Top Gear publiek voor het zingen de kerk uit

Auteur: , 42 Reacties

Nou ja zingen, je snapt wat we bedoelen. Niet iedereen vond de opnames voor de uitzending (wat wat anders is dan de uitzending zelf) spannend genoeg om tot het einde te blijven.

Best lastig

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover: de eerste echte studio-sessie met de geheel vernieuwde Top Gear crew. En anders dan bij “geheel vernieuwde” modellen bij de gemiddelde autofabrikant, betekent nieuw hier ook echt helemaal nieuw. Geen van de drie heren bleef immers aan bij de BBC en dus moeten nieuwelingen Chris Evans (wie?) en Matt LeBlanc (houjoedoeing uit Friends) het publiek vermaken. Dat ging ze blijkbaar niet best af, met als voornaamste klacht dat het allemaal tergend lang duurde.

Sommige teksten bleken problematisch voor de heren. Oh ja sorry: ook bij het originele Top Gear waren al spontane teksten gescript en Evans en LeBlanc moeten nog wennen aan het soepeltjes uitbraken van die door geinige tekstschrijvers bedachte oneliners. Vooral de aankondiging van The Stig bleef een moeilijke horde, die Evans talloze keren opnieuw moest doen. Helaas zullen ergeen beelden van het publiek hiervan zijn, want anders dan andere keren mochten bezoekers geen telefoons en camera’s mee naar binnen nemen.

Aanstaande zondag 29 mei 2016 kunnen we de eerste resultaten van het gestuntel zien, dan wordt de eerste aflevering uitgezonden.42 reacties

Top Gear is naar mijn idee gewoon gestorven op het moment dat Jeremy , James en Richard zijn vetrokken. Sommigr dingen komen gewoon niet meer terug, deal with it.
@gertjan2012: de koning is dood, leve de koning!
@gertjan2012: Kijk iemand die snapt!! ben het volledig met je eens.
@gertjan2012: Stiekem was Top Gear al stervende
@gertjan2012:
want? je hebt de nieuwe show al gedownload via bittorrent?
@super: Nee, ik heb al afscheid van Top Gear genomen toen de heren weg gingen. Ik heb geen interesse in de nieuwe show
@gertjan2012:
menselijk gedrag verbaast me nog steeds
@gertjan2012: de nieuwe show had dan ook stop gear moeten heten!
Wat men vaak vergeet, de eerste studio opnames van het vernieuwde Top Gear tijdens het eerste seizoen in 2002 waren ook een ramp…

Ik geef de nieuwe show het voordeel van de twijfel. De trailers zien er immers veelbelovend uit!
@Rohrl-fan: Is even een kwestie van wennen, zowel voor de nieuwe presentatoren als voor de ‘fans’. Bovendien had het oude topgear er alleen maar slechter op kunnen worden, de sleur raakte er in. De rek was er uit. Ik denk dat een beetje nieuw bloed op de lange termijn alleen maar goed kan doen, als ze maar niet op dezelfde tour door willen gaan.

Bij de eerste uitzending toentertijd stond het ook niet bepaald bomvol met mensen:
https://i.ytimg.com/vi/lsmFLAeWMzc/hqdefault.jpg
@motoragent: In het begin bestond het publiek voornamelijk uit Owners Clubs van bepaalde merken. Volgens mij hadden ze de eerste aflevering de Cosworth owners club en die kwamen enkel omdat daar een trackday aan gekoppeld werd geloof ik.
@motoragent: het is meer een kwestie van loyalty. Met zijn allen niet kijken dus
@013gta147: Wie schiet daar iets mee op?

Ik hoop dat het een succes wordt. Twee goede autoshows in plaats van een, ik zie het probleem niet.
@013gta147:
alsof jeremy claxon loyaal aan jou was…
Good to see you back Wouter!

