Top Gear-presentator LeBlanc bang van eigen 911 GT2 RS

Auteur: , 40 Reacties

620 pk is ook niet niks.

Matt LeBlanc

Kersverse Top Gear-presentator Matt LeBlanc was verrast door alle media aandacht toen bekend werd dat hij de nieuwe host zou worden. Dit vertelt de 48-jarige acteur in een interview met zijn co-host Chris Evans op de Britse radio. Door LeBlanc aan te stellen als presentator is hij officieel de eerste niet-Britse host in het 39-jarige bestaan van het Engelse entertainmentprogramma.

In het interview zegt LeBlanc al een telefoontje te hebben gehad van F1-coureur Romain Grosjean die graag deel zou willen nemen aan de show. Jezelf uitnodigen voor een interview, ja dat kan ook. Ook acteur Stephen Mangan gaan we mogelijk terugzien in de show.

Matt is een absolute Porsche-fanboy en hij denkt dat dat zijn 911 (997) GT2 niet makkelijk overtroffen kan worden, wanneer het gaat om achterwielaangedreven auto’s. De GT2 is zo goed dat ‘ie hem zelfs bang maakt, aldus de Friends-acteur. Hij omschrijft de Porsche als de meest dagelijks bruikbare supercar ooit. In het gesprek tussen Evans en LeBlanc werd ook bekend dat er een roadtrip zal worden opgenomen in Zuid-Afrika. Top Gear verschijnt in mei op de buis.40 reacties

Hamster wordt Blancster…ik ben benieuwd!
@schoen85: Ik ben vooral heel nieuwsgierig naar Max’ rondje in een redelijk geprijste auto rondom het topgear circuit!

TopGear heeft de enige race-wedstrijd waarin je de top F1 coureurs naast elkaar kan zetten, met exaxt hetzelfde materiaal.
@martinus: Klopt…maar niet op dezelfde dag. Temperatuur van de bandjes/asfalt, windsterkte en richting kan je dus niet hetzelfde houden en dat maakt een groot verschil (nou ja, in cijfers achter de komma dan).

Desalniettemin is het wel een leuke rubriek.
@jaapiyo: het ging zelf zover dat coureurs de bandenspanningen van de andere wilden weten 😆
@jaapiyo: Klopt, als je het echt objectief zou willen doen zou je een indoor baan moeten aanleggen waar een redelijk rondje in te doen is. Dan ben je van het gezeik met asfalttemperatuur, wind en neerslag.
@Edge: is dat niet The Race Of Champions dat elk jaar aan het eind van het seizoen wordt gehouden?
Leuke show gaat het worden. De een durft geen gas te geven. En de ander die kotst alles onder. Als dat geen succes gaat worden…
@clarkson: als jij die producer niet ge-bitch-slapped had, dan hadden we dit allemaal niet gehad!!!
@gtwillem: Dat was een ongelukje. Want ik zag geen ‘steek’.
@clarkson: haha, Gelukkig ga jij bij Amazon een veel betere show in elkaar zetten.
Een echte Porsche 911 eigenaar dus…
Ik moet die jongens toch het voordeel van de twijfel geven, al vind ik het nog steeds onbegrijpelijk dat de BBC uit een soort van politieke correctheid de gans met de gouden eieren heeft geslacht.
What happened to Chris Harris?
@timmehh: Chris never intended to show.
Leuk om naast het echte Top Gear zo’n extra programmaatje te hebben over auto’s. Wel verwarrend dat laatstgenoemde dan toch Top Gear heet.
Ik word soms ook bang van onze Aygo. Is dat dan ook nieuws?
@duderuud: of bang van de afkeer op anderen hun gezicht?
@duderuud: wel als er ook 530pk in zit.
Een heuse GT2 RS zelfs :-). Laat het nieuwe seizoen maar beginnen!

