangepakt en uit frustratie/rancune gehandeld denk ik. Ergens op betrapt doornheg management, gedreigd met “ik zal naar de pers stappen” en Musk die hem bij het door het tourniquetje schoppen heeft nageroepen “kom maar op, krijg je spijt van”. Denk dat dit niet ver van de waarheid zal zitten, en er een bijzonder contractlijntje is opgenomen die het heel larf maakt voor deze meneer.
@bischero: argh, autocorrectie
*door het
*lastig
@bischero: Tripp verantwoordelijk voor zijn eigen dip. Geen werkgever die hem nog gaat aannemen op enig niveau.Als hij een case zou hebben dan was geld zeker geen issue
Gewoon een vervelend opportunistisch schijnheilig ventje, een parasiet. Lekker jezelf als underdog schetsen op het internet mensen geven nog geld ook.
AB: Tesla heeft hun productietarget van 5000 ruim behaald. Dus nu nooit meer beginnen met ‘productieproblemen’.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).