Ik geef het gewoon een kans. Gescripte zooi is het altijd al geweest dus dit zal niet veel anders zijn. De manier van filmen en het hoge kwaliteit daarvan zijn voor mij het belangrijkste. Niemand anders kon de auto’s zo mooi in beeld brengen dan Top Gear.
@viezefreddyw: precies dit!
@viezefreddyw: Oke dat was wel eventjes zo. Ik vind motortrend en Evo toch ook wel aardig bijgekomen heur;)!
@viezefreddyw: Trouwens.. Weet iemand hoe het met @sir_smokalot gaat in Zwitserland met zijn Alpacaboerderij?
@clarkson: Ik zou het niet weten. Hopelijk wel goed! Volgens mij schrijft hij nog wel eens voor het nieuwe Autobahn.
Ze moeten orgineel zijn. Iemand anders exact na doen zal nooit dusdanig lukken dat je beter bent in die ander zijn, dan hij zelf..
Lachwekkend is het gewoon. Wat een stelletje kneusjes zeg!
@meneermandjegtav: Was je erbij?
@meneermandjegtav: jij hebt het eindresultaat al gezien..? Lijkt me niet he. Laten we nou maar gewoon zondag eens even afwachten.

Eerst Max weer op t podium, en dan s avonds weer eens Top Gear als vanouds, maar dan een beetje anders dan gewend.

Er zal vast wat op te merken zijn, maar dit geklaag vooraf is zo nutteloos.
via Android app
@ukbob: top gear als vanouds zal het niet worden, maar ik ga toch wel kijken hoor ;)
@meneermandjegtav: Waar slaat dit dan op? Snap best dat je de oude mannen van top gear ‘beter’ vond (ook al heb je de nieuwe nog niet gezien…), maar om ze nou kneusjes te noemen. Er is geen een tv-show waarbij de opnames perfect gaan, al helemaal niet voor de eerste aflevering.
@singer911: precies net als autoblog de kluts
Ik ben benieuwd…
Kweenie. Krijg het idee dat er een mediacampagne gaande is, en het zal mij niks verbazen als het voornamelijk Murdoch media is, om de show zoveel mogelijk bij voorbaat al zoveel mogelijk zwart te maken.

Geef het gewoon een kans. Ook de eerste paar seizoenen met Jeremy en de andere twee waren niet om aan te gluren.
@Rick-dos: beter nog, helemaal in het begin hadden ze James May nog niet eens gevonden…
Ik geef het gewoon een kans
pssst, zijn=zien
Ik ga wel naar the grand tour kijken
@martijn11: Ik kijk het wel allebei, want waarom niet?
Zondagavond kijken, als nodig maandagochtend klagen.
Niet eerder.
Toch wel een sterke “anti topgear nieuwe stijl” ding hier op autoblog, van de redactie als de reageerders. Wees juist blij met elk autoprogramma dat erbij komt! De autoshow van Clarkson is straks ook heus wel ergens te zien, dus waarom dat geklaag?
Misschien moeten de onderdelen die ze blijkbaar niet spontaan kunnen brengen gewoon geschrapt worden. Het grappige van de Stig is er inmiddels ook wel afgesleten.
Ik heb op het Final Gear forum een reactie van iemand gevonden die bij de opnames aanwezig was. Het verhaal in de Sun is volgens hem (weer) sterk overdreven. Niets aan de hand dus en ik zit klaar zondagavond. Eigenlijk zit ik het hele weekend voor de buis, want de F1 wil ik ook van a tot z zien.
@kwatkam: Schaam je! Hele weekend voor de buis zitten en dan Chris Evans verkiezen boven de Indy 500…
Eerst zelf maar eens zien. Vind die Chris maar een corky eerlijk gezegd maar ik kijk voor het mooie filmwerk en de mooie auto’s. Ik verheug me wel meer op Grand Tour maar geef Topgear zeker ook een kans.
Ach… Erger dan ‘The Clutch’ zal het niet worden! ;-)

(Sorry Wouter…)
De 3 ouwe knarren zijn onvervangbaar, top humor incl. intelligentie daar ontbreekt het nogal eens aan in andere auto programma’s vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).