Tesla’s reorganisatie heeft gevolgen voor SolarCity

Auteur: , 21 Reacties

De gevolgen zijn geen kattenpis.

Musk

Elon Musk is serieus bezig om de huidige gang van zaken bij Tesla opnieuw te herstructureren. Niet alleen bij de Amerikaanse autofabrikant gaan er dingen veranderen, want ook dochterbedrijven die in handen zijn van Elon Musk gaan de pijn van een reorganisatie voelen.

Twee jaar geleden werd SolarCity door Elon Musk opgekocht voor 2,6 miljard dollar. Vooral investeerders waren niet blij met de zet van de Tesla CEO. SolarCity is een energieleverancier, opgericht door twee neven van Musk. Hoeveel mensen bij SolarCity door de reorganisatie van Tesla hun baan kwijt zijn is niet duidelijk. Wel blijkt uit interne documenten dat zeker 13 faciliteiten van het bedrijf (in negen Amerikaanse staten) gaan sluiten. 60 faciliteiten blijven draaien.

Eerder werd al bekend dat de huidige samenwerking tussen SolarCity en Home Depot Inc zou worden stopgezet. Dit gaat mogelijke grote gevolgen hebben, want de deal tussen de twee partijen was naar verluidt goed voor de helft van de omzet van SolarCity. Home Depot is een Amerikaanse keten van bouwmarkten.

Tesla wilde niet kwijt welke installatiebedrijven verdwijnen en wie voor zijn baan moet vrezen. Wel liet het autobedrijf tegenover Reuters weten dat ze verwachten dat de zonne- en batterijactiviteiten van Tesla op de lange termijn even groot zullen zijn als de auto-industrie.21 reacties

Als zonnepanelen vier keer zo efficient worden als ze vandaag zijn is er nog steeds niet genoeg zilver in de wereld als we de wereld van stroom willen voorzien middels zonnepanelen.
En dat zilver is al zo hard nodig in onder andere zijn electrische auto’s en de infrastructuur daarvoor, en de mobieltjes waarmee je ze op afstand alvast eventjes kunt aanpassen, etc etc.
@kurtb: interessant, heb je daar een bron van toevallig?
@matthijs: https://seekingalpha.com/article/4044219-enough-silver-power-world-even-solar-power-efficiency-quadruple
@kurtb: Hartstikke mooi. Dus? Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Moeten we dan maar helemaal geen zonnepanelen meer maken?
@stamp: Uhm, niet perse ik vind de grondstoffen kwestie best interessant in een wereld met een groeiende bevolking die op sommige plekken rap rijker aan het worden is.
Als mensen die voorheen geen geld hadden geld krijgen, dan gaan ze hun familie voeden met meer calorieen, en alles elektrificeren, waarvoor wederom niet alleen zilver nodig is, maar ook meer energie.
Zonnepanelen blijven maken is leuk, maar tenzij er een oplossing komt waardoor ze dus nog vele malen efficienter worden als ik al aangaf in het voorbeeld OF er een technische vooruitgang is waardoor er geen of minder zilver nodig is voor deze panelen geen oplossing voor het energie probleem van de wereld op termijn.
Zilver heeft op olie na de meeste industriele toepassingen van alle grondstoffen en we zijn het spul voor de voorzienbare toekomst toch echt nodig.
@kurtb: Nee hoor. We hebben zilver niet nodig. We denken dat we ’t nodig hebben. Andere oplossingen zijn te duur of onwenselijk. Minder energieverbruiken is uiteindelijk een noodzakelijk kwaad. Net zoals we van klein schalige landbouw naar intensieve veeteelt zijn over gegaan. Anders hadden we nooit genoeg eten voor de hele wereld bevolking. Wat je aansnijdt is zeker interessant. Maar ” er is te weinig zilver ” is wel een beetje loos zonder context.
@stamp: Nou mijn post was vrij duidelijk, simpelweg dat als er zonder alternatief voor zilver zonnepanelen maken dat er nog steeds niet genoeg zilver is om dat te doen zelfs als ze 4x zo efficient worden.
Maar laat maar horen die alternatieven, ik weet best dat er dingen geprobeerd worden.
Ook weet ik dat er de afgelopen jaren steeds minder zilver is gebruikt in de panelen, maar dat een paar % en is en de markt groeit vervolgens met 20% is het een druppel op een gloeiende plaat.
Als ik naar een bedrijf als Natcore Technology kijk is dat toch echt nog een penny stock, en dat zegt al veel.
@stamp: juist.
@kurtb: Er zijn genoeg alternatieven voor zilver.
@laptom: Dan heb je vast een hele lijst rendabele alternatieven voor mij, ik lees het graag alvast bedankt.
@kurtb: grafeen komt eraan…
@srthellcat: wat al een jaar of 10 geroepen wordt maar waar nog steeds helemaal niets van terecht is gekomen.
@kurtb: Besi heeft al aangetoont dat de zilveren contacten te vervangen zijn in een koperlegering
@jansuh87: Een legering waar nog steeds zilver in zit, wel minder.
Volgens mij is er buiten de laboratoria nog weinig mee gedaan, net als met graphene.
Maar bedankt voor je reactie, wist dat nog niet eens van besi, erg slecht want ik heb al lange tijd aandelen.
@kurtb: De hele aankoop van Solarcity was sowieso zeer twijfelachtig, ook nog vanwege het bedrag.
@dees: Mee eens, musk doet imo ook gewoon teveel verschillende dingen tegelijk haha..
Waarom stopt de samenwerking met Home Depot?
@ikleesookoverautos: Als je ziet hoeveel ze afzetten via hun is het inderdaad raar.
@ikleesookoverautos: Staat in het artikel van Reuters. Kan je sowieso aanraden om wat vaker het originele artikel te lezen.
@crepito: ik had liever een korte uitleg in dit artikel gezien. Nu lijkt het een rare move van Tesla om de samenwerking te stoppen.
quote: “…. dat de zonne- en batterijactiviteiten van Tesla op de lange termijn even groot zullen zijn als de auto-industrie… ”

Betekent dat nou groei of krimp?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).