Minister: “Zandvoort 2020? We doen er alles aan”

Auteur: , 33 Reacties

Tsja, als een politicus dat zegt, dan weet je dat het sowieso gaat lukken natuurlijk.

Aanpassingen Circuit Zandvoort voor F1-race starten deze maand

De Grand Prix in Zandvoort van volgend jaar verkeert in een apart soort limbo. De organisatie van de F1 heeft de race al bevestigd voor 3 mei volgend jaar, maar hier in Nederland is lang niet iedereen er zo zeker van dat het feestje doorgaat. Mensen die al langer in Nederland leven weten immers dat enige scepsis op zijn plaats is als ons iets moois dat te maken heeft met auto’s in het vooruitzicht gesteld wordt. De auto dient hier al decennialang toch vooral als een melkkoe en racen mag alleen bij hoge uitzondering op spaarzame geluidsdagen.

Er moet dan ook nog heel wat gebeuren voordat het feestje echt door kan gaan. Het is de bedoeling dat het circuit nog verbouwd gaat worden en onder andere daarvoor moeten er uiteraard nog de nodige vergunningen aangevraagd worden. Daarnaast zijn er ‘uitdagingen’ op het gebied van natuur en milieu. Uitdagingen zoals de Natuur & Milieu Federatie Noord-Holland, Stichting Rust aan de Kust, Stichting Duinbehoud, Stichting Vrienden van Middenduin en Milieudefensie afdeling Haarlem.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor degenen die de Dutch GP een warm hart toedragen. Zo gaan regionale overheden een zak geld op tafel leggen om het feestje te bekostigen. De landelijke politiek daarentegen huldigde tot op heden de lijn aan dat het wel best was als de Grand Prix er kwam, maar dat de organisatie niet per se bij hen hoefde aan te kloppen voor hulp.

Bij WNL liet Minister Bruno Bruins vanochtend echter optekenen dat het kabinet wel degelijk vol achter de Nederlandse Grand Prix staat. Op keiharde knaken recht uit de schatkist hoeft de organisatie niet te rekenen, maar Bruins hoopt wel dat het festijn doorgang vindt. Immers zitten alle kiesgerechtigden Nederlanders daar in zijn ogen op te wachten. Het zou mooi zijn als er volgend jaar ‘vroem’ te horen valt in de Duinen, aldus Bruins.

Toch houdt de minister ook een slagje om de arm, het is immers een politicus. Hij zegt de situatie rondom de stikstofproblematiek ‘met argusogen te bekijken’. Dat klinkt dan weer minder positief. Wat denk jij, spreekt Bruins de waarheid, of is hij als de technisch directeur die vertrouwen uitspreekt in een verliezend coach? Laat het weten, in de comments!33 reacties

Met een beetje mazzel waait alle uitstoot naar zee waar schepen toch al genoeg stookolie vermengd met chemisch afval verstoken en staat de windcandersom waait het naar het Ruhrgebied en daar merken ze er niks van.
@kobus1967: Beerput NL gezien?
Dus omdat hij hoopt dat het doorgaat maak jij daar in de titel van: ‘we doen er alles aan’ ??
@reactief:

Bruno lijkt me een uiterst chantabele kerel ..

Dit soort ongepaste prietpraat lijkt eerder een noodgreep dan een mededeling ..
VVD is idd wel echt een broodenspelenvolkpartij ..

En hoe gaat ie dat betalen ??
Credit card .. accept giro .. polaroid ..
@lincoln: heb jij een Citroën dealer als buurman en een zus die Kees heet?
Het zou wel apart zijn als iets als woningbouw in deze tijden van woningnood vrijwel geheel tot stilstand komt omwille van ‘stikstofgate’, maar de verbouwing van een circuitcomplex zonder slag of stoot doorgang kan vinden.
@vaakbenjetebang: precies dit. Een duidelijker voorbeeld van meten met twee maten krijg je niet.
Is het heel raar als ik hier zeg dat ik het een hypocriete bende vind wat ze allemaal uitblaten?!

Ze gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de F1 in Nederland geen last heeft van het stikstofbesluit gezeik, maar de hardwerkende boeren, die het al zo makkelijk hebben, worden aangepakt…..

