Top Gear haalt oude trukendoos open, vindt Reliant Robin

Auteur: , 38 Reacties

Om het allemaal een beetje origineel te houden, zaagde het clubje voor de gelegenheid het dak eraf.

Driewieler

Dat begint al lekker. De eerste opnames zijn nog maar net begonnen en gelijk zien we een bekende driewieler voorbij komen. Nu kreeg de Reliant Robin door het oude Top Gear al min of meer een nieuw leven ingeblazen; grote bekendheid onder mensen die nog nooit van het driewielergebakje hadden gehoord. Echter niet geheel op een manier die de Reliant Robin Owners Club zelf had gewenst, maar goed. De Robin is inmiddels een icoon van TopGear.

Iets wat het nieuwe kliekje presentatoren maar al te graag in stand wil houden. Matt LeBlanc en Chris Evans werden onlangs bij de ingang van het BBC kantoor gespot in getoupeerde Reliant’s. Het item zal waarschijnlijk in een ietwat patriottische vorm zijn gegoten, als we het stickerwerk mogen geloven. Matt met een USA vlag, Chris in de UK versie. We kunnen niet wachten! Toch…?

Beetje koud?38 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik ga geen oordeel vellen over de kwaliteit van het programma zonder het eerst eens gezien te hebben. Misschien valt het wel mee …
@themanjeroen: maar je hebt al wel een vermoeden ;)
@87sandyd: don’t we all…
@themanjeroen: Ik kan ook niet wachten om te zien wat ze er van gemaakt hebben…
De heren bij Amazone gebruiken de Robin al een tijdje als “Company Car”. Had toch verwacht dat het nieuwe Top Gear met nieuwe dingen aan zou komen, of gaan ze echt alles herkauwen??

https://twitter.com/richardhammond/status/675315321557897216
@sunder94: TopGear was sowieso al ernstig aan het herkauwen. Op zich geen probleem, als het leuk gebracht wordt vind ik het allemaal prima.
@gtwillem: Nou idd!! volledig eens.
@gtwillem: Waar het mij meer om gaat is dat de BBC de ballen heeft om Clarckson te ontslaan, te komen met een nieuwe set presentatoren, maar dan zou gaan herkauwen wat betreft content.

Goed, de Robin is pas het eerste voorbeeld en we hebben geen idee hoe de rest eruit gaan zien dus het zou mee kunnen vallen. Ik had gewoon gehoopt op iets fris en nieuws, want voor vallende piano’s kan je gewoon naar Amazone.

En ja, de vallende piano’s zouden best eens eigendom van dezelfde schrijvers kunnen zijn die nu nog voor Top Gear werken, maar wat mij betreft is de magie van die grappen bij hun verdwenen met het vertrek van Clarkson.
@sunder94: De meeste grappen zijn geschreven door Richard Porter (@sniffpatrol), en volgens mij blijft hij gewoon bij de BBC.

En er is geen nieuwe, frisse content mogelijk. Alles is al gedaan.
@gtwillem: Waar Amazon doorgaat met het oude Top Gear hoop ik bij de BBC iets anders te zien te krijgen. En ik denk gewoon dat dit mogelijk moet zijn omdat het programma net zo goed afhangt van de presentatie als de schrijvers. De presentatoren zouden de frisse wind moeten zijn voor Top Gear.

Wat mij betreft maakt het dan niet veel uit wat er met Top Gear gebeurt, want ik kan gewoon bij Amazon terecht voor het oude recept.
@sunder94: Ik ben het volkomen met je eens, hoor. Daar niet van. Maar het is en blijft een autoprogramma. Er is niet zo veel wat je er mee kan doen.

TopGear was al jaren een karaikatuur van zichzelf, eigenlijk. Maar de chemie tussen De Drie en de waanzinnig hoogstoonde productie maakte er een topshow van.
@gtwillem: Tja, het is een beetje presentatie versus schrijvers. Je zou zeggen dat ze met zo veel nieuwe presentoren van verschillende achtergronden toch met andere televisie komen. Tenminste, dat hoop ik wel.
@gtwillem: Everything that can be invented has been invented.. — Charles H. Duell, Commissioner, US Patent Office, 1899
@sunder94: alles in de televisiewereld wordt herkauwd.
@sunder94: het herkauwen past wel aardig in de autoindustrie met al die remakes van oude successen of iconen.
@sunder94:
Volgens mij gaat het hier alleen om een eenmalige komisch bedoelde tweet van The Hamster, die ergens een foto van een “panel van” versie van de Reliant zag. Dat “Company Car” is uiteraard humoristisch bedoeld.
TopGear/Amazon heeft toch nooit eerder de Reliant in media-uitingen of previews gebruikt?
Niets bevestigd nog dat het Trio terug gaat grijpen op de oude content, waar BBC TopGear gezien de pics met de Reliants dat blijkbaar meteen wel doet…..