Overigens, hoe zat het met Chris Harris en Sabine Schmitz? Die zouden toch ook meedoen?
@gtwillem: Waarschijnlijk wel ja, aangezien alle spyshots van de crew inclusief Harris en Schmitz. Maar officieel aangekondigd is het nog niet.
@RubenPriest: of is Harris misschien de nieuwe Stig?
@RubenPriest: in de laatste YouTube video’s zegt Harris een paar keer ‘Can’t believe I’m giving this all up in three weeks’. Lijkt me dat hij iets anders gaat doen dus
@RubenPriest: Voor degenen die de bewuste spyshot van Chris Harris bij de Top Gear crew gemist hebben: Linkje!. Van Schmitz zijn zover ik weet geen spyshots. Klaus Abbelen (grote speler in de vleeswereld, man van Schmitz en tevens eigenaar van het Frikadelli raceteam waar Schmitz voor uitkomt) heeft zich een tijdje terug wel versproken door te zeggen dat Schmitz wellicht in de Rolex 24 zou gaan racen, mits ze geen filmverplichtingen voor Top Gear heeft.
@gtwillem: En sinds wanneer is Sabine wel Brits?
@ronnys: beweer ik dat dan?
@ronnys: Sinds wanneer is Schmitz officieel bevestigd als presentatrice?
@rubenpriest: Sorry, ik was in de veronderstelling dat Sabine ‘officieel’ was.
Nou ze hebben nog een kans bij mij, laten we het hopen!
@ronnys: sorry dat was niet echt een reactie op jou, maar meer voor Ruben, omdat die zei dat Matt de eerste niet Britt is. En in elk geval officieel klopt dat.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Daar bang van worden en wel top gear presenteren……..
@martijn11: Jeremy reed ook een keer in een GT2, en daar was hij ook bang voor…..
Niet vergeten dat clarkson ook bang werd van verschillende black series en de koeningsegg ccx
@agera: klopt helemaal. De blackseries die hij in de test had was dan ook wel geniaal.
@agera: en de F12.
Dat hij er “bang” voor is wordt zo tussen neus en lippen door gesteld (vanaf 3.33) zonder enige context. Vervolgens vertelt hij wat over de wegligging waarmee je wel kunt stellen dat het met kennis wel snor zit. Durf zelfs te stellen dat hij er meer verstand van heeft dan Hamster of captain slow.

Dat Stephen Mangan zichzelf uitgenodigd zou hebben klopt niet. Matt heeft ‘m zelf uitgenodigd.

It follows a Twitter post on Thursday, in which LeBlanc – who holds the record for the fastest ever celebrity lap in the show’s “star in a reasonably priced car” segment – invited Mangan on to the show “to beat my time”.

“Sure. How hard can it be?” responded Mangan, adding: “The clutch is the one in the middle, yeah?”

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Begrijp zijn reactie wel. Zelf een keer in een 996 GT2 mogen rijden. De enige auto die mij bijna verraste.
Ik vraag me dan wel af hoe hij zou reageren op de Carrera GT. In vergelijking met die wagen schijnt het een eitje te zijn om de GT2 RS enigszins hard te rijden.
Alle dieselende leasers kunnen natuurlijk niet begrijpen hoe een GT2 iemand bang kan maken, maar van die power en prestaties zou ik ook bang worden.. Dan kan alles toch ineens angstig snel dichtbij komen. En bochten net iets scherper dan gedacht..
Ik ben eerlijk gezegd bang voor iedere 911
Bang omdat ze vol moordlust zitten
Da’s de ‘charme’ zegt men
En omdat ik rijd als een natte krant ( dit vooral omdat de hele Porsha nu over me heen zal komen)

Nee niet mijn ding zo;n 911 en ik ben gelukkig in goed gezelschap.
Ooit een GT2 met ruwweg 700pk van dichtbij zien optrekken in een klein tunneltje. Ook al stond ik erachter was ik toch verschrikt, en diep onder de indruk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).