Sorry hoor, maar zelfs als F1 liefhebber vind ik het niet kunnen, kansloos volk!!
@ds3thp: Ik ken een hoop mensen die hard werken en geen boer zijn… En die moeten al jaren overdreven hoge belastingen en accijnzen betalen omdat ze naar hun werk rijden in zogenaamde vervuilende auto’s.
@ds3thp: Dat heeft hij dus helemaal niet gezegd. Maar die suggestie werkt dit artikel wel. Sterk staaltje stemmingmakerij.
@reactief: https://nos.nl/l/2302834
@ds3thp: Ja, ik hoor toch een andere toon dan dit artikel suggereert.
@ds3thp: Als jij denkt dat een weekend F1racen op Zandvoort de wereld gaat redden heb je het volgens mij ook niet helemaal begrepen.
@eklasse: Als jij denkt dat ik daar op doel met mijn opmerking, dan heb jij het inderdaad niet begrepen!
@eklasse: het gaat er toch niet om of we de wereld redden. Het gaat om het feit dat er met twee maten gemeten wordt.
@ds3thp: als we heel eerlijk zijn, is heel dat stikstofgate veroorzaakt doordat die boeren veel te hard werken. Ze houden tegenwoordig veel te veel koeien, kippen en varkens om de supermarkten van kiloknallers te voorzien. Die boeren met het echt rustiger aan gaan doen, dan wordt het vlees maar duurder.
Het is heel simpel. Nederland staat natuurlijk voor lul op een globale schaal als het feest niet doorgaat. Natuurlijk is het voor landelijke politici van belang dat het lukt.
We springen van zure regen in de jaren 80 naar Co2 naar Stikstof. Ben benieuwd wat hierna komt.
@monsieurleloure: Methaan. Als je dan een keer een windje laat moet je betalen.
@monsieurleloure: internationale solidariteit (Joop den Uyl: “hún strijd, ónze strijd, internationale solidariteit”)
@monsieurleloure: was eind jaren 70, vóór de zure regen: uiteindelijk vindt “Den Haag” altijd weer een reden om de belastingen te verhogen, of niet, zoals eerder beloofd, te verlagen
Nou laten we Bruins maar eens lekker het deksel op de neus doen, net zoals eerder is gebeurd met collega Cora. F1 is best in NL, maar niet in Zandvoort. Doe maar lekker in Assen.
Met alle respect, dit feestje gaat niet door. Veel te complex en het is bijna kerst straks, dan heb je nog 3,5 maand. Veel plezier
@wildbeest: maar het is nog ruim 2,5 maand tot aan kerst. Onderschat niet wat allemaal kan voor een prestige evenement als een de GP. Daar kunnen wetten en regels voor wijken.
@mashell: ik ben in een gulle bui, geef je zelfs nog een volle 3 maanden tot kerst!
Lekker joh, aan een dood paard trekken en straks tot de conclusie komen dat er toch een paar miljoen gemeenschapsgeld verbrast is..
Sterf met die stikstof symboolpolitiek! Verbouwen dat circuit en gauw!
@venividivici: symboolpolitiek? Waarom? Ze houden projecten tegen mbt woningbouw, verbreding en aanleg van snelwegen. Allemaal projecten waarbij de overheid zelf ook bij gebaat is.
Zandvoort = koningshuis en die weten altijd geld en gunsten naar zich toe te troggelen. Komt goed!!!
Ik heb liever dat het kabinet druk is met andere dingen. Wijs Assen aan, gooi er een goede project manager op en klaar is kees. Kan de rest weer even corruptie, terrorisme, armoede bestrijden weet je wel….
Ik denk dat de auto’s van de bezoekers meer uitstoten dan die 22 F1 auto’s. Dus als we afspreken om allemaal op de fiets/OV te gaan. Lijkt mij een prima deal.
Ik vind het bizar dat er vanuit een speciaal fonds voor uitzonderlijke evenementen wél geld wordt vrijgemaakt voor het songfestival , maar niet voor de F1. Het songfestival heeft een veel kleiner publiek!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).