Tesla zet fansla’s vanaf nu schaakmat

Auteur: , 17 Reacties

Gooi maar om die koning.

elek

Tesla doet niet alles goed, maar zo af en toe kan je niet anders dan diep respect hebben voor de nerdy gimmicks van Musk en zijn mannen. Zo ook nu, want als het goed is kunnen Tesla-rijders binnenkort genieten van een gezellig potje schaak tegen hun geliefde auto. Het doet me denken aan mijn jeugd, toen ik keihard spijbelde tijdens de Wiskunde B les om op hertenjacht te gaan een potje schaak te spelen met mijn mattie Gert-Jan. Daar gaat de street cred

Het edele schaakspel is samen met een racegame de laatste toevoeging aan Tesla’s ‘in-car arcade’. We schreven hier eerder ook al een paar keer over. Het is de bedoeling dat er ook hele serieuze moderne games naar het grote scherm in Tesla’s middenconsoles komen. Sinds vorig jaar is er al de Teslatari, een emulator voor oude atari-games.

Voor wat betreft het schaakspel is het wel een beetje de vraag hoe slim Tesla de computer heeft gemaakt. Durven ze het aan om de ego’s van hun kopers helemaal kapot te maken, of laten ze die stiekem winnen? In onderstaande PR-video lijkt in ieder geval het eerste het geval te zijn.

Wil jij ook gigantische schaakstukken in je tuin neerzetten? Laat het weten, in de comments!17 reacties

De ceo van de BMW performance Msport competition afdeling gaat die optie ook aanbieden in de sportpakkage extra plus uitvoering ..

Uiteraard met een hommage board en losse limited schaakstukken ..

Voor de mensen die nog van echt kei kei kei en keihard werken houden ..
@lincoln: bmw 2013 reed ook al bijna autonom
@elemento:

“Bijna” ..
Dat is hetzelfde als helemaal niet ..

Je zeker ook vaak “bijna” een ongeluk ??
@lincoln: ik heb bijna elke dag seks…

gisteren bijna, eergisteren bijna
@lincoln: lijkt me dan leuk om een bmw “tegen” een tesla te laten schaken
Lekker belangrijk, nu weer bbq
Komkommertijd bij de jounalisten ….
@dwfc: maar Tesla en Marko Helmut helpen je er wel doorheen. Die verzinnen wel wat.
Chessla?
Als je niet kunt rokeren hoef ik geen Tesla 😊
Ik sla even over. Nooit de lol van ingezien.
@dutchdriftking: het gaat mij ook even voorbij.. Erger nog is dat de voorwielen meebewegen als je het stuur als controller gebruikt..
@flutterby: Dan speel je toch lekker niet? Als je wilt dat je stuur losgekoppeld kan worden van je wielen door een spelletje lig jij straks in de sloot door een gehackte usb stick. Nee bedankt, veiligheid gaat voor.
@fabianfabian: bijna alle auto’s zijn drive-by-wire.. Waarom zou het stuur moeten werken als die in P(ark) staat?

Dat je begint over een gehackte USB stick zegt wel genoeg. Wie stopt er nou een onbekende USB stick in zijn computer? Laat staan in zijn auto.. De ingebouwde browser is dan een groter risico, maar ik zou dan ook zeker afraden om deze in je auto te gebruiken.
De komkommers zijn weer mooi groen.
Wanneer komt de Italiaanse/Japanse loodgieter? Oh nee iets met karts anders…
ik wil rijplezier, geen game plezier. Maar omdat een Tesla geen rijplezier kan geven. acceleratie die je na 14d gewend bent, geen sound, geen geschakel, hoeven ze wel spelletjes uit te vinden…ik zie dit mijn vader of collega’s nog niet doen. Jeugd kan een Tesla sowieso al niet betalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).