Tóch mogelijk: neus nieuwe 7 Serie is nóg lelijker

Auteur: , 115 Reacties

Mijn hemel...

7 serie

Het lijkt wel alsof het ontwerpteam van BMW wordt aangevoerd door een stel kleuters dat te horen heeft gekregen alles aan de auto te mogen veranderen, behalve de nieren van de 7 Serie te vergroten. En wat doen kleuters, wanneer ze iets niet mogen? Precies: exact het tegenovergestelde, en wel in zeer extreme vorm.

Afgelopen weekend kregen we per toeval een gedeelte van de voorkant van de vernieuwde BMW 7 Serie te zien en daarover waren wij allerminst te spreken. Inmiddels is er wederom een plaatje opgedoken van Siebener en ditmaal geeft dit ons een beeld van de volledige voorkant. We hoopten dat het ons een nieuw perspectief zou geven, waardoor we zouden inzien dat de aankomende 7 Serie stiekem toch wel een prima design had en onze eerste indruk incorrect was. Niets blijkt minder waar. Sterker nog, het is zelfs erger.

Door een tweet van Stan Rudman, schijnbaar een voorzitter van de Miami Dolphins, hebben we de volledige voorzijde van de gefacelifte 7 Serie in beeld gekregen. De redactie is op hol geslagen. Het apparaat moet twee pasgeboren baby’s kunnen opzuigen en in de verte horen we iemand “Kim Holland” roepen. Nog een mooie: “vroeger zaten de nieren in de grille, nu zíjn de nieren de grille.” En dat terwijl toch een aanzienlijk gedeelte van de redactie diepgewortelde, nostalgische gevoelens heeft voor het merk uit München. Zonde.

Ondertussen is er niet veel meer bekend over de nieuwe 7 Serie. Dat gezegd hebbende schijnt het instapmodel, de 740i, rond de 340 pk moeten produceren. Dit geldt voor zowel de achterwiel- als vierwielaangedreven uitvoering. De Life Cycle Impulse van de 745e plug-in hybrid krijgt ongeveer 390 pk. De krachtige 750i moet het doen met ruim 520 pk. Het vlaggenschip, de M760i, krijgt naar verluidt 600 pk.

UPDATE: en nu van alle kanten, check de foto’s HIER!115 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Telkens wanneer je denkt dat het niet erger kan weet BMW me toch weer te verrassen. In negatieve zin uiteraard…
@viezefreddyw: gelukkig dat dit model in een prijsklasse valt dat je hem niet heel vaak tegenkomt.
@mb10: met zo’n neus helemaal…
@viezefreddyw: ‘niet erger kan’ is al niet positief
@viezefreddyw: ik denk dat hun ontwerper een minderwaardigheidscomplex heeft daar beneden…
@viezefreddyw: Wansmaak is ook een smaak. Maar helemaal mee eens.
@viezefreddyw: precies dit!
@viezefreddyw: heel jammer inderdaad, dit is echt geen porem… Ik vermoed dat er in Europa wel wat mensen naar Mercedes gaan overstappen. De Chinezen however…
Mooie wagen
Ze proberen klanten weg te plukken bij Rolls Royce?
@morph: Eerder bij Kia.
@morph: dat zou kannibalisme zijn…
Mooie bak. Nieren zijn langzaam verandert in een gril. En voor een gril heeft deze best een normale maat, right Lexus, Audi?
@deeberton: Bmw die Audi achteraan loopt.
@deeberton: wel een beetje oom Adolf gril
Ik heb de nieren van de X7 gezien. Ziet in het echt supermooi uit.
@marcus1963: Vond het echt verschikkelijk. Ook bij de x5..
via Android app
@marcus1963: hoe kunnen die nieren nou supermooi zijn?
@stfu: hoe kan jij een tesla mooi vinden? Nou, om diezelfde reden dus! Makkelijk hè?
@marcus1963: Ik ook, alleen begon het al wat te schemeren waardoor de rest van de auto in de schaduw stond…
@marcus1963: Ow dit is een foto shop, gelukkig ik schrok al
horizontaal omhoogklappen en je kan erop bbq’en. nondeju wat is dit jammer van de ooit zo mooie 7 serie
@jorizzss: die bestaat nog steeds en is 2e hands prima te krijgen. Stop whining.
Grote griebels wat een gedrocht. Willen ze net zo’n grote grille als Audi, maar zijn ze vergeten dat er 2 grillen op een BMW zitten?
Misschien dat het beter wordt in de loop der tijd (zie de E60 5-serie), maar de nieren zijn in mijn ogen te hoog geplaatst. Haal er aan de bovenkant 5cm vanaf en het loopt mooi over van de koplampen naar de grille.
Ha! Fotoshop!!


