LaFerrari-rijder zet z’n Bugatti Chiron op andere sloffen

Auteur: , 22 Reacties

Of deze hypercar het nu echt nodig had?

Er zijn maar weinig tuners die zich vergrijpen aan de Bugatti Chiron. Het is ook niet niks. A, deze auto is tot in details ontwikkeld op zowel motorisch als aerodynamisch gebied. B, de auto in handen krijgen en er een product voor ontwikkelen kost serieus geld.

Vossen is echter een gigant in de wereld van puike lichtmetalen en dus is het ook precies dit bedrijf dat met een setje wielen voor de Chiron komt. Het is niet zozeer Vossen zelf die dat wilde, maar een klant van het bedrijf. Deze rijke meneer deed eerder een beroep op het Vossen Bespoke Design Program voor zijn Ferrari LaFerrari. Exclusief voor zijn auto werden velgen ontworpen en gesmeden. Ze kwamen al eens eerder voorbij.

De eigenaar zit goed in de slappe was, want wederom klopt hij bij het Vossen Bespoke Design Program aan. Dit keer voor zijn Bugatti Chiron. Opnieuw kreeg Vossen de opdracht een one-off setje te maken voor een peperdure vierwieler.

Zo gezegd zo gedaan. Het in Miami opererende bedrijf vloog naar Californië om de eigenaar te helpen met zijn verzoek. Het resultaat is de LC2-C1. In de buurt van Los Angeles werd op een rustig plekje deze photoshoot genomen. De pica’s tref je in de gallery.22 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Staat hem goed wel.
Zijn ze ook tegen 420km/uur bestand?
@janjansen:
Geloof jij serieus dat een eigenaar -buiten een ex vlieger op bv een Phantom F4 of een Starfighter- zo hard durft te rijden?
@desjonnies: De vraag is volgens mij eerder of hij het kan. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar het mogelijk is.
@berlinetta: Afsluitdijk, A2 . Het kan op zoveel plekken. Je moet alleen wel de goede tijd uitzoeken.
@rolov: daar zijn een hoop van ons auto’s en motoren getest
@JanJansen: nee, daarom zitten ze ook op de chiron.
@janjansen: Terechte opmerking, is hier een goedkeuringsnummer voor?
getver de getver..
Oud nieuws, is hier al voorbij gekomen…
Was al een keer voorbij gekomen: https://www.autoblog.nl/nieuws/bugatti-chiron-met-apart-setje-velgen-108240?utm_medium=relevant_items


De velgen hoeven van mij niet. Wel puike foto’s.
Lelijk! Lijken wel trut velgen van een hybride auto
Dat chroom vind ik niet echt mooi. Als de velgen wat doffer waren geweest had ik het mooier gevonden.
@kilum: ik kan me niet voorstellen dat ze verchroomd zijn…
Ik vind de originele velgen mooier. En iedere keer als ik die Chiron zie, verbaas ik me toch over de achterkant. Ik vind het best een fraaie wagen, maar die achterkant is in mijn ogen totaal mislukt.
Waarom de introductie kleur mer aftermarket velgen, had dan ook een wat spannender exterieur gedaan..
@schnellerbitte: dit is natuurlijk niet de introductiekleur maar de Bugatti huiskleur. Dat lichtblauwe hoort bij Bugatti als Bassie bij Andriaan.
@mashell: Non, merci ;)
@mashell: laat het Robin niet horen
Ik vind het maar niks.
Handig voor de winterbandjes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).