Tesla’s maken nu een belachelijk irritant geluid

Auteur: , 53 Reacties

Braaaaaaap! Oh nee. Staaaaaaahp!

10.000x Tesla Model 3 op Nederlands kenteken

Tesla heeft iets nieuws! Om te voorkomen dat stille Tesla’s tegen nietsvermoedende voetgangers aanrijden, rust Tesla sinds kort de Model 3 uit met externe speakers. Deze zijn niet bedoeld om tegen iedereen in de winkelstraat te roepen dat je de wereld aan het redden bent, maar puur om het volk te signaleren dat je eraan komt. De speakers hebben twee modi, eentje voor achteruit rijden en eentje voor traag voorwaarts rijden. Op de webz zijn inmiddels wat video’s opgedoken van het geluid dat de Model 3 voortbrengt bij achteruit rijden.

Deze, die klinkt alsof je oude MSN buzzer blijft hangen:

En deze, die klinkt alsof de motoren van de 747 waar je inzit er langzaam maar zeker mee ophouden:

Tesla rust vanaf 1 september naar verluidt alle Model 3’s die van de band rollen uit met het systeem. Dit in voorbereiding op Amerikaanse wetgeving die dit soort deuntjes vanaf 1 september 2020 verplicht stelt op alle EV’s en hybrides. Volgens de National Highway Traffic Safety Association (NHTSA) gaat dit 2.400 mensen behoeden voor persoonlijk letsel en zal het 240 tot 320 miljoen Dollar aan schade voorkomen. Ben jij bereid 320 mil op tafel te leggen om het geluid nooit te hoeven horen? Laat het weten, in de comments!53 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Beetje Jetson!
Eigenlijk best handig. Ik heb nog best vaak gehad dat ik me de pleuris schrok op een parkeerplaats of parkeergarage waar ik zo’n elektrokar niet aan hoorde komen
@svdv: je moet ook kijken of er iets aan komt. Als EV rijder heb ik een beetje gemixde gevoelens hierover, maar ja safety first..
@flutterby: Er kan ook iets van achteren aan komen rijden natuurlijk.

En laatste keer dat ik het checkte hadden de meeste mensen geen ogen in hun achterhoofd.
@reactief: gelukkig wel een nek met rotatiefunctie. Dove mensen hebben ook niks aan t geluidje.
@jpoers: Oké, dus als jij ergens loopt ben je continue naar achteren aan het kijken?

Dat doe ik iig niet, en een fossiel hoor je aankomen, een EV soms ook, maar je kunt daar ook aardig van schrikken.
@reactief: als je je door het verkeer beweegt neem ik aan dat je ook wel eens omkijkt. Maar ik bedoel meer dat het toevoegen van geluidjes meer een regeltje om een regeltje is. De halve jeugd beweegt zich voort met een muziekinstallatie rond zich vaak nog te besodemietert om het een beetje zachtjes te zetten. En een beetje moderne brandstof auto is motorisch vanaf de voorzijde ook bijzonder stil, krijgen die dan ook een geluidje? Daarnaast heb liever een EV die weg rijdt in de straat rond 5uur smorgens dan die pruttelende 4cilinder met tjoening uitlaat van de overbuurjongen. Om maar te zwijgen over die irritante scooter met prutteluitlaat van de krantenjongen.
@reactief: Wanneer ik als voetgang de weg _moet_ delen met voertuigen dan loop ik meestal aan kant van de weg en niet in het midden, bij voorkeur tegen het verkeer in.

Ik heb al genoeg idioten op de weg gezien om geen gemiddelde automobilist te vertrouwen. Opa Flutterby heeft 50 jaar geleden zijn rijbewijs gehaald en is sinds dien enkel medisch gekeurd. Dat staat gewoon gelijk aan geen rijbewijs.
@jpoers: ik denk dat dir niet is gemaakt voor dove mensen..
@flutterby: Mwoah, men let nou eenmaal niet altijd op. In firenze zijn -bijna- alle taxi’s elektrisch en maken ze ook continu een soort fluitend geluidje. Waarschijnlijk omdat ze ook teveel toeristen op de motorkap hebben gehad :-)
Zit daar nu al vocht in die koplamp?
@breakingpoint: Denk dat het in de ochtend is opgenomen. Dat nevel lucht
Het valt me nog mee, ze hadden ook voor een Crazy Frog ringtoon kunnen gaan.
https://www.youtube.com/watch?v=rnrnGX01VzI
@alfapeter: de crazy frog.. 😂
Een Kona heeft het toch al, links naast het stuur zit een knop om het uit te zetten. Kunstmatig ufo-geluid (want er is vast ergens iemand die weet hoe een echte ufo klinkt).
@rulefollower: de renault Zoë ook. Ook tevens mogelijk voor verschillende geluiden te kiezen. De minst irritante staat standaard ingesteld. En toch eerst knopje na starten wat ingedrukt wordt.
@jpoers: Fisker Karma heeft het ook
@pallas: onze Nissan Leaf had het ook, totdat ik het met een OBD adapter heb weten uit te zetten.

