F1 te koop bij McLaren Special Operations, weinig km’s!!

Auteur: , 33 Reacties

Goed nieuws voor mensen die een obsessie hebben met in het midden willen zitten. McLaren Special Operations doet namelijk een McLaren F1 van de hand.

De McLaren F1 herdefinieerde in de jaren ’90 het begrip supercar. Het geesteskind van Gordon Murray stond qua prestaties en verfijning op eenzame hoogte in die tijd. Zelfs de Ferrari F50 was, ondanks een atmosferische V12-motor die nota bene genen deelde met de F1-motoren van het merk uit die tijd, rationeel gezien eigenlijk geen match voor de F1 met de vrij ademende BMW-V12 in de lange staart. Niet in de laatste plaats omdat het volgens de overlevering in de F50 voelt alsof de motor rechtstreeks aan je rug bevestigd is, zonder subframe. Alsof de ‘Macca’ al niet genoeg street cred had werd er ook nog eens een overwinning op Le Mans op het palmares bijgeschreven. Kortom, niet alles wat blinkt is goud, behalve bij de McLaren F1. Plus één voor de gouden hitteschild-referentie?

Het duurde dan ook behoorlijk lang voordat er een nieuwe generatie supercars van andere merken kwam die de McLaren eindelijk kon toppen. Volgens sommigen is dat misschien zelfs wel nog steeds niet gebeurd, gezien de prijzen die tegenwoordig gevraagd worden voor een F1. Dat is geen laughing matter, zelfs niet voor exemplaren die in de kreukels hebben gelegen.

Wat de prijs enigszins opdrijft is dat er slechts 64 straat-F1’s zijn gemaakt tussen 1993 en 1998. Veel van die exemplaren zijn nog steeds in onderhoud bij McLaren Special Operations (MSO). Die hebben namelijk de juiste technologie in huis om je sportwagen op punt te houden.

Bij MSO’s ‘Heritage Division’ kan je nu deze okkazie scoren. De F1 met chassisnummer #069 was de 60ste die van de productielijn afliep en heeft pas 2,800 mijl achter de kiezen. Het exterieur is een tikje saai ‘carbon black’, maar in het interieur is wel wat kleur te vinden, daar is behalve zwart namelijk hier en daar ook een vleugje rood terug te vinden.

De auto komt compleet met baggageset, een Facom titanium tool kit en tool box en alle boekjes. Tevens krijgt de nieuwe eigenaar nog twee hebbedingetjes bij aankoop van de auto, te weten het speciale boek ‘Driving Ambition’ over de McLaren F1 en een ‘limited edition McLaren F1 owner’s’-horloge. De laatste twee zijn genummerd en hebben het nummer dat overkeenkomt met het chassisnummer. Matching everything dus, inclusief boek en horloge. Geïnterreseerden kunnen zich melden in Woking. Kijk niet gek op als je geacht word een achtcijferig bedrag mee te nemen. Mooie platen check je hieronder.33 reacties

Ik kan een 8 cijferig bedrag achter de komma meebrengen, maar meer zit er ook niet in
@trolle: doe jij dan niet aan zegeltjes sparen bij de Albert Heijn?
@roppp: kan je lang gaan sparen.. alvast succes 👍
@kratoss: z’n boekje vol plakken met 490 zegels à € 0,10 levert toch € 52,- op. Een rendement van 6,122448979591837%. Er is geen spaarrekening in NL die dat biedt :-))
@erik2907: als we dan uitgaan van €10.000.000 (8 cijfers) heb je slechts 192.307,69230769 boekjes nodig 😃. Dan ben je meteen klant van de maand bij de AH.
#069 is idd precies voor mensen die niet in het midden willen zitten!
@ghost: krijg je wel een hele bijzondere ervaring als je met 300+ met je hoofd bij de pedalen ligt
Zolang het alleen maar nullen zijn lukt het wel
is en blijft een bruut ding
88 euro? Dat doe ik wel!
*insert MS Dos grap*
@ozan: als ik de foto’s bekijk kan ik alleen maar Porsche Amsterdam grappen bedenken. 😂👍🏻

Wat een geweldige auto is dit alleen zou ik persoonlijk geen zwarte velgen er onder willen hebben.
Euromillions vanavond :)
Wel slim gevonden…

Én een goede zitpositie voor de bestuurder én lekker makkelijk omdat er geen aparte links- en rechtsgestuurde versie gebouwd hoeft te worden.
@moveyourmind: voor sommige zal het schakelen apart voelen.
FULL OPTIONS!!!!!?

OT: erg gaaf ding, kom maar door met de jackpot Staatsloterij
@godofracing: Wellicht morgen als er ergens een dikke S staat of zo. Of misschien ga ik dan toch maar voor ‘VOL, VOL, VOL!’ ;)
Een supercar ontworpen door de legendarische Gordon Murray, met de technische knowhow van een F1 top team, met een motor waarvan je weet dat ie klokkie rond kan zonder noemenswaardige problemen dit itt Italiaanse raspaardjes van die tijd en waarin je zowel je vrouw en je maîtresse tegelijk mee kan nemen.

Wat wil een man nog meer?
@Rick-dos: de McLaren in zijn eigen garage hebben
Wat een prachtige auto! Droomauto
De beste supercar ooit gebouwd als ik het geld had en het geld om hem te onderhouden dan had ik hem zonder te twijfelen gekocht.
Een van de weinige auto’s die zo’n immens bedrag waard is in mijn ogen! Hulde voor de F1.
Lijkt mij zo raar… In het midden sturen
Blijf zeker cool om te zien Zeker een bijzondere auto voor die tijd Maar aan welke kant stap je eigelijk in de auto :-)
@Moersleutel: aan de linkerkant want dan hoef je niet over de versnellingspook heen te kruipen.
@stephane8200: De dames rechts dus…
Hier kan toch geen moderne McLaren tegenop!
Ding wordt met de dag mooier!
Welke auto versloeg de F1 volgens jullie?
Koenigsegg misschien? Kijken naae topsnelheid? Tijd op de ring of de hele bouwfilosofie? In vraag het omdat ik eigenlijk geen heel nadrukkelijke associatie heb. Alleen Koenigsegg schiet me te binnen. Of dan toch Veyron..
De toolkit is enigzins overbodig zolangs MSO het onderhoud verricht. Kan er iets van de prijs af?
Bestaat er een link naar de verkoopspagina van deze F1? Nu klinkt het precies of ik deze kan betalen. :-D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).