Toch?
@lekbak: idd want anders zou er ”the new 7” staan op de plaat…
@doublechevron65:
Ja en dat staat er dus niet… :-p
@stationcar: dus… PS 😉
Dit lijkt toch net op een karikatuur van een bever zeg. Zonde dit.
Protserigheid 2.0
Het zal je favoriete merk maar zijn ..

Niet echt mijn ding ..

Ongetwijfeld getekend door hoogopgeleiden ..
@willeme: Nice try..
@willeme: je bent ingelogd op het verkeerde account Lincoln
Kan iemand er een gele pijl bij zetten? Ik zie die nieren nergens. Er zit een of ander rooster voor denk ik.
Iets kleiner mag wel, maar vind het stiekem wel dik.
@1audi1: yup. ik denk dat het in een donkerblauwe kleur een mooie auto is.
Ik snap ook die functie van zo’n grote gril niet. In de jaren 90 waren grilles op auto juist elegant klein tegenwoordig zijn ze afschuwelijk!
@airc: Nog nooit een Rolls Royce gezien, zeker?
@airc: jep, toen ze poep nog met lange “oe” schreven. En ipv drempels allen kuilen hadden…..
@airc: en de motoren worden steeds zuiniger en hebben dus minder lucht nodig. Het kan zonder grille, een rooster in de bumper is al voldoende net als dat 4 uitlaateindstukken ook niet hoeven.
Voor mij is bmw nog steeds (met Mercedes) het merk waar je terecht kan als je een normaal formaat grill wilt in plaats van een Lexus of Audi grill. Ja ze worden wat groter maar dat vind ik wel wat hebben, vooral op de nieuwe X5 staat het erg goed. Zo lang het niet zo groot en buiten proportie wordt als bij Audi vind ik het wel goed smoelen.
De eerste die eentje koopt, naar een carrosseriebredrijf gaat, er de ‘nieren’ van de E38 laat inzetten en de rest laat passen, is de eindbaas!
Wow, de geest van Chris Bangle zweeft nog steeds rond op de designafdeling zo te zien…
@harald111: Nah. Je kunt veel van Bangle zeggen, maar niet dat de BMW’s van zijn hand buitensporig grote nieren hadden.
@edge: eens, Bangle was meer een billenman dan een nierenman. Meer lelijke auto’s tekenen kon hij als een grootmeester 😂👍
Tja, ik ben er nog niet helemaal uit… op de foto’s vind ik het te grof en lomp overkomen. Maar ze hebben me bij de nieuwe X5 daarmee ook voor de gek gehouden, want in het echt is het best stoer en dik. Maar ja, dan moeten er wel 20 of 22 inch velgen onder/bij om die imposante verhoudingen te laten kloppen.
Tijd voor een nieuwe BMW-slogan. “Because we can.”
Prachtig!
Maarrrrrr…. Zitten er eindelijk knipperlichten op?
@technofreak: ‘richtingaanwijzers’
@technofreak: wat is er mis met knipperlicht?
@boomhauwer: met LED lampjes knipperen ze feitelijk allemaal :)
@technofreak: Standaard op iedere BMW. Als je ze nog nooit gezien hebt dan rij je kennelijk zelf ook stevig door.

Waarvoor dank ;)
Ik vind het wel goed staan die wat grotere grill, helemaal zo lang het niet zo volstrekt buiten proportie is als bij Audi (en Lexus). Vooral op de nieuwe X5 vind ik de nieuwe neus erg goed staan.
Daarnaast vind ik het hele sterke designtaal, waar de voorkant van elke nieuwe Audi helaas eigenlijk voor 85% bestaat uit een groot nietszeggend raster.
Schitterend en zoals bij elke BMW in het echt waarschijnlijk mooier dan op de foto. Waar ik me over verbaas is dat bij een Rolls Royce het hebben van een grote grille geen enkel probleem is (zeker bij de Phantom is het praktisch een muur van glimmend metaal die op je af komt), maar zodra het bij een BMW het geval is, iedereen er over valt. De nieuwe 7 serie is echt een lel van een auto, daar hoort ook een behoorlijk formaat grille bij.
@erce: ik snap het wel. Rolls Royces zijn zo ongeveer de minst subtiele automobielen op de planeet.
Gemaakt om status, rijkdom en macht uit te stralen en daardoor minder gevoelig voor modegrillen (pun intended). Het is onderdeel van het merk.
Volgens mij hebben ze in de historie ook nooit afgeweken van het formaat van de grille bij RR dus is er ook weinig verandering waar mensen over kunnen vallen.