Toen de eerste auto’s werden geproduceerd vond men die ook zo gevaarlijk dat er verplicht een man met een rode vlag voor de auto uit moest lopen.
Is gewoon even een kwestie van wennen voor de mensen, dat ze auto’s niet meer horen aankomen, maar even moet kijken met de ogen. Niet gevaarlijker, anders.
Alleen maar fijn dat er minder geluidsoverlast van het verkeer komt en dan gaan ze geluidjes verplicht stellen….
@hehe: klopt, ben ook al gewend aan stadsbussen die ik niet meer aan hoor komen
@rulefollower: een drone is vaak ook een ufo.
@rulefollower: gezien het enorme aantal planeten in de mega veel melkwegstelsels die er zijn is de kans best reëel dat er een ufo* bestaat met een dergelijk geluid.

*Voor ons is het dan uiteraard een “ufo” totdat uitgelegd wordt wat en het is en waar het vandaan komt.
@okdoei: oh je bedoelt een buitenaartsruimteschip. Zeg dag dan gewoon.
Geen scheetjesgeluid van die olijke Teslamensen?
Ik hoop dat we in de toekomst toch zelf een geluid kunnen kiezen. Het afspelen van het nummer Opzij van Herman van Veen lijkt mij wel geinig.
Is het misschien een idee om deze auto’s als een auto te laten klinken??
Zeker omdat er wereldwijd nog een procent of 99 andere auto’s wél als “auto” klinken?
@560pk: het schijnt dat Tesla met Bmw in gesprek is om de mp3 samples van het motorgeluid uit de m3 over te nemen
@bmohnee: Misschien gewoon een MP3 uploaden naar de auto… kan iedereen zelf kiezen..
De één het geluid van een Hellcat Demon, de volgende de ‘Crazy frog’ uit de comment van @alfapeter, de volgende weer het geluid van het starship enterprise. Da’s toch veel leuker.. ;-)
Kan je ook het geluid van een 6cilinder boxermotor kiezen? 😉
Klink wel space zeker als je een jonko heb gesmookt dikke sciense fiction
De Outlander phev heeft het vanaf het begin in 2013 al AVAS(acoustic vehicel alert system), gelukkig kun je het uit zetten want ik merkte dat paarden er van schrikken.
Die kom je hier nog wel eens tegen in de dorpen.
Achterlijk dit. Fietsen hoeven niet uitgerust te worden met dit systeem?
@topcom: is net iets minder heftig als er een tegen je aan rijdt.
@mennok: dat zeg je nou wel, maar een Tesla die met 40 aan komt hoor je beter dan zo’n elektrische fiets die met hetzelfde tempo aan komt zetten. Weegt minder maar komt ook goed aan hoor!
Tja, het wordt verplicht. Andere kant vh spectrum is dat Porsche €500 rekent voor een mp3 file met motorgeluid op de Taycan……
De banden maken genoeg geluid om je te waarschuwen, dat er iets aankomt. Pak een flink potente wagen lees 6 cilinders of meer en je hoort deze motoren op bebouwde-kom-snelheid ook al niet boven het geluid van de banden komen. Ander idee, om de minder scherpe weggebruikers, te waarschuwen; pas het wegdek zo aan, dat de herrie weer toe neemt
@lithiumion: het wegdek aanpassen kost gigantische veel meer als een simpel speakertje.. daarnaast hoor je een EV onder de 15-20 km/u echt niet. Dagelijkse realiteit.
Klinkt spacy, vet man
Fisker Karma super subtiel brommend trafotje

Enige wat ik duld
Klinkt net zo als electrische auto’s in futuristisch film.
Dit bericht doet me eens te meer realiseren dat dit kennelijk de toekomst is. Weg met auto’s met enige emotie en allemaal aan de electromobiel. Voorzien van een “gepersonaliseerd” deuntje naar keuze, net als in de Nokia 3310 tijd.
Mijn auto klinkt als een diesel als ik achteruit rijd…en vooruit ook.
Hadden ze beter het geluid van een V8 kunnen nadoen, klinkt het tenminste nog gaaf ook
Hoor je dat heletijd in je wijk, ook irritant toch
Vind het geen vervelend geluid, ergens vind ik het wel tof. Zo vind ik het geluid in de cabine van de I-Pace die Wouter had getest (toen de auto net uit was) ook wel vet.
Een V8 puur voor vroem vroem geluidjes mag denk ik niet?
De Taycan krijgt naar verluid een authentiek “Turbo” geluid.
@karaya: Sorry, ik bedoel Türbo.
Dat wordt dus speakerkabeltjes knippen.
Loud pipes save lives!
Waarom niet gewoon een tweede claxon geluid die zachtjes, subtiel, bliept. Zodat je niet meteen mensen van hun sokken toetert, maar wel iets kan laten horen. Zonder dat we dus nu straten vol met ambient achtige geluidjes gaan krijgen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).