Maar laten we beide formats het voordeel van de twijfel geven t/m zeg, de derde aflevering…..
Ik blijf ernaar uitzien.
@tinustiguan: Volgens mij is dat niet waar wat jij zegt. James May is later ook met dat ding gespot. Natuurlijk is het niet hun company car (duh?), maar het is wel onderdeel van het programma in de vorm van reclame actie.

https://twitter.com/mrjamesmay/status/700360234536198144

https://twitter.com/jeremyclarkson/status/700816990559084544
De originaliteit druipt eraf. Typisch Amerikaans: een goede Britse grap pakken en hem slecht uitmelken. Net als the Office US.
@beefcake: Alleen is dit het Britse BBC Top Gear. Dit zijn dus Britten die Britse grappen recyclen. En dat is weer typisch Brits.
@beefcake:

Britse humor is laffe flauwe troep met hooguit 1 dimensie ..
Daar weet je als je the office als voorbeeld neemt alles vanaf ..
@lincoln: De Amerikaanse variant vind ik veel hilarischer. Want Dwight. En Michael Scott.
@gtwillem: de pranks op Dwight. Brilliant :-)
@gtwillem:

Heb nooit meer dan 5 minuten kunnen bekijken ..
Was niet echt mijn ding ..
Vind het wel goeie handel iig ..

Hooguit 4 filmlocaties per aflevering en toneelschool acteurs (die trouwens prima werk verrichten) ..
Oooh jawel
Krijg ik betaald om naar die nieuwe Top Gear te kijken?
Jammer, ik had gehoopt dat ze met iets nieuws zouden komen. Dat ze hun eigen iconen creëren. Maar dit ziet er vrij inspiratieloos uit…
@lekbak: Probleem is natuurlijk dat Clarkson c.s. zo’n beetje alle bekende en onbekende Britse automobiele iconen te grazen hebben genomen. Blijft er weinig ruimte voor originaliteit over voor de opvolgers.

Sowieso wordt het lastig om iets origineels in elkaar te zetten, al was het maar omdat we dankzij de uitvinding van het internet alles wel al een keer langs hebben zien komen.
@potver7: ik ben met je eens dat het niet makkelijk zal zijn. Maar het is wel nodig om te slagen. En er is altijd ruimte voor iets nieuws!
Begreep eerst niet echt waarom ze voor Matt hadden gekozen. Dat hij een petrolhead is en serieus stukje kan sturen, in ieder geval beter dan de meesten van ons, was duidelijk, maar ik kon hem voor het Engelse publiek niet plaatsen.

Nu ik de Amerikaanse vlag op de auto zie is het kwartje gevallen. Het is natuurlijk ook voornamelijk voor BBC America. Het duurt ff maar soms begint het lampie te branden bij mij…

Ik heb in ieder geval het volste vertrouwen er in dat het weer een heerlijk autoprogramma wordt met een vleug humor.
@Rick-dos: dus dit. James May zei al in een interview dat in het beste geval de kijkers de keuze hebben uit twee geweldige autoshows.
Ach ja. We zullen het wel allemaal gaan afzeiken. De eerste twee jaar. En als we uitgekeken zijn op Clarkson, May en Hammond gaan we dit weer geweldig vinden. Zoiets
De typisch Britse bejaardenhumor druipt er weer vanaf ..

En terecht dat ze er prominent vlaggen op plakken ..
“Autoliefhebbers” zijn idd zo dom dat ze in nationaliteiten beredeneren ..
Clarkson, ik mis je..
@henkhupelschoten:

De verkleed partijen vond ik het leukst ..
Ben toch benieuwd. De laatste seizoenen topgear waren vaak zo ongelofelijk voorspelbaar, aangedikt en flauw dat ik regelmatig de afleveringen heb doorgespoeld of zelfs niet heb afgekeken.
Ik ga het nieuwe Top Gear zeker een kans geven. Maar dit belooft niet veel goeds denk ik. Ze zouden het programma moeten vernieuwen, en om nu in dit eerste seizoen met de Robins zo in de weer te gaan is wel heel flauw. Ik snap dat Top Gear ook het publiek wil houden dat niets om auto’s geeft, maar dit is bijna wanhopig te noemen. Maar goed, pas zodra ik Top Gear weer op tv is ga ik beoordelen of ze gefaald hebben of niet.
Och, beter dan dit was, zal het niet meer worden, of je nu Clarkson, Chris Evans, James m
May of Matt le Blanc zult nemen.
En inderdaad, ’t is allemaal al een keertje de revue gepasseerd.

The Interceptors, de laatste leuke stuiptrekking van een uitgemolken geheel, van wat kale vale grijze circuspaarden die met versleten pluimen op hun hoofden (edel dier Hè !) hun rondje doen in de morsige circuspiste waarbij de trapeze artieste te dik en te oud is geworden en de circusdirecteur zijn broek vol vlekken zit. Die ouwe trapeze artieste he !

https://www.youtube.com/watch?v=qLp4FhDAfQk
Top Gear is dood, lang leve fifth gear

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).