Stel je voor dat ze bij RR een auto met een hele kleine of ander gevormde grille zouden bouwen.
Ziet er juist goed uit zo. Meer foto’s graag
Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dit ook lelijk vind. Maar….zou het niet zo kunnen zijn dat deze auto ontworpen is met een andere afzetmarkt op het oog? De chinese markt is enorm en daar vinden ze andere dingen mooi dan hier in Europa.
Doet me terugdenken aan die hilarische photoshop-reeks met de M8GTE
Ik begrijp al die commotie rondom ’n grill niet meer. En zeker niet, omdat BMW nu doet wat andere automerken allang doen. Het lijkt wel, alsof we er nu pas achter komen. Toen Audi in 2004 met de single frame op de A8 kwam (dus nu al 15 jaar geleden!) ben ik me ook ’n hoedje geschrokken. Maar het heeft dat merk uiteindelijk een zeer kenmerkend front opgeleverd, waaraan iedereen het direct weet te herkennen. En andere merken volgden. Mercedes deed het. Evenals Peugeot, Lexus en noem maar op. Allemaal proberen ze een zo groot mogelijke bek op te zetten. En waarom BMW dan niet? Groot, groter, grootst. Daar schijnt het momenteel om te gaan. Gewoon een modeverschijnsel, dat op den duur ook wel weer zal veranderen.
We zouden er momenteel toch echt aan gewend moeten zijn geraakt. Want wat, als opeens ’n merk hiervan afwijkt? Niet dan? Kijk eens naar Tesla! Die heeft er……..helemaal géén! En wat vinden daar dan van? Velen vinden dat ook maar niks! En natuurlijk niet omdat die er gewoon geen nodig heeft, maar vooral omdat ’t onderdeel van een elektrische auto is.
Nee, ik wacht eerst maar eens af wat mijn persoonlijke indruk zal zijn als ik er eentje in mijn achteruitkijkspiegel zie hangen om er een oordeel over te vormen. Misschien maak ik dan wel extra vlug plaats om hem voorbij te laten! En kom ik tot de conclusie dat hij wel bijzonder indrukwekkend en imposant is geworden. Dat zouden meer mensen moeten doen!
@9000cse: ben benieuwd naar je mening over de laatste facelift van de Saab 9000?
@galverink: Leuk geprobeerd, gozer!
1) What’s in a name?
2) Weet je niet verder te komen dan zo’n commentaar op mijn reactie? Onserieus -> afgevoerd!
3) Kwalificatie: below zero!
@9000cse: De neus van onderstaande BMW bestaat voor bijna 50% uit grille maar hier zul je niemand over horen klagen.

https://imganuncios.mitula.net/bmw_1980_benzine_bmw_e21_316i_bavaria_9130125529873552635.jpg
@torsen: Onopvallend zwart, met kleine subtiele chromen nieren. Dit is in your face en lelijk.
@torsen: TOEN! Ja! Maar dat was zo’n 40 jaar geleden. Weet je? TOEN beviel dat menigeen. Maar alles evalueert. Plak de grill van Mercedessen uit die jaren eens op de huidige modellen. Waar kom je dan op uit? Precies! Op een gedrocht!
@9000cse: Mercedes? Die nu met een grille ontwerp uit de zestiger jaren rondrijden?
https://st.motortrend.com/uploads/sites/10/2015/09/2016-Mercedes-AMG-GT-S-front-three-quarter-in-motion.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/90/MB_190_SL_am_2006-07-16_%28ret_kl%29.JPG/1200px-MB_190_SL_am_2006-07-16_%28ret_kl%29.JPG

Mijn punt is dat groter niet gelijk staat aan slechter. Het gaat om de manier waarop ze het doen.
Ze proberen iets nieuws wat te prijzen valt. Maar zoals wel vaker bij nieuwe dingen van BMW weet het flink te polariseren.
Het kan aan mij liggen hoor, maar de huidige 7 is toch zo oud nog niet?
Ideaal, altijd een plekje om je fiets te stallen als je een nieuwe 7 ziet 👍🏻
@rsedje: geweldig.
Dit is enkel een tussenoplossing als je het mij vraagt
BMW wil ook naar een enkele grill, en deze is al bijna 1 geheel.
Volgende modellenserie krijgen allemaal 1 doorlopende grill
@cavin: Nee. Aangezien de grille steeds minder een functionele werking heeft, zijn merken op zoek naar een duidelijker merk’gezicht’. Audi heeft dat al jaren met de Single Frame Grille en ook de roosters bij Mercedes groeien (incl. ster in de grille). BMW heeft de nieren, een al jaren vertrouwd gezicht. Echter ook deze moeten groeien, waardoor ruimte er tussen laten niet uit ziet. En dan eindig je met dit.
@breinstein: Dat is toch geen excuus om nieren van het formaat putdeksel te monteren? Nu de grille minder belangrijk wordt kan BMW juist terug naar subtielere of smallere nieren. Dat je dan wat meer loze ruimte overhoudt hoeft geen enkel probleem te zijn. Bij Tesla laat men zien dat je ook met een kleine grille een goed ontwerp neer kunt zetten.
@edge: Ik ben ook geen fan en vind het verschrikkelijk. Evenals dat gesloten gedoe van een Model S overigens.
Als je er later zwarte shadow line nieren in wil zetten moet je eerst een aanhangwagen huren om ze op te halen bij de BMW dealer.
Vroeger waren de nieren ook de grille heur.

https://www.classicargarage.nl/assets/images/e/bmw-327-cabriolet-01-3013713e.jpg
@menaz: die zijn sierlijk en mooi opgenomen in het design. Op de nieuwe zijn ze gewoon lomp, in your face gehalte. Varkensneus, meer kan ik er niet van maken.
@maxidyne: dat is een andere discussie. In het stuk staat dat de nieren vroeger in de grille zaten, maar dat is dus alleen een periode geweest. Oorspronkelijk was het de grille. In allerlei vormen trouwens, want in de 507 waren ze bijvoorbeeld weer horizontaal.
Lees zojuist bij n-tv dat de verkoop bij BMW in 2018 weer is toegenomen; de markt ziet dit design dus gaarne…
Wellicht dat BMW deze fake foto’s lekt zodat potentiele klanten nog snel het huidige exemplaar aanschaffen.. ik zou anders geen valide reden vinden om een dergelijk ontwerp goed te keuren. Bah.
Ik vind het wel gaaf
Al die kritiek kreeg de 850 ook begin jaren 90 Moet je men er nu over horen praten.
via Android app
Die kinderachtige blauwe lampen hoeven ook niet zo van mij.
Oké. Ben van totale verstandsverbijstering naar weet nog niet wat ik er van moet vinden.

M.a.w. ik vind het minder lelijk dan ik bij de eerste foto dacht.
MOOI
Miss Piggy. Wat een varkensneus zeg…
Deze BMW is ontworpen in samenwerking met Weber.
On
@lekbak: Volgende keer beter niet met natte vingers aan mijn telefoon zitten…
I think i will like it!.
Er zijn vrachtwagens met een subtielere grill…
Geen nier falen voor deze bmw
Is deze wellicht custom made voor Bram Ladage?
Dit is gewoon niet leuk meer….
Vee-roosters, altijd handig op een boerenmestwagen.
Onvoorstelbaar.. Meer woorden heb ik er niet voor. Lijkt wel een of andere machine voor vlees verwerking. Lekker al die reepjes mens (of dier) uit je nieren peuteren na een aanrijding.
BMW had het beter kunnen opbouwen. Zeg in de loop der jaren de nieren vergroten. Nu lijkt het wel alsof ze van maatje S naar XXL zijn gegaan. Dan hadden we het misschien wel mooi gevonden. Wie weet???
De grote nieren kun je in horizontale stand openklappen. Zie hier een grille dat gebruikt kan worden als elektrische BBQ stel.
Godzamme hé, wat een grill
Deze niere…. uhhhh afzuigkap hangt ook bij de plaatselijke snackbar…..
Ik vind hem best vet hahaha
Tering… doe normaal zeg
Het feit dat hij boven de koplampen uitsteekt maakt het zo lelijk, als ze naar beneden toe uitgerekt worden is het nog niet zo erg. Dat is ook het enige wat ik aan de nieuwe 3 matig vind, vandaar dat ik er ooit eens een Photoshopje van op Autojunk heb gegooid
1 woord: MO O I !!!!!!!!!!!!!
Weet niet of ik de enige ben die dit denkt maar BMW is sowieso niet zo goed als het vroeger was.
Da’s niet halal hè, zo’n varkensneus.
Ik heb zelf nog een BMW 735i type E32. Volgens mij is dit type de laatste mooie 7 serie.
@vwdriver1978: Dat was de E38 naar mijn mening.
@racerx: goed die was inderdaad ook nog geslaagd qua vorm maar het model daarna afschuwelijk gewoon en ik vindt eerlijk gezegd de achterkant van de E32 met de L vormige lampen en de dubbele ronde koplampen toch net even iets mooier maar de E38 is ook geslaagd.
Radiator vuldop er op en we zijn 120 jaar terug in de tijd…
Dan krijgt de term “de neus ophalen” opeens een andere betekenis.
On the bright side: we zitten nu op de bodem – de nieren kunnen onmogelijk nog groter, dus het kan vanaf nu alleen beter worden met het BMW-design
Is dit VOOR of NA de klap tegen de muur?
Deze hebben ze speciaal voor Holleeder ontworpen …

Sterker nog: zal mij niets verbazen als Holleeder ook BMW afperst

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).